• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 ongewenste situaties in je nagelsalon

1 augustus 2017 | Nagelstyling & Pedicure
5 ongewenste situaties in je nagelsalon

Je wilt als nagelstyliste dat je klanten tevreden zijn. Zeker ook omdat de concurrentie binnen deze bloeiende sector toeneemt. Maar er zijn grenzen. Soms zijn er situaties waarin je als nagelstyliste toch op je strepen moet staan. We geven hieronder 5 voorbeelden van ongewenste situaties in je nagelsalon die veel nagelstylistes wel zullen herkennen. Hoe ga je om met dit soort situaties?

1. ‘Zou je niet beter…’ en ‘Je hebt toch wel…’

Je hebt van die klanten die je voortdurend proberen te corrigeren of die je steeds vertellen wat je wel of niet moet doen. Dat is een voorbeeld van een van die ongewenste situaties in je nagelsalon. Je zou het liefst willen schreeuwen dat je een gediplomeerde nagelstyliste bent en dat je dus weet wat je doet. Ben je nog niet gediplomeerd? Volg dan snel onze cursus nagelstyling! Haal in plaats daarvan een keer diep adem en vraag je af waarom je klant zo reageert. Vaak is dit omdat ze in het verleden slechte ervaringen heeft gehad met andere nagelstylistes. Vraag daarom aan je klant waarom ze zo bang is dat je iets verkeerds doet of waarom ze de controle over wil nemen? Geef je klant de ruimte om uit te leggen waarom ze zo bezorgd is. Leg vervolgens uit dat je haar bezorgdheid begrijpt en dat ze bij jou in goede handen is. Misschien dat je klant er wat meer behoefte aan heeft dat je bij elke stap kort uitlegt wat je doet en waarom.

Vertel me niet wat ik moet doen!

2. Ongewenste situaties in je nagelsalon: ‘Ik help je wel even!’

Goed bedoeld, maar jouw antwoord is: ‘Nee, bedankt liever niet!’ Klanten die zeggen dat ze je wel even willen helpen, doen dat omdat ze jouw werk gemakkelijker willen maken. Ze brengen hun handen in een hoek waarvan ze denken dat het voor jou gemakkelijker is om erbij te kunnen of wiebelen wel even met hun tenen om de nagellak sneller te laten drogen. Met als gevolg dat het eindresultaat er vaak niet beter van wordt. Bedank je klant voor het feit dat ze met je meedenkt, maar vertel haar ook dat ze je het beste helpt door niets te doen en dat ze lekker mag ontspannen. Wil je je vaardigheden en kennis als nagelstyliste uitbreiden? Schrijf je dan ook in voor onze cursus nagelstyling gelnagels voor gevorderden!

Het wordt dan echt super lelijk!

3. 'Ik ben te laat, maar kun je toch mijn nagels doen?'

Een van ongewenste situaties in je nagelsalon is klanten die te laat komen. Hoewel het iedereen weleens overkomt, zijn er van die mensen die nooit hun agenda op orde hebben en het altijd veel te druk hebben. Ze komen altijd te laat en verwachten of hopen dat jij je naar hen schikt. In plaats van de volledige manicure die geboekt stond, willen ze alleen hun nagellak laten vervangen. Dit betekent dat jij inkomsten misloopt. Eén keer kan gebeuren, zeker als het een goede klant is. Maar vraag je klant om voortaan op tijd af te bellen, omdat je anders de volle prijs moet vragen als ze te laat is of niet komt opdagen. Ze houdt immers een plek in jouw agenda bezet. Ook voor het runnen van een nagelsalon geldt ‘tijd is geld’. Meer weten? Volg onze uitgebreide opleiding nail expert, waarin je meer leert over het opstarten en runnen van je eigen salon.

Je bent te laat!

4. Ongewenste situaties in je nagelsalon: telefoneren!

Er zijn mensen die denken dat ze hun tijd in de nagelsalon kunnen gebruiken om hun werk of sociale leven buiten de salon gewoon voort te zetten. Niet dus! Want het vertraagt jouw werkzaamheden, doordat je klant bijvoorbeeld haar handen niet vrij heeft omdat ze aan het bellen is. Ook kan het storend zijn voor andere klanten en bovendien is het ook nog eens erg onbeleefd naar jou toe. Vertel je klant dat je begrijpt dat ze veel te doen heeft, maar dat er regels zijn in je salon. Eén van die regels is dat klanten hun mobiele telefoon uitzetten, om anderen niet te storen en zodat jij je werk snel en goed kunt doen.

Je hebt er geen idee van hoe het is!

5. 'Kun je niet op je vrije dag mijn nagels doen?'

Als je je werk als nagelstyliste goed doet, zien veel klanten hun bezoek aan jou als een bezoek aan een goede vriendin. Terwijl jullie gezellig bijpraten, verzorg je de nagels van je klant. Soms bestaat er zo’n vriendschappelijke band, dat klanten vragen of je niet even op je vrije dag hun nagels kunt doen. Bijvoorbeeld omdat ze op vakantie gaan of een feestje hebben. Misschien wil je best een keer een uitzondering maken, maar pas op dat je als zelfstandige nagelstyliste je werk en vrije tijd goed gescheiden houdt. Voor je het weet maak je te veel overuren en lijdt je privéleven eronder. Wil je geen uitzondering maken, zeg dan tegen je klant dat je haar op de wachtlijst kunt zetten, voor het geval iemand een afspraak afzegt. En stimuleer je klant om voortaan afspraken vooruit in te plannen, zodat je deze situatie in de toekomst kunt voorkomen.

Please!!!

Wil je je verder scholen binnen de nagelstyling branche? Bekijk dan hier al onze Nagelstyling Cursussen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie