Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

3 contouring tips voor mooie lente look

1 april 2016
3 contouring tips voor mooie lente look

Het lijkt erop alsof de eerste mooie lentedagen eraan komen. Dat betekent dat de warme coltruien uit kunnen en de sjaal aan de kapstok kan blijven hangen. We laten weer meer van onze hals, decolleté en schouders zien. Hoe kan je ervoor zorgen dat je zo mooi mogelijk voor de dag komt? We geven je hier 3 contouring tips voor een mooie lente look die nu eens wat minder op het gelaat zijn gericht, maar juist op de hals en het decolleté.

1. Vestig de aandacht op de ogen

Stort je wanneer je je coltrui uittrekt niet meteen op het contouren van je hals en je decolleté. De neiging is misschien groot, maar het is belangrijk dat je make-up look straks mooi in evenwicht is. Vestig daarom eerst de aandacht op de ogen. Door aandacht te besteden aan drie belangrijke ‘ankerpunten’, de ogen, de kin en de sleutelbeenderen, zorg je voor een mooi evenwicht in je lente look. Bedenk waar het licht normaal gesproken rond het oog zou vallen, probeer dan om schaduw te creëren op de plekken waar het licht niet direct op valt, zoals in de plooi onder het wenkbrauwbot. Daarvoor breng je op het ooglid een matte make-up met een koele ondertoon aan, die het licht absorbeert en blend het uit tot diep in de plooi. Hierdoor krijgt de botstructuur extra nadruk en worden de ogen expressiever.

Lees ook: contouren met plakband

2. Contouren van de kin

Vervolgens ga je kijken naar hoe het licht op de kin valt. De delen vlak onder de kaken liggen dan in de schaduw. Voor een mooie kaaklijn en kin breng je eerst een lichtere countouring poeder aan van onder het oor, over de kaak naar de kin. Vervolgens kies je een donkerdere contouring poeder waarmee je een lijn trekt onder de lichte foundation die je al hebt aangebracht, opnieuw van het oor over de kaak tot aan de kin. Dit doe je aan beide kanten van het gelaat. Midden op de kin breng je de lichte contouring poeder aan en onder de kin en op de zones onder de kaaklijn die in de schaduw liggen breng je de donkere contouring poeder aan. Vervolgens ga je alles netjes blenden. Door goed onder de kin te contouren kun je een eventuele dubbele kin minder laten opvallen.

3. Benadruk de sleutelbeenderen

De sleutelbeenderen vormen van nature een V-vorm en komen mooi samen op een centraal punt. Door de sleutelbeenderen te benadrukken met make-up creëer je een mooi decolleté. Gebruik voor het contouren van de sleutelbeenderen een taps toelopende borstel. Breng contouring poeder aan vanaf de bovenkant van de hals vlak onder het rechteroor in een diagonale lijn naar beneden en vervolgens langs de bovenkant van het rechtersleutelbeen. Daarna breng je ook contouring poeder aan langs de onderkant van het rechtersleutelbeen. Herhaal dit voor de linkerzijde. Daarna breng je highlighter aan bovenop de sleutelbeenderen. Met als resultaat een evenwichtige look waarbij je hals en decolleté mooi naar voren komen!

Wil je alle trucs leren om mensen in elk seizoen en bij elke gelegenheid goed voor de dag te laten komen met make-up? Volg dan de Opleiding Visagiste in Hasselt, Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie