* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Zo haal je de herfst in je schoonheidssalon!

17 oktober 2016 | Schoonheidszorg
Zo haal je de herfst in je schoonheidssalon!

De herfst is volop in het land, dus waarom zou je de herfst niet binnenhalen in je schoonheidssalon. Dit jaargetijde vraagt om specifieke schoonheidsbehandelingen, die mensen helpen om mooi en gezond deze periode door te gaan. Laat je inspireren door het herfstige weer en de specifieke behoeften en wensen van je klanten. Behalve dat je je schoonheidsbehandelingen hierop aanpast, mag je ook niet vergeten om de entourage van je salon in herfststijl te brengen! Kortom: haal de herfst in je schoonheidssalon!

Uitdagingen voor de schoonheidsspecialist in de herfst

Elk seizoen heeft een bepaalde invloed op de huid. Doordat het in de herfst kouder wordt, vaker regent en waait en omdat ook binnen de verwarming weer aangaat, heeft de huid het in dit jaargetijde wat zwaarder te verduren. Denk aan een droge huid en huidirritaties. De huid kan daarom extra verzorging gebruiken om zijn natuurlijke barrièrefunctie te versterken. Dat geldt dus vooral voor de gezichtshuid, maar vergeet ook de handen niet. En hoe zit het met onze voeten? Juist doordat we die nu wegstoppen in dichte schoenen, moet je ook daar voldoende aandacht aan besteden. Hieronder vind je enkele aanbevolen schoonheidsbehandelingen voor in de herfst!

Van zomerse tint naar doffe herfsthuid?

Het beste begin je een gezichtsbehandeling met exfoliëren. Zo aan het begin van de herfst kan de huid er wat dof uitzien in de nasleep van de zomer. Dode huidcellen hebben zich opgestapeld, de zon heeft pigmentvlekken wat meer aangezet en de verdwijnende zomerse tint geeft de huid een doffe aanblik. Om de huid gladder en stralender te maken kun je gaan exfoliëren met producten met werkstoffen als glycolzuur of salicylzuur. Daarna is het belangrijk om de huid goed te voeden met een hydraterend masker. Ook intensieve serums zijn een aanrader om hiermee de huid te herstellen. In de herfst mag je iets vettere en vollere crèmes gebruiken voor meer bescherming.

Droge en ruwe handen in de herfst

De huid van de handen staat net als de gezichtshuid in de herfst bloot aan ‘agressievere’ weersomstandigheden. Stimuleer je klanten om droge en schrale handen te voorkomen door op tijd een verzorgende manicurebehandeling in jouw salon te ondergaan. Begin met een zachte handscrub om dode huidcellen te verwijderen, waardoor de handen meteen zachter aanvoelen. Voor nog meer zachtheid, is een paraffinebehandeling een aanrader. De handen worden 10 minuten ondergedompeld in warme paraffine. Daarna volgt een handmassage met massageolie of handcrème. Door de warme paraffine zijn de poriën open gaan staan, waardoor de verzorgende ingrediënten van de olie of crème beter worden opgenomen.

Ook in de herfst hebben voeten verzorging nodig!

De zomerse sandalen kunnen in de kast en de voeten worden verstopt in dikke sokken en dichte schoenen. Dat betekent niet dat ze niet meer met aandacht verzorgd hoeven te worden. Het dragen van dichte schoenen kan namelijk juist tot voetproblemen leiden. Door verkeerde schoenen en sokken kunnen de voeten overmatig zweten en krijgen bacteriën sneller de kans om problemen te veroorzaken. Ook voetschimmel en eczeem zijn veel gehoorde klachten in het najaar. Daarnaast kunnen strak zittende schoenen tot overtollig eelt, ingegroeide nagels en likdoorns zorgen. Allemaal problemen die je met op zijn tijd een pedicurebehandeling kunt voorkomen. Is een bijscholing tot pedicure iets voor jou? Bekijk hier onze Opleiding Pedicure (Voetverzorger).

Herfstdipje? Geef een verwarmende lichaamspakking!

Als het buiten guur is, is er niets zo fijn om je klanten te verwennen met verwarmende behandelingen. Denk bijvoorbeeld aan verwarmende lichaamspakkingen. Een lichaamspakking bevordert de stofwisseling, reguleert de vochthuishouding en werkt voedend en vitaliserend. De werkstoffen in de pakking werken diep in op de huid. Daarbij geeft de lichaamspakking een heerlijk geborgen en ontspannen gevoel. Kortom; vele positieve effecten binnen één behandeling. Heeft je klant last van een herfstdipje? Dan helpt bijvoorbeeld een hot chocolate pakking je klant er weer snel bovenop! De cacao-ingrediënten hebben een kalmerend effect en verstevigen de huid! Je leert er alles over in onze Cursus Lichaamspakkingen.

Haal de herfst in je salon!

Het is ook een aanrader om je schoonheidssalon in de herfstsfeer te brengen. Dat kan heel gemakkelijk met deze budgettips:

 • De smaak van de herfst
  Ontvang je klanten met een kopje herfstthee, denk aan thee met smaken als kaneel of bosbessen. En bied eventueel een stukje appeltaart aan.
 • De geur van de herfst
  De geur van de herfst haal je gemakkelijk je schoonheidssalon binnen met subtiele geurkaarsen of door het verdampen van etherische olie. Denk aan kaarsen of olie met geuren als kaneel, appel of houtsoorten.
 • De ‘look’ van de herfst
  Herfstdecoratie kun je heel gemakkelijk zelf maken. Plaats wat kaarsen op een mooie schaal en leg hier wat dennenappels en mooi gekleurde herfstbladeren omheen. Of plaats wat bessentakken in een vaas.

Op zoek naar vakopleidingen of bijscholingen in de beauty branche? Dan vind je hier meer informatie over al onze Schoonheidszorg Opleidingen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie