10% korting op alle inschrijvingen t/m 25/10!

Inschrijven

Cursus Handreflexologie

Leer handmassages die de algehele gezondheid bevorderen!
Leer handmassages die de algehele gezondheid bevorderen!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 189

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Ben je al bekend met voetreflexologie? Of heb je misschien al een Opleiding Voetreflexologie gevolgd? Dan vind je handreflexologie ook vast interessant! Evenals voetreflexologie gaat handreflexologie ook uit van reflexzones, maar dan op de handen, die alle andere delen van ons lichaam reflecteren. Net als onze voeten, kunnen ook de handen gezien worden als de spiegel van ons volledige lichaam. In deze cursus handreflexologie leer je om de reflexzones op de handen te masseren ter ontspanning en het bevorderen van het algeheel welzijn.

Waarom een cursus handreflexologie?

Een groot voordeel van handreflexologie, ten opzichte van andere massages, is dat je het gemakkelijk overal en op ieder moment van de dag kunt toepassen! Ben je misschien al voetreflexoloog? Dan is het je misschien weleens overkomen dat een cliënt erg gevoelige voeten had. De handen behandelen, kan dan een mooi alternatief zijn. Hoewel handreflexologie uitstekend als een op zichzelf staande behandeling uitgevoerd kan worden, is het ook een heerlijke aanvulling op elke andere massage. Het is een perfecte bijscholing voor iedere massagetherapeut. Handreflexologie is ook zeer waardevol als zelfhulp en als eerste hulp bij allerlei kwalen, zoals hoofdpijn, vermoeidheid, stress, rugpijn, etc.

Handreflexologie is gemakkelijk overal en altijd toe te passen!

Wat leer ik in de cursus handreflexologie?

In deze praktijkgerichte handreflexologie cursus leer je waar de reflexpunten op de handen zich bevinden en met welke klieren, organen en andere delen van het lichaam ze zijn verbonden. Vervolgens leer je diverse ontspannende massagetechnieken, waarmee je een volledige handreflexologie behandeling gaat geven. Deze massage is gericht op het loslaten van spanningen en het bevorderen van het zelfgenezend vermogen van de mens. Dit geeft meteen ook het immuunsysteem een boost. Daarnaast leer je enkele behandelingen, die gericht zijn op het verhelpen van veelvoorkomende gezondheidsklachten. Vervolgens wordt er ingegaan op hoe je handreflexologie als zelfhulp in kunt zetten en hoe je cliënten deze technieken kunt aanleren om beter te herstellen en in geval van nood.

Schrijf je op tijd in!

We zien in de praktijk dat voetreflexologie een populaire behandeling is. Inmiddels ontdekken ook steeds meer mensen de ontspannende werking en de gunstige gezondheidsvoordelen van handreflexologie. Wil je snel aan de slag als handreflexoloog, schrijf je dan op tijd in voor onze cursus handreflexologie, want de plaatsen zijn beperkt! Je wordt begeleid door een enthousiaste en ervaren docente, die je graag alle kneepjes van het vak aanleert. Na afloop ontvang je een certificaat handreflexologie.

Inhoud

 • Introductie handreflexologie
 • Werking en toepassingen
 • Reflexpunten lokaliseren
 • Massagetechnieken
 • Ontspannende massage geven
 • Specifieke klachten behandelen
 • Zelfhulp technieken en toepassingen

Prijs

189 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 30 oktober 2021
Tijd: 10:00u tot 18:00

Datum: zaterdag 26 maart 2022
Tijd: 10:00u tot 18:00

Docent

Suzy Jacops

Docent in Hasselt

Suzy Jacops (1963) is een professionele voetreflexoloog met veel ervaring. Ze is echter niet zomaar een voetreflexoloog; ze is onder meer opgeleid door Dwight Byers, de neef van de grondlegster van de voetreflexologie Eunice Ingham!

Maar Suzy heeft les gehad van nog meer grootmeesters in de voetreflexologie, waaronder van Tony Porter die een eigen methode van voetreflexologie heeft ontwikkeld. Met voetreflexologie had Suzy haar roeping gevonden. Na het behalen van haar diploma therapeutische voet- en handreflexoloog en na enkele jaren werkervaring opgedaan te hebben startte ze haar eigen praktijk. Daarnaast schoolde ze zich bij in de disciplines: precisie reflexologie, cranio-sacrale reflexologie, traditionele Chinese en Thaise reflexologie, de vijf elementenleer, Chinese tui-na en zenuwreflexologie.

Ook bewandelde Suzy vervolgens het pad van de verticale voetreflexologie, ontwikkeld door Lynne Booth met een nieuwe kijk op de traditionele reflexologie. Met haar ruime ervaring en kennis op het gebied van reflexologie wordt ze door de grondlegster Lynne Booth erkend als exclusieve docente verticale voetreflexologie in België en Nederland. Suzy is al meer dan 10 jaar verbonden aan de Wellness Academie en heeft al honderden studenten met succes de voetreflexologie aangeleerd!

 

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.