Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 onmisbare tools voor de mooiste nail art

27 september 2021 | Nagelstyling & Pedicure
5 onmisbare tools voor de mooiste nail art

Mooie gelnagels kun je zien als een verlengde van jezelf. Voor steeds meer dames zijn creatieve gelnagels een manier om zichzelf uit te drukken. Net zoals dat geldt voor kleding en make-up. Kunstnagels zijn daar tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van. Vind je het heerlijk om dagelijks creatief bezig te zijn met gelnagels en nail art? Dan ben je bij Wellness Academie op de juiste plek om dit vak te leren. Verder ben je hier ook op het juiste adres voor tips over trends en nieuwe ontwikkelingen binnen de nagelstylingsbranche. In dit artikel geven we tips voor 5 onmisbare tools voor de mooiste nail art.

Leer alles over het plaatsen en versieren van kunstnagels!

Nagellak is niet meer van deze tijd. Het helpt je misschien uit de brand als je onverwachts ergens verzorgd moet verschijnen. Iedereen weet echter dat nagellak niet lang blijft zitten en snel begint te chippen. Met gelnagels is dat verleden tijd en geniet je wekenlang van mooie nagels. Je kunt met gel en nail art nagels omtoveren tot echte kunstwerkjes. In onze Cursus Gelnagels Basis leer je de basistechnieken. Daarna kun je je creativiteit en vaardigheden verder ontwikkelen in de Cursus Gelnagels voor Gevorderden. Tijdens deze cursussen leer je ook alles over de benodigdheden. In dit artikel lichten we alvast 5 onmisbare tools voor de mooiste nail art uit!

Tips voor tools voor de mooiste nail art

1. Abstracte nail art? Zorg voor een fan brush!

Wie start met gelnagels, zal misschien in eerste instantie niet aan een fan brush denken. Dit is namelijk een waaiervormig penseel. Toch is dit penseel onmisbaar als je steeds creatiever aan de slag wilt met gelnagels. Je kunt hier mooie, abstracte waaierige lijntjes mee creëren of de nagels een gevederde touch geven. Daarnaast is een fan brush ook heel handig voor het aanbrengen van glitters of juist voor het wegvegen van te veel glitter. Zoals voor alles, geldt ook hier ‘oefening baart kunst’, dus onderzoek eens wat je allemaal kunt met dit nail art penseel!

2. French manicure penseel: perfectioneer je French nails!

Als nagelstyliste kom je er niet onderuit! Deze ultieme klassieker komt steeds weer terug en verliest nooit aan populariteit. Je kunt daarom maar beter goed voorbereid zijn en ervoor zorgen dat je hiervoor de juiste tools hebt. Er bestaat namelijk een speciale ‘French manicure brush’. Kenmerkend aan dit penseel is de schuine afloop. Hiermee kun je snel en gemakkelijk de perfecte smile-lijn zetten. Je kunt hiermee dus nog effectiever werken.

3. Unieke details breng je aan met een ‘detail brush’

Wil je je gaan toewijden aan motiefjes en tekeningen op gelnagels? Dan mogen detail brushes niet ontbreken. Deze behoren beslist tot de onmisbare tools voor de mooiste nail art. Hiermee kun je namelijk kleine details op gelnagels aanbrengen, zoals vormen, patronen, letters, lijnen, figuren en dergelijke. Houd er rekening mee, dat hoe korter en stugger de haartjes van het penseel zijn, hoe nauwkeuriger je kunt werken.

4. Platte, vierkante penselen

Bij een penseel denken we vaak in eerste instantie aan haartjes die in een punt lopen. Je zult echter ontdekken dat je bij nail art ook mooie effecten kunt creëren met platte vierkante penselen. Dit type penseel is ideaal voor de zogeheten one stroke techniek; een mooie schilderachtige techniek, waarmee je bijvoorbeeld heel nauwkeurig bloemblaadjes op gelnagels kunt schilderen. Verder zijn deze penselen ook uitermate geschikt voor bredere gekleurde banen, om kleuren vloeiend in elkaar over te laten lopen en voor het toepassen van de dry brush techniek.

5. Denk ook aan een handig mengpalet!

Veel beginnende nagelstylisten focussen zich bij het aanschaffen van hun tools voor de mooiste nail art op penselen, glitters en andere accessoires. Wat echter eveneens onmisbaar is om praktisch te kunnen werken (en wat vaak wordt vergeten) is een nagelstyling mengpalet. Dit is een handig hulpmiddel voor het mengen van color gels of bij het uitwerken van een one stroke schildering of andere mooie nail art creaties!

Neem hier een kijkje in het complete aanbod aan Nagelstyling Cursussen en Opleidingen van Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie