* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 make-up tips voor op kantoor

19 september 2017 | Visagie
5 make-up tips voor op kantoor

Het is belangrijk om goed verzorgd op je werk te verschijnen, maar welke make-up past daar nu het beste bij? Je wilt natuurlijk niet overdrijven, maar er wel voldoende representatief uitzien. Daarnaast kunnen bepaalde looks en make-up producten tijdens een lange dag op kantoor niet erg praktisch zijn en zelfs voor kleine of grotere make-up drama’s zorgen. Daarom zetten we hier enkele make-up tips voor op kantoor voor je op een rij!

1. Voorkom ‘pleisterwerk’ met foundation

Foundation wordt vaak gezien als redmiddel om oneffenheden en imperfecties weg te werken. Ben in het dagelijks gebruik van foundation echter wel voorzichtig. Een van de make-up tips voor op kantoor is om sterk dekkende foundations te vermijden, omdat je daarmee je huid snel dicht pleistert. Dit geeft een onnatuurlijke look en kan tijdens een lange werkdag ook onprettig en zwaar aanvoelen op je huid. Kies liever voor een lichte matte formule. Opvallende plekjes die je wilt verbergen, camoufleer je beter lokaal met een concealer, die je mooi vervaagd met de foundation. Een andere goede tip is om een lichte, hydraterende foundation of een verzorgende BB-crème met reflecterende deeltjes te gebruiken. Hiermee leid je de aandacht af van oneffenheden en krijg je een frisse, stralende look.

2. Make-up tips voor op kantoor: kies neutrale oogmake-up

Als make-up liefhebber is er niets zo leuk om eens flink uit te pakken met oogmake-up, maar doe dit liever niet op kantoor. We raden je aan om het subtieler aan te pakken met neutrale oogmake-up tinten als bruin, taupe, beige of eventueel zachte pasteltinten. Vermijd in ieder geval zware smokey eye looks, omdat deze snel de aandacht trekken. Je wilt wel dat mensen nog horen wat je zegt en dat ze niet alleen maar gefascineerd naar je make-up zitten te staren. Smokey eyes passen beter bij een avondje uit. Wil je leren om mooie neutrale looks te creëren met professionele make-up technieken, dan is onze Cursus Visagie een aanrader.

3. Praktische make-up die lang blijft zitten

Natuurlijk streef je ernaar dat de make-up die je aanbrengt zo lang mogelijk blijft zitten. Maar op een drukke werkdag is dat nog eens extra belangrijk. Je kunt het je niet veroorloven om je steeds terug te trekken om je make-up bij te werken. Een ideaal product voor je lippen is een lipstain. Deze make-up verzorgt en kleurt je lippen, geeft niet af op je koffiekopje en blijft de hele dag goed zitten. Of wat dacht je van semi-permanente oogmake-up als wimperlifting, subtiele wimperextensions of wenkbrauwextensions? Deze oplossingen zorgen ervoor dat je enkele weken niet meer naar je oogmake-up look hoeft om te kijken! Wil je hier meer over weten? Bekijk dan hier onze cursus wimperlifting, de cursus wimperextensions en de cursus wenkbrauwextensions!

4. Pas op met blush!

Blush is evenals de zware foundation een ‘gevaarlijk’ make-up product voor op het werk. Het is al snel te veel! Veel mensen gebruiken dagelijks blush met het idee dat het hen er wakkerder en frisser laat uitzien. Overdrijf je, breng je de blush aan op de verkeerde plek of heb je een kleur gekozen die je niet goed staat, dan krijg je al vaak het ‘clowns-effect’ of het ‘poppenhoofdje-effect’. Om dit te voorkomen is het raadzaam om blush zo subtiel mogelijk te gebruiken. Vaak is een subtiele highlighter of bronzer op je jukbeenderen meer gepast voor je make-up look voor op kantoor.

5. Make-up tips voor op kantoor: let op het licht!

Wanneer je make-up aan gaat brengen voor op kantoor is het belangrijk dat je dit doet in zo natuurlijk mogelijk en gelijkmatig licht. Kunstlicht kan behoorlijk misleidend zijn bij het aanbrengen van make-up. Je denkt zelf dat je make-up perfect zit, maar als je dan naar buiten stapt en jezelf bekijkt in het achteruitkijkspiegeltje van je auto, is het misschien schrikken! Je hebt de make-up mogelijk veel te zwaar aangezet of de kleuren en contrasten werken niet zoals je gehoopt had! Is het nog donker voor je de deur uitgaat, is het niet mogelijk om je op te maken in natuurlijk licht en beschik je niet over een professionele make-up spiegel, dan is LED-licht een goed alternatief. Er bestaan ook betaalbare make-up spiegels met ingebouwde LED-verlichting, een aanrader!

Meer weten over professioneel make-up aanbrengen? Bekijk dan hier ons volledige aanbod aan Visagie Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie