Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Winterse nageltrend: Wollen trui nagels

18 december 2017 | Nagelstyling & Pedicure
Winterse nageltrend: Wollen trui nagels

Deze leuke tip voor nagelstyling willen we je niet onthouden tijdens deze donkere dagen voor kerst. Met dit koude weer zit je waarschijnlijk graag weggedoken in een dikke wollen trui, niet zo ‘glamorous’, maar wel lekker warm en gezellig voor bij het haardvuur. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je er niet stijlvol uitziet. Wat dacht je ervan om je nagels eens mooi af te stemmen op deze knusse winterlook? We kwamen een leuk idee tegen; wollen trui nagels, die perfect matchen met je wollen trui!

Inspiratie vind je overal!

Dit leuke nagelstyling idee bewijst maar weer dat inspiratie voor nail art overal te vinden is. Alles als om je heen kan als inspiratiebron dienen; eenvoudige alledaagse voorwerpen, je kleding, een bepaalde kledingstijl, de seizoenen, het weer, etc. Deze nagelstyling trend, die ook wel ‘knitted nails’ wordt genoemd, imiteert de textuur van wintertruien. Denk aan die heerlijke gebreide wollen truien, kabeltruien en andere wintertruien en -vesten. Deze truien hebben veel structuur, dat zien we in deze nageltrend dan ook terugkomen in de vorm van 3D nail art. Zie hieronder enkele mooie voorbeelden:

[gallery size="medium" ids="11575,11576,11577"]

Voorbereiden van de nagels

Voordat je met de nail art aan de slag kunt gaan, ga je eerst de nagels goed voorbereiden. Deze vorm van nail art komt het beste tot zijn recht op wat langere, ovale of rechthoekige nagels. Vijl de nagels daarom in de juiste vorm. Zijn de nagels erg kort, dan kun je ze verlengen met tips. Verder is het belangrijk om eerst goed de nagelriemen te verzorgen en terug te duwen. Je kunt hiervoor een nagelriemolie op de nagelriemen aanbrengen of je kunt eerst een lauwwarm handbadje geven om de nagelriemen zachter te maken, zodat je ze beter kunt terugduwen. Vervolgens breng je een transparante basecoat aan, die ervoor zorgt dat de nagellak en nail art langer mooi blijven zitten. Leer meer over nagelverzorging en nagelstyling in onze Cursus Nagelstyling Gelnagels (basis).

Wollen trui nagels creëren

Nu is het tijd om de basis te leggen voor de wollen trui nagels. Opmerkelijk aan dit nagelstyling concept is dat de nagellak en de 3D nail art dezelfde kleur hebben. Je brengt daarom als volgt een kleur nagellak aan als ondergrond in dezelfde kleur als de nail art die je straks gaat maken, bijvoorbeeld grijs om die typische grijze wollen wintertrui na te bootsen die je in de winter zo graag draagt! Andere geschikte kleuren zijn zachtroze en zachtblauw, wit, crèmekleur en voor de kerstperiode zijn rood of groen ook zeer geschikt.

Vervolgens ga je met een dikkere 3D gel de motiefjes van je favoriete trui op je nagels aanbrengen; bijvoorbeeld een kabelpatroon. Voor het aanbrengen van de 3D gel gebruik je een dotting tool en een dun penseeltje waarmee je heel nauwkeurig kunt werken. Bij het aanbrengen van de gel en het creëren van de patronen raak je de nagels nauwelijks aan. Vervolgens hard je de nagels uit onder de UV-lamp.

Laat je voor patronen inspireren door de wintertruien in je eigen kledingkast! Het geeft nu nog meer sfeer om op een koude winterdag bij het haardvuur neer te strijken in je warme trui en met je handen gevouwen om een beker warme chocomel of een glas glühwein met vingernagels die perfect matchen met je trui!

Meer weten over nagelstyling?

Lijkt het je leuk om op dagelijkse basis bezig te zijn met nagelstyling, om de mooiste nail art te leren maken en om andere mensen van prachtig verzorgde nagels te voorzien? Bekijk dan hier al onze Nagelstyling Cursussen en Opleidingen en behaal je diploma!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie