• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 veelgestelde vragen over lichaamspakkingen

28 maart 2022 | Massage & Therapieën
4 veelgestelde vragen over lichaamspakkingen

Een van die behandelingen in je wellness- en beauty salon, waarmee je je klanten bijna letterlijk in de watten legt, is een lichaamspakking. Heb je er al eens over nagedacht om deze behandeling aan te bieden? Hiermee tover je je salon om tot een ware spa. De behandeling is niet alleen heerlijk ontspannend. Het heeft, afhankelijk van de soort pakking die je geeft, ook een positief effect op de huid. Wat kun je hiermee allemaal bereiken? Past het in jouw salon? Wellness Academie geeft hier antwoord op 4 veelgestelde vragen over lichaamspakkingen!

1. Wat is een lichaamspakking precies?

Tijdens deze behandeling ga je, zoals de naam al verklapt, het lichaam bijna helemaal inpakken. Hiervoor wordt er een crème of substantie met actieve werkstoffen aangebracht op het hele lichaam. Deze actieve werkstoffen en overige ingrediënten stem je af op het exacte doel van de behandeling. Daarna wordt het lichaam in een laagje folie gewikkeld en laat je de lichaamspakking inwerken.

Voor nog meer effect kun je ook nog een uv-lamp of een elektrische deken gebruiken. Dit geeft een ontspannen en geborgen gevoel. Je klant kan echt even een momentje helemaal ontspannen. Middels de lichaamspakking stimuleer je de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen. Daarbij wordt eveneens het wegleiden van afvalstoffen uit het lichaam gestimuleerd. Heb je nog geen diploma schoonheidsspecialist? Check dan hier ook eens onze Opleiding Schoonheidsspecialist in Apeldoorn!

2. Waarvoor kun je een lichaamspakking toepassen?

Dit is een van de vragen over lichaamspakkingen waar je in onze cursus uitgebreid antwoord op krijgt. We lichten hier graag al een tipje van de sluier op om je een idee te geven, zodat je kunt bepalen of deze behandeling misschien een mooie verrijking is voor in jouw salon.

Intense huidverzorging

Je kunt een lichaamspakking heel effectief inzetten voor het verbeteren van de huid: intens hydrateren, kalmeren en herstellen. Wil je dat jouw behandelingen verdergaan dan alleen gelaatsverzorging? Dan is dit een perfecte aanvulling. Het kan bijvoorbeeld verzachtend werken bij mensen met huidproblemen als eczeem.

Pure ontspanning

Een andere goede reden voor het aanbieden van lichaamspakkingen, is als het jouw doel is om je klanten een moment diep te laten ontspannen. Je klant kan zich even helemaal overgeven aan het moment, omringd door warmte.

Huidversteviging en afslanken

Daarnaast kan deze behandeling ook efficiënt de huid verstevigen, wat tot omvangverlies kan leiden. Wil je klanten begeleiden bij het afslanken en het verminderen van een sinaasappelhuid? Dan is deze behandeling ideaal, bijvoorbeeld in combinatie met onze Cursus Sveltessa Afslankingsmassage!

Verzachten van klachten bij artritis en reuma

Een van de pakkingen, die je in onze cursus lichaamspakkingen leert, is een Dode Zee zoutpakking. Deze pakking heeft niet alleen een positief effect op de huid, maar het kan ook klachten bij aandoeningen als artritis en reuma verzachten. Tijdens de cursus leer je meer over wat deze pakking zo uniek maakt en wat het voor het lichaam kan betekenen.

3. Hoe lang duurt een lichaamspakking?

Dit is een belangrijke vraag over lichaamspakkingen, want het is wel een behandeling waar je de tijd voor moet nemen in je salon. Het is niet een behandeling, die je er even snel tussendoor doet. Het vergt een goede voorbereiding en een naverzorging. Zo begin je met het uitgebreid reinigen van de huid over het hele lichaam, eventueel met een peeling. Daarna breng je de pakking aan. Nadat deze 15 tot 20 minuten heeft ingewerkt, ga je de pakking met warme kompressen verwijderen. Vervolgens geef je een milde massage met een hydraterend product. Je hebt er dus zeker een uur voor nodig om deze behandeling correct uit te voeren.

4. Welke aanpassingen zijn er nodig in mijn salon?

Nog een van de belangrijke vragen over lichaamspakkingen om bij stil te staan, is of jouw salon geschikt is voor deze behandeling. Soms is het nodig om enkele aanpassingen te doen, maar je kunt ook de behandeling aanpassen, zodat deze binnen jouw salon en concept past. Het is praktisch als je een doucheruimte hebt. De klant kan dan vooraf aan de behandeling en na de behandeling douchen. Heb je geen doucheruimte, dan kun je de pakking ook met warme kompressen verwijderen. Verder is ook een rustige omgeving prettig, zodat je klant echt kan relaxen tijdens het inwerken van de pakking. Een andere oplossing om de behandeling aan jouw salon aan te passen, is door deelbehandelingen te geven: een rugpakking, buikpakking, gezichtspakking, etc.

Heb je nog meer vragen over lichaamspakkingen?

Hebben we in dit artikel nog niet al je vragen over lichaamspakkingen beantwoord? Aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen! Wil je het liefst zo snel mogelijk deze behandeling leren? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Lichaamspakkingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie