Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 slechte gewoontes die je haar beschadigen

13 februari 2016
4 slechte gewoontes die je haar beschadigen

Je kapsel bepaalt een groot deel van je uitstraling. Mooie gezonde lokken zijn dan ook een ‘must’. Veel te vaak zien kappers mensen in hun stoel plaatsnemen met beschadigde haren. Vaak juist doordat men de haren thuis te goed wil verzorgen. Er zijn heel wat behandelingen en gewoontes waarvan mensen denken dat het goed is voor het haar, terwijl ze juist een averechts effect hebben. Wist jij al dat onderstaande gewoontes je haar kunnen beschadigen?

1. Slechte gewoontes die je haar beschadigen: te heet wassen

Wie vindt het niet fijn om onder een lekker warme douche stappen? Misschien draai je de kraan nog wel wat warmer om je haren nog beter schoon te krijgen. Dat kan je beter niet doen, want als je je haren te heet wast kan je hiermee je hoofdhuid beschadigen. De hoofdhuid kan er erg droog van worden. Gezien je haren vanuit je hoofdhuid groeien, kun je je wel voorstellen dat dit een negatief effect heeft op je mooie lokken. Je kunt hierdoor ook last krijgen van roos. Al die schilfers zien er niet flatteus uit. Het beste is daarom om je haren altijd met lauwwarm water te wassen.

2. Haar te vaak wassen

Veel mensen denken onterecht dat ze hun haar vaak moeten wassen om het gezond te houden. Ze weten niet of vergeten dat de hoofdhuid natuurlijke oliën bevat die noodzakelijk zijn om het haar gezond te houden. Dit laagje olie beschermt en voedt het haar. Wanneer je je haar te vaak wast, was je deze natuurlijke laag weg. ‘Maar ik heb altijd heel vet haar?’ hoor je mensen vaak als tegenargument geven. Dat kan juist komen door te veel wassen. Wanneer je je haar te vaak wast, wordt de talgproductie extra gestimuleerd en dat leidt tot extra vet haar. Voor dik en gezond haar kun je 3 tot 4 keer wassen per week als richtlijn nemen. Dunner haar kun je beter maar 2 tot 3 keer per week wassen. Droog en futloos haar? Dan kan een keratine haarbehandeling uitkomst bieden. Bekijk hier onze Cursus Keratine Behandeling.

3. Nat haar bewerken met hete krul- of stijltang

Je kent het wel, je hebt veel haast en daarom kost het veel te veel tijd om je haar goed te drogen. Je wilt je haar toch mooi in model brengen en daarom zet je een stijl- of krultang op je natte haar. Niet doen! Hiermee kun je je haar flink beschadigen. Wanneer je een hete tang op nat haar zet, hoor je een sissend geluid. Als je de tang er niet meteen vanaf haalt, kan je haar zodanig beschadigd zijn dat je een losse pluk in je handen hebt. Wist je bovendien dat je nat haar ook beter niet kunt kammen? Het haar breekt dan sneller af. Je kunt eventueel wel een kam met brede tanden gebruiken.

4. Slechte gewoontes die je haar beschadigen: strakke staart

Draag je vaak je haar in een staart, zorg er dan voor dat je het elastiekje niet te strak om je haar doet. Je kunt hiermee te veel druk op de haarwortels zetten, waardoor ze afbreken. Verder ken je ook vast wel die elastiekjes met een metalen gedeelte. Vermijd liever deze elastiekjes, want er blijven vaak haren achter het metalen gedeelte hangen. Wil je je haren toch mooi strak in een staart hebben, gebruik dan elastiekjes zonder metaal en doe ze niet te strak. Met behulp van extra haarlak, kun je er toch voor zorgen dat je staart mooi, strak blijft zitten. Wil je alles leren over haarverzorging en het creëren van de mooiste kapsels? Schrijf je dan in voor onze Kappersopleiding.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie