Inschrijven

Cursus Fruitzuren / Chemische Peelings

Fruitzuur peelings voor resultaat bij vele huidklachten!
Fruitzuur peelings voor resultaat bij vele huidklachten!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 199

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je als schoonheidsspecialist(e) nog meer betekenen voor je klanten als het gaat om een mooie huid? Dan is deze cursus fruitzuren een waardevolle aanvulling! Fruitzuur peelings (ook bekend als chemische peelings) behoren tot de meest effectieve peeling behandelingen. Dode huidcellen worden doeltreffend verwijderd en de celvernieuwing wordt gestimuleerd. De huid krijgt een betere structuur en een mooiere teint. Als specialist in het werken met fruitzuren, kun je ook huidproblemen als acne, couperose, huidveroudering en pigmentvlekken doeltreffender aanpakken! Lees hier gauw meer over onze cursus fruitzuren.

Waarom een Cursus fruitzuren/ chemische peelings?

Veel peelings kunnen mensen gewoon thuis uitvoeren. Een sterke fruitzuur peeling dient altijd door een expert uitgevoerd te worden. Het fruitzuur lost de tussencelstof tussen de dode huidcellen op, waardoor ze beter verwijderd kunnen worden. Nieuwe huid komt aan de oppervlakte. De huid wordt extra aangespoord om nieuwe cellen aan te maken, waardoor de huidstructuur verbetert, de elasticiteit toeneemt en de huid een frisse aanblik krijgt! Het is belangrijk om de soort fruitzuren en de concentraties perfect af te stemmen op de huid van je klant voor een effectieve behandeling. Na deze cursus fruitzuur peelings kun je je klanten nog beter van dienst zijn met huidverbeterende behandelingen! Met deze behandelingen bekom je meteen zichtbare resultaten! Kortom, meer tevreden klanten, meer verdiensten!

Leer professionele fruitzuur peelings geven voor een zichtbaar mooiere huid!

Inhoud Cursus fruitzuren

Wat leer je allemaal in deze cursus fruitzuren/ chemische peelings? De cursus start met een theoretische inleiding waarin je alles leert over wat fruitzuren zijn en waarvoor je ze als schoonheidsspecialiste kunt inzetten. Ook zullen we kort de anatomie van de huid herhalen en gaan we in op de indicaties en contra-indicaties van fruitzuur peelings. Vervolgens zal de docente een demonstratie geven in het werken met fruitzuren. Daarna ben je zelf aan zet. De cursisten gaan onder deskundige begeleiding op elkaar oefenen met het geven van fruitzuur behandelingen. Behalve dat je fruitzuur behandelingen leert voor het opfrissen van elke huid, leer je ook behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van specifieke klachten als acne, couperose, huidveroudering en pigmentvlekken.

Praktische informatie

De cursus fruitzuren/ chemische peelings wordt gegeven in kleine lesgroepen, zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt van de docente. Schrijf je daarom op tijd in, zodat je verzekerd bent van een plek. De cursisten oefenen de fruitzuurbehandelingen op elkaar. Het voordeel hiervan is dat je meteen zelf de voordelen van de behandeling kunt ervaren, waardoor je straks je klanten nog beter kunt informeren. Het is hiervoor wel belangrijk dat je niet zwanger bent of geen zware medicatie gebruikt, zoals antibiotica of chemo. Ook dien je over een gedegen vooropleiding te beschikken als Schoonheidsspecialiste (of gelijkwaardig). Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat en kun je meteen als expert in fruitzuren/ chemische peelings in de praktijk aan de slag!

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsverzorging of skin expert.

Inhoud

 • Wat zijn fruitzuren?
 • Toepassingen fruitzuren
 • Anatomie van de huid
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Producten en benodigdheden
 • Demonstratie fruitzuur peeling
 • Uitvoeren fruitzuur peelings
 • Opfrissing
 • Acne
 • Couperose
 • Anti-aging
 • Pigmentvlekken

Prijs

199 euro (+ 25 euro verbruikskosten)
(Online training: € 159)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Online training

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online training een goed alternatief bieden.

Online trainingen stellen je in staat om eender waar en wanneer een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online trainingplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele training staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Voordelen

 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren

Inbegrepen

 • Online trainingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat

Inschrijven

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Datum: maandag 16 mei 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Datum: dinsdag 25 januari 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: maandag 17 oktober 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Mieke Strubbe

Docent in Amsterdam & Hasselt

Mieke Strubbe begon haar loopbaan op 19-jarige leeftijd bij een dermatoloog, waar haar interesse voor huidverzorging en huidverbetering verder werd aangewakkerd. Binnen deze job leerde ze veel over de gezondheid van de huid en het behandelen van huidproblemen als acne. Ze kreeg de kans om onder deskundige begeleiding laserbehandelingen uit te voeren voor huidverbetering, permanente ontharing en bij couperose.

Mieke vervolgde haar loopbaan in een beauty salon, waar ze vooral haar kennis op het gebied van cosmetica uitbreidde. Ze werkte met uiteenlopende cosmeticamerken en -producten en deed een flinke dosis praktijkervaring op. Dat vond Mieke echter niet voldoende; ze wilde overal het fijne van weten en met de tijd meegroeien. Daarom volgde ze vele bijscholingen op het gebied van schoonheidszorg en make-up.

Ook het zelfstandig ondernemerschap trok haar! Op 26-jarige leeftijd startte ze haar eigen beauty salon, waar ze samen met haar team onder meer make-up verzorgde, wimperextensions plaatste en afslankbehandelingen aanbood. Ondertussen heeft ze haar eigen zaak verkocht en richt ze zich op het scholen van anderen met een passie voor het vak van schoonheidsspecialiste. Met veel plezier en toewijding is ze nu als docente verbonden aan Wellness Academie!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.