• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 ongebruikelijke oogmake-up tips van professionals

6 november 2017 | Visagie
5 ongebruikelijke oogmake-up tips van professionals

Hoe zorgen professionele make-up artist ervoor dat hun modellen er altijd perfect uitzien? Terwijl je uren voor de spiegel staat lukt het niet om die perfecte look te creëren. Je doet toch alles volgens het boekje? Dat is vaak het probleem. Make-up artists hebben zich aangewend om hun eigen technieken te ontwikkelen door veel te experimenteren en creatief te denken. We geven je hier enkele ongebruikelijke oogmake-up tips van de professionele make-up artists die verbonden zijn aan Wellness Academie. Tips die je niet in de make-up handleidingen vindt!

1. Nude lippotlood op je oogleden

Een lippotlood alleen maar voor je lippen gebruiken? Dat is jammer, want dit make-up product biedt veel meer mogelijkheden. Je kunt een lippotlood namelijk ook heel goed gebruiken voor de basis van je oogmake-up. Gebruik hiervoor een nude-kleur lippotlood, Hiermee kleur je het ooglid ter voorbereiding op de oogschaduw. Waarom? Dit zorgt voor een mooi egale basis waardoor de kleur van je oogschaduw nog beter tot zijn recht komt! De kleur van de oogschaduw wordt hierdoor dieper en opvallender.

2. Highlighter als oogschaduw

Geen tijd om een uitgebreide oogmake-up look uit te werken, grijp dan naar je highlighter! Niet om je jukbeenderen te accenturen, maar gebruik je highlighter gewoon als oogschaduw. Door snel even wat highlighter op je oogleden aan te brengen, creëer je binnen no-time een stralende look. Dit is ook een goede tip, wanneer je niet voldoende nachtrust hebt gehad en je er vermoeid uitziet. Highlighter op je oogleden kan dan wonderen doen!

3. Lipgloss voor weerbarstige wenkbrauwen

Leuk dat volle wenkbrauwen vandaag de dag helemaal hip zijn. Maar wat als je volle wenkbrauwen erg weerbarstig zijn en weigeren om mooi in model te blijven? Pak er dan gewoon een transparante lipgloss bij en gebruik dit als wenkbrauwgel! Je hebt er waarschijnlijk nooit bij stilgestaan hoe veelzijdig lipgloss kan zijn. Lipgloss voelt aan als lijm en zo werkt het ook. Het is een prima middeltje om je wenkbrauwhaartjes te temmen en ze mooi op hun plaats te houden. Bekijk hier ook eens onze wenkbrauw specialisaties: de Cursus 3D Wenkbrauwextensions en de Cursus Microblading.

4. Bovenste waterlijn tightlijnen

De meeste dames zijn geneigd om de onderste waterlijn van hun oog een zwart lijntje te geven. Maar wist je al dat dit je oog juist kleiner laat lijken? Breng in plaats daarvan eens een zwart lijntje aan op de bovenste waterlijn van je oog (tightlijnen). Je brengt dit lijntje dus onder je wimpers aan. Doe dit wel voorzichtig, het vergt wat oefening. Gebruik hiervoor een oogpotlood of een gelliner die direct goed droogt. Het resultaat? Een zwoele, verleidelijke blik! Wie wil dat nu niet?

5. Rose blush als oogmake-up

Blush op je wangen zorgt voor een gezonde, frisse uitstraling. Maar wist je dat je blush ook kunt gebruiken om je ogen extra te benadrukken. Dat doe je door een mooie roze blush aan te brengen in de crease. Dit is het plooitje tussen je wenkbrauwbot en je bewegende ooglid. Zorg voor neutrale schaduwen, waardoor de blush voor een extra wakkere look zorgt. Ideaal als je ogen wat vermoeid overkomen!

Leer alle tips & trucs van een professionele MUA!

Schrijf je hier in voor de Opleiding Make-up Artist en leer alle tips & trucs van een professionele make-up artist. Wellness Academie heeft de beste docenten geselecteerd, waaronder diverse award winnende make-up artists. Door deel te nemen aan deze opleiding doe je bovendien ook automatisch mee aan de jaarlijkse Wellness Academie MUA Award!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie