* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 onmisbare tips voor bruidsmake-up

29 april 2022 | Visagie
5 onmisbare tips voor bruidsmake-up

Op de ‘grote dag’ wil een bruid er natuurlijk op haar allerbest uitzien. Ze staat de hele dag in de schijnwerpers (samen met haar kersverse echtgenoot). Als visagist heb je dan ook een grote verantwoordelijkheid. Na het volgen van de Opleiding Visagiste van Wellness Academie ben je helemaal klaar voor deze uitdaging. Bovendien geven we je hier 5 onmisbare tips voor bruidsmake-up, waarmee je fantastisch werk zult afleveren.

Tip 1: zorg voor een intense gelaatsverzorging

Als er iets belangrijk is voor het slagen van een make-up look, dan is het wel een goed verzorgde huid. Dat begint niet op de dag voor de bruiloft, maar al weken daarvoor. Geef je klant, waarvoor je de bruidsmake-up gaat verzorgen, goede adviezen voor hoe ze in de weken naar de bruiloft toe het beste haar huid kan verzorgen. Raad bijvoorbeeld aan om een chemische peeling te ondergaan en om de huid goed te blijven hydrateren met de juiste producten. Het is belangrijk om dit enkele weken voor de bruiloft uit te proberen. Geeft dit de gewenste resultaten? Dan kan het bruidje dit vlak voor de grote dag herhalen. Bekijk hier ook eens onze Cursus Gelaatsverzorging of de Opleiding Skin Expert.

Tip 2: een goede basis voor de bruidsmake-up

Een schone en egale huid is een goed begin voor een bruidsmake-up look. Het is belangrijk dat de foundation geschikt is voor de hele dag en er zowel overdag als ’s avonds natuurlijk uitziet. In onze Cursus Visagie Basis leer je alles over foundation en de juiste kleur bepalen. Zorg dat je voor de bruidsmake-up ook altijd concealers hebt klaarliggen. Het is niet zelden dat een bruidje de avond van tevoren niet goed heeft geslapen. De zenuwen spelen op en dat kan leiden tot kringen onder de ogen. Leg een concealer klaar, die net een tintje lichter is dan de huidskleur van je klant en let daarbij ook op de ondertoon van de huid. Het is onder meer om deze redenen essentieel om van tevoren de make-up te testen. Dan kun je goed de huidskleur en ondertoon analyseren, zodat je op de grote dag de juiste tinten make-up klaar hebt liggen.

Tip 3: contouren is key!

Als er iets gezien kan worden als de sleutel naar een succesvolle bruidsmake-up look, dan is het wel contouren. Door deze technieken perfect te beheersen, kun je bij elk gezicht de sterke punten nog meer laten spreken en de minder mooie kanten feilloos verbloemen. Je kunt met een tintje donkerdere foundation of bronzer schaduwen creëren. Vervolgens laat je met highlighter bepaalde delen juist naar voren komen, zoals de jukbeenderen. Ook kun je met highlighter onder de wenkbrauwen, de ogen extra laten stralen. Daarbij is het eveneens een goed idee om die delen van het gezicht, die doorgaans meer licht vangen, te accentueren met highlighter. In onze Cursus Visagie voor gevorderden wordt veel aandacht besteed aan contouren.

Tip 4: lipmake-up die bedoeld is om 24 uur te blijven zitten!

Je bruidje wil uiteraard echte kissable lips. Lipmake-up is dan ook een heel belangrijk aandachtspunt als het gaat om bruidsmake-up. Even een lippenstiftje opdoen als finishing touch is niet voldoende. Voor een speciale gelegenheid is het aanbevolen om voor een subtiele kleur te kiezen, die dicht bij de eigen kleur van de lippen ligt. Een te donkere kleur kan je bruidje er snel bleek uit laten zien. Dat geldt zeker als ze in het wit gekleed gaat. Experimenteren met een aparte lipkleur? Dat bewaar je beter voor een andere gelegenheid. Bovendien moet de lipmake-up superlang mooi blijven zitten en heel goed kleurvast zijn. Een bruiloft is altijd een dag die in het teken staat van eten, drinken en bovenal kussen! Zeker na ‘dé kus’ wil je niet dat de bruidegom met gekleurde lippen rondloopt!

Tip 5: goed poederen voor een duurzame bruidsmake-up

Een van de grootste uitdagingen voor een visagist voor bruidsmake-up is om een make-up look te creëren, die supergoed blijft zitten. Zo hoort bijvoorbeeld ook een waterproof mascara tot de ‘essentials’ op deze dag. Het is belangrijk dat je de look perfect afwerkt, door deze goed af te poederen. Gebruik hiervoor een lichte en transparante poeder. De make-up blijft hierdoor uitstekend zitten en je voorkomt dat de huid gaat glimmen.

Zoals we hierboven al benadrukten, is het belangrijk om de look die je in gedachte hebt te testen. Het is een goed idee om tijdens deze test-sessie enkele foto’s te nemen, zodat je kunt checken of de make-up ook op de foto’s goed tot zijn recht komt. Gegarandeerd, dat er op de grote dag veel foto’s worden genomen. Bij voorkeur laat je de foto’s tijdens deze test-sessie nemen door een professionele trouwfotograaf. Zo laat je niets aan het toeval over!

Een bruid met een probleemhuid; wat nu?

Tot slot, willen we nog even kort ingaan op wat je kunt doen om ook een bruid met een probleemhuid op deze speciale dag te laten stralen. Soms blijken de technieken die je hebt geleerd tijdens je opleiding visagie niet toereikend. Ook behaal je mogelijk niet de gewenste resultaten met de producten, waarmee je gewend bent om te werken. In dat geval is onze Medische Camouflage Specialisatie een aanrader. Met alle kennis en vaardigheden die je in deze cursus opdoet, kun je iedereen laten stralen en huidproblemen perfect verbloemen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie