Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 frustraties van mensen met een witte huid

26 juli 2019 | Schoonheidszorg
5 frustraties van mensen met een witte huid

Yes, het is hoogzomer! Wie houdt er niet van de zomer? Terrasjes pikken, dagjes naar het zwembad of naar het strand, lekker veel buiten zijn, ... Maar voor mensen met een spierwitte huid, oftewel voor mensen met huidtype 1, zit hier een keerzijde aan. De zomer betekent ook eindeloos smeren met zonnebrandcrème, alsnog verbranden en van schaduw naar schaduw vluchten. We lichten hier 5 frustraties uit van mensen met een spierwitte huid.

1. Zonnen in bikini? Beter in een zonnekleed!

Als de zon tevoorschijn komt, vinden veel mensen het heerlijk om te zonnen. Terwijl vriendinnen in hun bikini in de zon bakken, zorg jij dat je je huid zo veel mogelijk bedekt. Een lang zomerkleed tot aan je enkels met lange mouwen en een hoed op je hoofd; dat is vanaf nu jouw outfit. Vergeet ook niet je zonnebril en zonnebrandcrème. Je weet ondertussen wel dat geen enkele maatregel tegen de zon te veel is.

2. De volgende keer toch maar zonnebrandcrème smeren!

Je smeert en je smeert met zonnebrandcrème, maar hoe goed je ook je best doet, je slaat altijd wel per ongeluk een stuk je over. Voor je het weet ben je op die plekken zo rood als een kreeft. Tot overmaat van ramp moet je dan ook nog opmerkingen aanhoren, als: ‘De volgende keer toch maar beter met zonnebrandcrème smeren.’ Hoe frustrerend is dat! Moet je echt uitleggen dat al je vakantiegeld opgaat aan talloze flacons zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 50.

3. Een mooie zongebruinde huid? Wit of rood zijn de enige opties

Als de zomer aanbreekt hoor en lees je niets anders over tips voor een mooie zongebruinde huid en over hoe mooi een sunkissed look wel niet is. Voor jou bestaat zoiets niet. Jij hebt enkel twee opties: wit of rood! Jouw huid kan niet bruin worden. Tegen jouw witte huid kan geen zelfbruiner op, want het resultaat slaat oranje of onnatuurlijk uit. Wist je dat er sinds kort een klein sprankje nieuwe hoop voor je is? Met de nieuwe geavanceerde spray tanning behandelingen kun je mogelijk wel een mooi resultaat verkrijgen! Bekijk hier ook eens onze Cursus Spraytanning.

 

4. Onzuiverheden springen direct in het oog

Een andere grote frustratie voor mensen met een spierwitte huid is dat elke onzuiverheid, roodheid en elk puistje direct in het oog springt. Elke vlekje trekt op jouw witte huid meteen de aandacht. Vooral in de zomer als je wordt omringd door mensen met een stralende zongebruinde huid, die elke onzuiverheid perfect verbloemt, is dit extra frustrerend. Voor jou mag de zomer gauw voorbij zijn! Wil je leren hoe je oneffenheden beter kunt camoufleren, dan is onze Cursus Visagie misschien wel iets voor jou?

5. Ben je niet op vakantie geweest?

Als alle ‘zomerpret’ dan eindelijk voorbij is en iedereen weer terugkeert naar de routine van het dagelijkse leven op het werk of op school, krijg je nog een trap na. Je krijgt dan de vraag: ‘Ben je niet op vakantie geweest, je ziet nog zo bleekjes?’ Dat hoor je bovendien niet één keer, maar misschien wel tig keren! Aaahhhh!!! Dat de winter maar weer gauw voor de deur staat en iedereen er weer wat bleker uitziet! Misschien een schrale troost voor nu, maar doordat jij je huid goed beschermt tegen de zon, heb je mogelijk een stuk minder snel last van huidveroudering, dan al die zonaanbidders om je heen. Wie het laatst lacht, lacht het best ?! Leer alles over een gezonde huid, huidtypes en huidverzorging in onze Opleiding Schoonheidsspecialist(e)!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie