* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 frustraties bij het ontharen

2 september 2016 | Schoonheidszorg
5 frustraties bij het ontharen

Ontharen, het is niet ieders favoriete bezigheid, maar wie er met een mooie gladde huid bij wil lopen, ontkomt er niet aan. Het gaat vaak gepaard met heel wat frustraties. Goed ontharen is geen gemakkelijke klus. Komen de volgende frustraties bij het ontharen je bekend voor? Dan is het misschien een goed idee om volgende keer naar een professionele schoonheidsspecialiste te gaan. Of….om een cursus ontharingstechnieken te volgen!

1. Wax wax, overal wax!

Een veelgebruikte ontharingstechniek is harsen of waxen. Je kunt hiervoor allerlei producten kopen bij de drogist, zoals kant-en-klare harsstrips of hars die je moet opwarmen en met een spatel aanbrengt. Wanneer je echter niet zorgvuldig aan het werk gaat, heb je voor je het weet overal hars zitten. En niet alleen op de plekken die je wilt ontharen, maar ook op andere lichaamsdelen, op je kleding, in je haren en het plakt tegen de wanden van je badkamer!!! Sugar wax is een goed alternatief. Deze wax krijg je overal gemakkelijk met water uit. Bekijk hier onze Cursus Sugar Waxing in Hasselt.

Het is ook moeilijk! Het is ook moeilijk!

2. Vergeten haartjes

Het lijkt soms wel alsof een dag nadat je je onthaard hebt, de haartjes spontaan drie keer zo hard terugkomen. Of…heb je misschien toch wat plekjes over het hoofd gezien? Het wil ook nog weleens gebeuren dat je bij verkeerd licht hebt onthaard, bijvoorbeeld bij kunstmatig en te weinig licht. Hele kleine en lichte haartjes vallen dan niet op. Als je de volgende dag in een korte rok op een terrasje zit of in je bikini aan het strand ligt, merk je ineens op dat je bepaalde plekjes overgeslagen hebt! Het beste is om bij natuurlijk daglicht te ontharen.

...of laat het aan een ander over! ...of laat het aan een ander over!

 

3. Je kunt niet overal goed bij!

Wanneer je zelf thuis je benen wilt ontharen, word je mogelijk met een beperking geconfronteerd. Je bent niet lenig genoeg om overal goed bij te kunnen. Je moet bijna een geoefende yogi, olympische turnster of slangenmens zijn om daarin te slagen. De achterkant van de benen is vaak erg lastig te bereiken en je kunt niet goed zien of het resultaat goed is. Wanneer je ontspannen plaatsneemt in de behandelstoel van een gediplomeerde schoonheidsspecialiste hoef je je nergens zorgen over te maken en bereik je het beste en gladste resultaat!

Ik kan overal prima bij! Ik kan overal prima bij!

4. Ingegroeide haartjes

Even snel je benen harsen of epileren? Dat gaat niet zomaar op! Want hoe zit het met eerst een goede scrubbehandeling? Die stap slaan veel mensen over met als gevolg; ingegroeide haartjes! Door te scrubben verwijder je dode huidcellen, waardoor de haartjes gemakkelijker door de huid heen naar buiten komen en ze gemakkelijker te verwijderen zijn. Het is ook belangrijk om de huid goed te reinigen voor het ontharen. Onthaar ook altijd met de haargroeirichting mee. Met deze tips kun je deze frustratie voorkomen.

Ik wil niet! Ik wil niet!

5. Pijn bij het ontharen

‘Wie mooi wil zijn moet pijn lijden!’ Voor veel mensen is deze uitdrukking waarheid als we het hebben over ontharen. Denk maar eens aan ontharingscrème die je niet eerst uitgetest hebt op een klein stukje huid en waarvan achteraf blijkt dat het je huid irriteert. Of wat dacht je van te grondig scheren, waarbij je niet alleen de haartjes hebt af gescheerd, maar ook je huid hebt mee geraspt! Ook van het woord ‘harsen’ gaan bij velen de haren overeind staan, zeker op gevoelige plekken als de oksels of bikinilijn. Een schoonheidsspecialiste kan je helpen om je huid goed voor te bereiden en te verzorgen voor en na het ontharen en kent alle trucjes om ervoor te zorgen dat het zo min mogelijk pijn doet!

Of het pijn doet...? Of het pijn doet...?

Wil je zelf leren om professioneel te ontharen? Dat kan met onze Cursus Ontharingstechnieken in Hasselt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie