* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 redenen om in de winter naar de pedicure te gaan

16 januari 2020 | Massage & Therapieën
5 redenen om in de winter naar de pedicure te gaan

Niet iedereen is fan van de winter met zijn donkere en koude dagen. Toch zijn er ook mensen, die het wel prettig vinden. Je hoeft wat minder aandacht te besteden aan steeds maar terugkerende beauty behandelingen, die je in de zomer niet mag overslaan. Denk aan het ontharen van je benen en het verzorgen van je voeten. Die laat je buiten voorlopig toch niet meer zien. Sla jij de pedicure in de winter ook over? Dat is eigenlijk helemaal geen goed idee! Lees hier 5 redenen om in de winter naar de pedicure te gaan!

1. Voorkom voetkwalen; de pedicure houdt oogje in het zeil!

In de winter stop je je voeten weg in panty’s, sokken en dichte schoenen. Draag je wel steeds goed passende schoenen en van de juiste materialen? Doe je steeds dezelfde schoenen aan of varieer je ook? Dat is allemaal heel belangrijk, want anders liggen er algauw allerlei voetkwalen op de loer. De druk van de schoenen zorgt voor overtollig eelt, likdoorns, nagelafwijkingen en ook voetschimmel. Als je daar niet op tijd wat aan doet, kan dat steeds grotere klachten geven. Als dan het mooie weer ineens voor de deur staat, is het veel lastiger om je voeten ‘zomerproof’ te krijgen. Door gewoon regelmatig een pedicurebehandeling te ondergaan, kan de pedicure voetkwalen op tijd ontdekken en je huid en nagels in optimale conditie houden. Leer er alles over in onze korte Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

2. Voor een verzorgd en aangenaam gevoel

Het is bewezen dat mensen die meer aandacht aan hun verzorging besteden, zich prettiger en zelfverzekerder voelen. Ook een pedicure, waarvan het resultaat in de winter minder zichtbaar is omdat je dichte schoenen draagt, zal je toch een gevoel van welbehagen geven. Het geeft bovendien een heerlijk ontspannen gevoel om een pedicurebehandeling te ondergaan! Zeker als je vaak last hebt van de winterblues kunnen dit soort momenten je helpen om je gauw beter te voelen. Bovendien voorkomt het ongemakkelijke situaties als je toch onverwachts een keer je blote voeten moet tonen. Je kinderen willen in de winter met je naar het zwembad, je wordt uitgenodigd voor een dagje sauna of je gaat naar een wellness centrum, …

3. Last van koude voeten? Ga naar de pedicure in de winter

Ben je een echte koukleum en krijg je je voeten maar niet warm in de winter? Dan is het helemaal een aanrader om in de winter naar de pedicure te gaan. Aan het einde van een verzorgende voetbehandeling kan je pedicure je een uitgebreide voetmassage geven, waardoor de bloedcirculatie in je voeten wordt geoptimaliseerd. Je voeten worden daardoor sneller warm. Dat is pas echt een weldadig wellness moment. Ben je misschien als pedicure op zoek naar een interessante bijscholing waarmee je de voetjes van je klanten extra kunt verwennen? Bekijk dan hier eens onze Cursus Thaise Voet- en Onderbeenmassage. Je leert om energetische massages te geven met aromatische massagecrème en een special stokje. Deze massage is gericht op voeten en onderbenen, maar zal op het hele lichaam en de geest effect hebben.

4. Heb je steeds kapotte panty’s en sokken? Ga naar de pedicure!

Tijdens de winterkou mogen panty’s en sokken niet ontbreken. Dit lijken zo handige kledingstukken om je onverzorgde voeten in weg te stoppen. Maar wat als je om de haverkap kapotte panty’s en sokken hebt? Onverzorgde nagels met haakjes en scheurtjes, een ruwe huid, harde eeltplekken; het zijn allemaal tekenen van onverzorgde voeten. Ze tasten niet alleen de gezondheid van je voeten aan, maar ze zorgen er ook voor dat je voor je het weet weer een ladder in je panty hebt. Kortom, dit is nog een van de redenen om in de winter naar de pedicure te gaan. Daarmee ben je al snel van deze frustratie af!

5. Maak korte metten met hardnekkige voetklachten in de winter

De wintermaanden zijn ideaal om hardnekkige en ontsierende voetproblemen effectief aan te pakken. Heb je misschien last van een schimmelnagel die verkleurd en verdikt is? Daar heb je maanden voor nodig om weer een gezonde nagel voor in de plaats te laten groeien. In de zomer, wanneer je veel op open schoenen loopt, verberg je deze liever onder wat nagellak. Het wordt dan lastiger om het probleem aan te pakken. In de winter kan je pedicure je helpen met de juiste behandeling en kun je in alle rust het probleem aanpakken. Tegen de tijd dat je open schoenen weer uit de kast kunnen, is de nieuwe nagel gezond terug gegroeid. Dat gaat uiteraard ook op voor andere lastige nagelproblemen, zoals ingegroeide nagels en ingescheurde nagels.

Wil je alles weten over professionele voetverzorging? Aarzel dan niet om je in te schrijven voor onze volwaardige Opleiding Pedicure in Amsterdam, Rotterdam, Nijmegen, Eindhoven, Hasselt en Antwerpen. Met diploma!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie