Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

3 eenvoudige make-up tutorials voor Valentijn

8 februari 2019 | Visagie
3 eenvoudige make-up tutorials voor Valentijn

Dé date-dag van het jaar komt eraan! Heb jij al een Valentijn date? Dan is het tijd om over een onweerstaanbare make-up look na te denken. We helpen je hier graag op weg. We stellen je hier 3 eenvoudige make-up tutorials voor Valentijn voor. Welke look past het beste bij jou? Houd je van naturel? Ga je voor lippen die uitnodigen om gekust te worden? Of laat je liever de romantiek zegevieren dankzij een onweerstaanbare oogopslag?

1. Naturel Valentijn make-up look

Voor een naturel Valentijn make-up look ga je als volgt te werk:

Licht dekkende foundation

Voor een natuurlijk effect gebruik je geen dikke laag foundation. Gebruik liever een luchtige BB-cream, om je huid net dat beetje extra’s te geven en een egale tint te bekomen. Breng dit met je vingers aan voor een extra natuurlijk effect.

Concealer

Heb je last van kringen onder je ogen of oneffenheden? Werk dit weg met concealer. Bij blauwe of donkere wallen is een perzikkleurige of beige concealer een aanrader. Rode vlekjes werk je weg met groene concealer, omdat deze kleur het rood compenseert. Vervaag de concealer en indien nodig breng je daarna nog wat BB-cream aan.

Wenkbrauwen

Zorg dat je wenkbrauwen mooi geëpileerd zijn. Misschien is het nodig om ze bij te tekenen en af te werken met wenkbrauwpoeder voor een zacht effect. Meer weten? Bekijk hier onze Cursus Wenkbrauwen verven en vormgeven.

Aardetint oogschaduw

De make-up moet zo min mogelijk opvallen en je een natuurlijke uitstraling geven. Kies daarom voor aardetinten oogschaduw. Denk aan lichtbruin, bruin, beige of koper, afhankelijk van je huidtint, oog- en haarkleur. Maak de ooglook af met een beetje mascara. Voor een zo natuurlijk mogelijk effect is bruine mascara een aanrader.

Een tikkeltje roze!

Om er een romantische Valentijn make-up look van te maken, breng je een lichtroze lipmake-up aan en laat je je wangetjes blozen met dezelfde kleur blush. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie (Basis).

Naturel make-up look

2. Valentijn make-up look: kissable lips

Valentijn is een goed moment om volledig de nadruk te leggen op je lippen. Wie wil er op deze dag geen kissable lips?!

Weg met schilfers

Voor een perfect resultaat heb je zachte, gladde lippen nodig. Er bestaan speciale lipscrubs, maar je kunt ook gewoon met water en je tandenborstel je lippen scrubben.

Egale huid

Voordat je met de lipmake-up aan de slag gaat, reinig en verzorg je eerst goed je huid. Voor een egale tint breng je een BB-crème of foundation aan, zoals hierboven beschreven. Daarna kun je je volledig op je lippen storten.

Kleur kiezen

Een opvallende rode lipmake-up staat bij iedereen. Wil je wat anders? Denk dan aan een donkere bessenrode kleur, pruimkleur en frambozenrood. Het is de kunst om de kleur te kiezen die jou het meest flatteert. Bessenrood en pruimkleur staan mooi bij mensen met een warme ondertoon in hun huid. Heb je een lichte, koele ondertoon? Dan staan frambozenrood, fuchsia, rozerood of koraalkleur mooi.

Aanbrengen lipmake-up

Om de lippen meer nadruk te geven, gebruik je vloeibare lipmake-up, die je aanbrengt met een lippenpenseeltje. Om te voorkomen dat de make-up uitloopt, gebruik je eerst lipliner. Kies een lipliner in een tint lichter dan de lipmake-up om een te intens effect te vermijden. Zet de lipliner nooit volledig buiten de lipranden, maar ertegenaan. Accentueer extra de cupidoboog voor nog mooiere kissable lips! Daarna breng je de vloeibare lipmake-up aan en blend dit met de lipliner.

Subtiele details

Om de volle aandacht op je lippen te richten, houd je de overige make-up subtiel. Breng een lichte oogschaduw en mascara aan. Voor een beetje extra kleur breng je eventueel blush aan op de wangen.

Valentijn look met opvallende lippen

3. Valentijn look met onweerstaanbare oogopslag

Je kunt op Valentijnsdag ook de nadruk leggen op je ogen; een smokey eye look is dan onvermijdelijk! Bij een smokey eye look horen lange, volle wimpers. Ben je daar van nature niet mee gezegend? Laat dan wimperextensions zetten. De one-by-one techniek geeft een natuurlijke look met veel volume. Wil je echt de show stelen met jouw romantische knipoog? Laat dan 3D wimperextensions of Russian volume zetten!

Stap voor stap smokey eye

We geven je hier tips voor een basic bronskleurige smokey eye look:

 • Breng bronskleurige oogschaduw aan over het hele ooglid.
 • Breng een beetje van dezelfde kleur aan onder je ogen tegen de wimpertjes aan.
 • Vervolgens kies je een donkerde bruine kleur, die je aanbrengt op het bovenste ooglid tegen de wimperlijn aan.
 • Zet de oogschaduw in de buitenhoek van het oog dikker aan en laat de make-up uitlopen. Doe hetzelfde, maar iets subtieler onder het oog.
 • Om de smokey eye meer vorm te geven en donkerder te maken, kun je een zwarte eyeliner aanbrengen. Voor een intensere look breng je zwarte oogpotlood aan in de waterlijn.
 • Vervaag aan het einde alle harde lijnen. Om je blik nog meer te laten stralen, breng je lichte glanzende oogschaduw in de binnenhoek van je ogen aan.
 • Uiteraard eindig je met flink wat mascara. Heb je al wimperextensions, dan is dat meestal niet meer nodig.

PS in onze Cursus Make-up voor gevorderden leer je onder andere uiteenlopende fantastische smokey eye looks! Schrijf je gauw in!

Smokey eyes

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie