* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe werkt contouren met plakband?

8 februari 2016
Hoe werkt contouren met plakband?

Contouren is helemaal in! Het is een van de meest geliefde make-up technieken van nu. Vooral Kim Kardashian heeft contouring razend populair gemaakt. Het doel van contouring is om het gezicht perfect vorm te geven door de mooiste gelaatstrekken te benadrukken en o.a. de jukbeenderen te accenturen. Je doet dit door te spelen met schaduwen om zo optische illusies te wekken. Dat klinkt heel mooi, maar het kan ook best lastig zijn om dit goed te doen. Beauty Blogger Huda Kattan heeft een goede tip voor hoe je het contouren sneller kunt leren, namelijk met behulp van plakband!

Hoe werkt contouren?

Voor contouren geldt dat je datgene wat je wilt accentueren wat lichter maakt. De delen van het gezicht die je naar de achtergrond wilt laten verdwijnen, geef je een donkerder kleurtje. Je brengt de lichte en donkere kleuren eerst heel gericht aan. Dit ziet er altijd een beetje vreemd uit, want het gezicht heeft nu een heel patroon met lichte en donkere strepen en vlekken. Het sleutelwoord bij contouren is dan ook blenden. Je gaat vervolgens de harde lijnen vervagen zodat alle onderdelen mooi in elkaar gaan overlopen. Het is de bedoeling dat de make-up helemaal mooi één geheel wordt voor een vlekkeloos resultaat.

Beauty blogger Huda Kattan

Huda Kattan is een beauty blogger en make-up artist uit Dubai met een Instagram-account met wel zo’n 10 miljoen volgers. Regelmatig publiceert ze handige make-up tutorials. Onlangs publiceerde ze een videoblog waarin ze laat zien dat contouren helemaal niet zo ingewikkeld en tijdrovend hoeft te zijn als veel mensen denken. In deze video toont ze hoe je snel een perfect gezicht kunt creëren door te contouren met behulp van plakband. Ze maakt met plakband als het ware een contouring-template op haar gezicht.

Tip: contouren met plakband

Huda plakt twee stroken plakband in een lange driehoekvorm op haar jukbeenderen, ze maakt een soort van kruis op haar voorhoofd, ze plakt een strook plakband aan beide zijden van haar neus en ze plakt een strook plakband boven haar kaaklijn. Vervolgens brengt ze bronzer aan tussen de stukken plakband op haar jukbeenderen, boven de tape op haar voorhoofd, onder de tape op haar kaaklijn en tussen de twee stukjes tape langs haar neus. Vervolgens haalt ze de tape eraf. Nu is het veel gemakkelijker om te bepalen waar er eventueel highlighter moet komen. Daarna vervaag je alle harde lijnen en bereik je een prachtig gecontoured gezicht.

Leer make-up aanbrengen als een professional

Wil je ook graag leren om als een professional make-up aan te brengen? Dan ben je aan de Wellness Academie aan het juiste adres. We bieden diverse visagie cursussen en opleidingen aan, waaronder de Opleiding Make-up Artist. Je krijgt les van de beste docenten, die naam hebben gemaakt binnen de professionele visagiewereld. Ze delen vol enthousiasme hun kennis en vaardigheden en weten je te stimuleren om het beste uit jezelf te halen. Meer weten? Bekijk hier al onze Visagie Opleidingen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie