* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 douchegewoontes die je gelaatshuid verpesten

14 augustus 2019 | Schoonheidszorg
5 douchegewoontes die je gelaatshuid verpesten

Wat is nu wel en niet goed voor je gelaatshuid? Er wordt veel over huidverzorging gezegd en geschreven. Maar wist je al dat er veel mensen douchegewoontes hebben die hun gelaatshuid verpesten? We doen in dit artikel een aantal van die gewoontes uit de doeken. Mogelijk maak jij je ook schuldig aan een van deze gewoontes! Lees hier gauw meer over douchegewoontes die je gelaatshuid verpesten en ontdek wat je moet veranderen in je douche ritueel voor een mooie en stralende gezichtshuid!

1. Te warm en te lang douchen

Is dat nu even een domper op jouw heerlijke douchemomentje! Het is zo heerlijk om je terug te trekken onder een weldadig warme douche en daar je tijd voor te nemen! Helaas, om je gelaatshuid in optimale conditie te houden, zul je echt een stapje terug moeten doen. Hoe warmer je doucht, hoe meer je hiermee je huid uitdroogt. Het warme water lost meer natuurlijke vetten in je huid op, waardoor het noodzakelijke beschermlaagje van je huid verdwijnt. Datzelfde geldt voor als je te lang doucht. Het zorgt ervoor dat je huid droog en trekkerig aanvoelt. Wees gerust, je hoeft niet de koude kraan vol open te zetten. Het beste is om te douchen op een temperatuur die ongeveer gelijk is aan je lichaamstemperatuur.

2. Richt je gezicht niet op naar de douchestraal

Hoe vaak zie je niet reclames voorbijkomen waarin iemand geniet van een douche met het gezicht naar de douchestraal toe gericht. Het water valt kletterend op het gezicht. Douchestralen zijn al snel te hard voor je gevoelige gezichtshuid. Daarnaast kunnen calcium en magnesium in hard water hierdoor nog hardnekkiger neerslaan op je huid. We raden je aan om je rug naar de waterstraal toe te draaien en je gezicht in de douche zo veel mogelijk te ontzien! Je gezicht grondig reinigen doe je beter aan de wastafel met minder en koeler water. We leren je er graag alles over in onze Cursus Gelaatsverzorging!

3. Je gezicht wassen met douchegel

Het is zo gemakkelijk om onder de douche te multitasken. Als je de rest van je lichaam wast met douchegel, dan kun je je gezicht ook wel even meenemen in dit reinigingsritueel. Waarom niet? Douchegel is veel te agressief voor de gezichtshuid, vooral die heerlijk schuimende varianten. Ze wassen al het natuurlijke vet van je huid weg, waardoor je huid heel droog kan worden. Daarnaast kunnen de ingrediënten in deze producten je huid irriteren. Als dit een echte optelsom wordt, dan kun je wel dag zeggen tegen die mooie, zachte en stralende huid!

4. Shampoo die op je gezicht terechtkomt

Er is niets zo lekker dan om onder de douche de shampoo rijkelijk aan te brengen en al schuimend in te masseren. Pas op, want voor je het weet komt de shampoo ook op je gezichtshuid terecht. Net zoals hierboven al werd gesproken, kan dit de huid extra uitdrogen. Daarnaast zit er in veel shampoos het conserveringsmiddel methylisothiazolinone, dat een verhoogd risico op een huidreactie met zich meebrengt. Dit ingrediënt wordt ondertussen zoveel mogelijk vermeden in producten die je op je huid aanbrengt, maar het wordt wel nog veel gebruikt in reinigingsproducten die je er meteen vanaf wast, zoals shampoo. Methylisothiazolinone kan tot huidirritatie, roodheid, schilfering en oogirritatie leiden.

5. Bewaar je gezichtsreiniger niet in de douche!

Het is gemakkelijk om onder de douche alles bij de hand te hebben, nietwaar? Daarom lijkt het ook zo logisch om je gezichtsreiniger op die plek te bewaren. Dit willen we je echter afraden. De combinatie van licht, warmte en vocht zorgt ervoor dat de kwaliteit van het product snel afneemt. Daarnaast is dit een omgeving waar bacteriën en schimmels zich helemaal thuis voelen en zich snel vermeerderen. Wanneer ze in de gezichtsreiniger terechtkomen kunnen ze op jouw huid puistjes en eventueel infecties veroorzaken. Bewaar je gezichtsreiniger op een koele, droge en donkere plek en gebruik dit product liever aan de wasbak in plaats van onder de douche.

Wil je een expert worden in huidverzorging?

Dan mag je onze Opleiding Schoonheidsspecialiste niet missen. Je leert alles over de anatomie van de huid, huidverzorging, ingrediënten in cosmetica en nog veel meer! Of verdiep je nog verder in gelaatsverzorging door ook onze Cursus Acne Specialisatie of de Cursus Huidverbeterende Massage te volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
Bindweefselmassage specialisatie (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie