Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Zo verknoei je mooie wimpers!

22 juli 2016 | Visagie
Zo verknoei je mooie wimpers!

Korte metten maken met mooie wimpers? Dat is wel het laatste wat je wilt! Maar misschien ben je er onbewust toch mee bezig. Bij veel dames sluipen er in hun dagelijkse beauty rituelen gewoontes in die hun wimpers verpesten in plaats van goed doen. Maak jij je schuldig aan een van onderstaande gewoontes? Dan is het tijd om hier gauw verandering in te brengen, zodat je je mooie wimpers behoudt!

Te veel waterproof mascara gebruiken

'De beste mascara’s zijn waterproof mascara’s', tenminste dat is wat de media je vaak wil laten geloven. Maar is waterproof ook beter? Niet als we het over mascara hebben. Er zijn gelegenheden waarop waterproof mascara praktisch is, bijvoorbeeld op een warme zomerdag of op het strand. Maar waterproof mascara wordt sneller hard, waardoor het moeilijk van je wimpers af te krijgen is. De hard geworden mascara, maakt dat je wimpers sneller afbreken en ook het eraf ‘boenen’ van de mascara kan je wimpers beschadigen. Gebruik daarom alleen waterproof mascara als het echt nodig is en besteed veel aandacht aan het zorgvuldig verwijderen van de mascara.

Overdrijven met je wimperkruller

De wimperkruller is een handig hulpmiddel voor beauty liefhebbers, maar je moet dit hulpmiddel wel met beleid gebruiken. Wanneer je de wimperkruller te vaak gebruikt en er te hard mee knijpt en trekt, beschadig je de wimpers. Wist je dat er allerlei alternatieven zijn waarmee je je wimpers minder leed aandoet? Je kunt ook een schoon mascaraborsteltje gebruiken om je wimpers omhoog te borstelen. Wil je geen mascara én geen wimperkruller gebruiken? Breng dan met je vingertoppen een paar druppeltjes aloë vera op je wimpers aan en druk je wimpers naar boven. Zo breng je geen schade aan en creëer je toch een mooie open oogopslag. In onze Cursus Visagie leer je meer handige make-up tips en trucs van een professionele visagiste!

Met mascara op gaan slapen!

Natuurlijk weten we allemaal dat we niet met make-up op moeten gaan slapen. Maar zeg eens eerlijk; hoe vaak gebeurt dat bij jou toch? Ook niet waterproof mascara zal als het te lang op je wimpers blijft zitten uiteindelijk droog worden en daarmee je wimpers gevoeliger maken voor breken. Bovendien zit de mascara de volgende dag niet alleen op je wimpers, maar ook onder en langs je ogen en misschien wel in je ogen, waar het voor irritaties kan zorgen. Slapen met mascara op? Ook al ben je nog zo moe, niet doen dus!

Een willekeurige make-up remover gebruiken

Jij hebt misschien wél de gewoonte om voor het slapen gaan je make-up te verwijderen. Dan stellen we je graag de volgende vraag? Gebruik je dan ook een speciale oogmake-up remover voor het verwijderen van je mascara? Heel wat dames zullen nu even slikken. ‘Is die alles-in-één cleanser niet goed genoeg?’ Er bestaan heel wat alles-in-één cosmeticaproducten, waaronder ook veel make-up removers. Er wordt beweerd dat je met deze producten zowel je foundation als lipmake-up en oogmake-up kunt verwijderen. Dat kan ook wel, maar dan moet je hard boenen met alle schadelijke gevolgen van dien voor je wimpers. Kies liever een zachte oogmake-up remover om je mascara te verwijderen!

Op onprofessionele wijze wimperextensions laten zetten

Er gaan ook veel dames de fout in door op onprofessionele wijze wimperextensions te laten zetten of te laten verwijderen. Wimperextensions zetten en verwijderen is een vak apart, dat je kunt leren in onze Cursus Wimperextensions. Hierin leer je onder professionele begeleiding om de wimper-per-wimper methode uit te voeren. De natuurlijke wimpers worden hierbij gespaard en ondervinden er geen schade van.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie