Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
Opleiding Schoonheidsspecialiste aan -15%! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 goede redenen voor een cursus handreflexologie

17 juli 2019 | Massage & Therapieën
5 goede redenen voor een cursus handreflexologie

Naast dat we bij Wellness Academie al jarenlang de cursus voetreflexologie aanbieden, kun je bij ons nu ook de cursus handreflexologie volgen. Dit is zowel een goede op zichzelf staande behandeling als een mooie aanvulling op voetreflexologie. Met deze behandeling kun je veel mensen helpen om te ontspannen en veel gezondheidsklachten verlichten. We zetten hier 5 goede redenen voor een cursus handreflexologie in de kijker!

1. Bevordert het algeheel welzijn

De handreflexologie is ontstaan uit het idee dat bepaalde zones op de handen in verbinding staan met andere delen van het lichaam. Elke zone staat in verbinding met een specifiek orgaan, specifieke klier of ander lichaamsdeel. Door met massagetechnieken in te werken op deze zones kun je invloed uitoefenen elders in het lichaam. Handreflexologie stimuleert daarom het zelfherstellend vermogen van het hele lichaam en ontspant de geest. Het bevordert ook de bloedcirculatie, waardoor vele lichaamsprocessen worden geoptimaliseerd. Alles draait bij deze behandeling om het herstellen van de vitaliteit.

2. Effectief tegen hoofdpijn

Door in te werken op bepaalde zones op de hand kunnen klachten als hoofdpijn, schouder-, nek- en rugklachten aangepakt worden. Reflexologie is zeer effectief bij hoofdpijn en migraine. Dat geldt zowel voor voetreflexologie als handreflexologie. De werking is hetzelfde. Handreflexologie is ideaal als de ontvanger erg gevoelige voeten heeft of om andere redenen niet de voeten kan laten masseren. In een onderzoek van het Department of Social Pharmacy en de Royal Danish University of Pharmacy ontvingen 220 proefpersonen met hoofdpijnklachten diverse voetreflexologie behandelingen. Na 6 maanden was 16% genezen van de klachten, 65% merkte een vermindering van de klachten en 19% had geen medicijnen meer nodig. Bekijk hier onze Cursus Voetreflexologie.

3. Handreflexologie vermindert angstgevoelens

Onderzoekers van de Kashan University of Medical Sciences deden in 2017 onderzoek naar het verminderen van angst bij patiënten die een hartkatheterisatie moesten ondergaan. De 80 patiënten werden willekeurig ingedeeld in twee groepen. De ene groep ontving de reguliere zorg plus handreflexologie. De andere groep ontving de reguliere zorg plus een eenvoudige handmassage. Uit het onderzoek bleek dat bij de patiënten die handreflexologie ontvingen de angst was verminderd. In onze cursus handreflexologie leer je hier meer over. Je leert onder meer zelfhulp technieken, die je aan je klanten mee kunt geven. Ze kunnen dan steeds wanneer ze het nodig hebben zelf handreflexologie toepassen.

4. Het werkt ook lokaal bij hand- en polsklachten

Hoewel handreflexologie inwerkt op het hele lichaam is het ook een goede behandeling voor mensen die last hebben van hand- en polsklachten. Denk aan mensen die dagelijks urenlang op de computer werken of dagelijks andere repetitieve bewegingen uitvoeren met hun handen. De behandeling zorgt ervoor dat ongemakken meteen worden verminderd en het helpt tegelijkertijd om schade op de lange termijn te voorkomen. De spieren en gewrichten in de handen worden soepel gehouden en het bewegingsbereik van de vingers, handen en polsen wordt vergroot. Ook bij artritis kan handreflexologie verlichting bieden.

5. Een toegankelijke methode die overal toepast kan worden

Nog een van de goede reden voor een cursus handreflexologie is dat het een hele toegankelijke behandelwijze is. Je klant hoeft er niet voor uit de kleren en de behandeling kan waar je maar wilt worden uitgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld bij de mensen langsgaan of een eigen behandelruimte inrichten. Het feit is dat je maar heel weinig nodig hebt voor het aanbieden van handreflexologie. De technieken zijn bovendien gemakkelijk te leren. Daarnaast is handreflexologie ook uitstekend te integreren binnen vele andere massagevormen. Het is dan ook een ideale bijscholing voor vrijwel elke massagetherapeut. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je hier in voor onze eendaagse Cursus Handreflexologie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie