Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wordt mascara zonder borsteltje de nieuwste trend?

16 november 2016 | Visagie
Wordt mascara zonder borsteltje de nieuwste trend?

Je wimpers krullen en kleuren met een stokje? Voor Koreaanse beautyliefhebbers is het ondertussen een vanzelfsprekendheid. Het is simpelweg een kwestie van een stokje opwarmen en vervolgens langs je wimpers halen! De productontwikkelaars van Hourglass moeten onder de indruk zijn geweest van dit trucje. Hun nieuwste mascara tool, het Curator Lash Instrument, bestaat uit een fijn stokje om mascara mee aan te brengen. Het resultaat: duurzame, perfect gekrulde wimpers.

Borstelvrije mascara

Je mascara aanbrengen met een borsteltje is zo vanzelfsprekend dat je er ’s ochtends voor de spiegel nauwelijks nog over nadenkt. Toch is zo’n borsteltje niet altijd perfect. Behalve dat het vaak lastig is om de wimper er echt vanaf de wortel mee te pakken, vormen zich soms klontjes of blijven wimperharen aan elkaar plakken. De makers van het Hourglass Curator Lash Instrument rekenen hier voorgoed mee af. Het stokje van het lash instrument verdeelt de mascara evenredig over de wimpers. Het maakt het ook gemakkelijker om de wimpers van de wortels tot aan de puntjes te pakken. Hiermee wordt het mogelijk om een tightlining effect (duidelijke lijn aan de binnenkant van je ooglid) te creëren zonder met een eyeliner zo dicht op het oog te hoeven werken.

Hoe werkt het?

Net zoals met veel andere uitvindingen lijkt het Curator Lash Instrument op het eerste gezicht een ongelooflijk simpel instrument. Het lijkt wel een metalen stokje. En dat is het ook! Als je je bedenkt dat het Carisa Janes, de oprichtster van Hourglass, jaren van onderzoek koste om het instrument te ontwikkelen, begrijp je echter dat het iets meer is dan dat. Door het materiaal (100% roestvrijstaal) en de vorm kun je met veel meer precisie je mascara aanbrengen en voelt het of je elk haartje apart kunt vormen.

Het ‘toverstokje’ wordt door Hourglass aangeboden als onderdeel van een complete mascara-set, bestaande uit het Curator Lash Instrument, een primer en een mascara. Met het aanbrengen van de primer op de bovenkant van je oog met het Lash Instrument geef je de wimpers een vettig laagje waarmee ze de mascara extra goed pakken. Zowel de primer als de mascara breng je met het lash instrument aan. Met het puntje van de curator kun je de wimpers kammen en zelfs de allerkleinste wimpers meenemen.

Toverstokje?

Betekent de introductie van het Hourglass Curator Lash Instrument dat we mascaraborsteltjes kunnen verbannen? De meeste beauty experts lijken enthousiast. Beauty blogger Tina Young geeft het in haar video review zelfs een dikke 9,5. Haar advies: laat je niet afschrikken door de prijs (de curator zelf kost bijna tachtig dollar, de bijbehorende primer en mascara meer dan dertig dollar per stuk) en wissel je plastic mascaraborstels in voor deze chique stalen toverstok!

Houd jij de nieuwste make-up trends altijd nauwlettend in de gaten? Ben jij altijd op zoek naar de nieuwste gadgets en technieken om jezelf en je omgeving van de perfecte look te voorzien? Waarom niet van je passie je werk maken? Schrijf je in voor onze Opleiding Visagiste en leer het vak van gepassioneerde vakdocenten.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie