Inschrijven

Cursus Fruitzuren / Chemische Peelings

Fruitzuur peelings voor resultaat bij vele huidklachten!
Fruitzuur peelings voor resultaat bij vele huidklachten!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 219

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je als schoonheidsspecialist(e) nog meer betekenen voor je klanten als het gaat om een mooie huid? Dan is deze cursus fruitzuren een waardevolle aanvulling! Fruitzuur peelings (ook bekend als chemische peelings) behoren tot de meest effectieve peeling behandelingen. Dode huidcellen worden doeltreffend verwijderd en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. De huid krijgt een betere structuur en een mooiere teint. Lees hier gauw meer over onze cursus fruitzuren!

Waarom een Cursus fruitzuren/ chemische peelings?

Het is belangrijk om een cursus fruitzuren/ chemische peelings te volgen, want de soort fruitzuren en de concentraties dienen perfect afgestemd te worden op de huid van elke individuele klant. Het fruitzuur lost de tussencelstof tussen de dode huidcellen op, waardoor ze beter verwijderd kunnen worden. Nieuwe huid komt daardoor aan de oppervlakte. De huid wordt aangespoord om nieuwe cellen aan te maken, waardoor de huidstructuur verbetert, de elasticiteit toeneemt en de huid een frisse aanblik krijgt! Na deze cursus fruitzuur peelings kun je je klanten nog beter van dienst zijn met huidverbeterende behandelingen! Kortom, meer tevreden klanten, meer verdiensten!

Leer professionele fruitzuur peelings geven voor een zichtbaar mooiere huid!

Inhoud Cursus fruitzuren

De cursus fruitzuren start met een theoretische inleiding, waarin je alles leert wat over fruitzuren precies zijn en waarvoor je ze als schoonheidsspecialist kunt inzetten. Ook herhalen we kort de anatomie van de huid en gaan we in op de indicaties en contra-indicaties van fruitzuur peelings. Vervolgens geven we een demonstratie in het werken met fruitzuren. Daarna ben je zelf aan zet. De cursisten oefenen onder deskundige begeleiding op elkaar met het geven van fruitzuur behandelingen. Behalve dat je fruitzuur behandelingen leert voor het opfrissen van elke huid, leer je ook behandelingen voor het verbeteren van klachten als: acne, couperose, huidveroudering en pigmentvlekken.

Praktische informatie

De cursus fruitzuren/ chemische peelings wordt gegeven in kleine lesgroepen, zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Schrijf je daarom op tijd in! De cursisten oefenen de fruitzuurbehandelingen op elkaar. Het voordeel hiervan is dat je meteen zelf de voordelen van de behandeling kunt ervaren, waardoor je straks je klanten nog beter kunt informeren. Het is hiervoor wel belangrijk dat je niet zwanger bent of geen zware medicatie gebruikt, zoals antibiotica of chemo. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en kun je meteen in de praktijk aan de slag als expert in fruitzuren/ chemische peelings!

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsverzorging of skin expert.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 7 contacturen en circa 4 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Wat zijn fruitzuren?
 • Toepassingen fruitzuren
 • Anatomie van de huid
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Producten en benodigdheden
 • Demonstratie fruitzuur peeling
 • Uitvoeren fruitzuur peelings
 • Opfrissing
 • Acne
 • Couperose
 • Anti-aging
 • Pigmentvlekken

Prijs

219 euro (+ 25 euro verbruikskosten)
(Online opleiding: € 169)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Online opleiding

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online opleiding een goed alternatief bieden.

Online opleidingen stellen je in staat om eender waar en wanneer een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen

 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren

Inbegrepen

 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat

Inschrijven

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 24 april 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 6 november 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: maandag 17 april 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Mieke Strubbe

Docent in Amsterdam & Hasselt

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.