Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 redenen voor een cursus bindweefselmassage

30 juni 2023 | Massage & Therapieën
5 redenen voor een cursus bindweefselmassage

Ben je geïnteresseerd in het leren van nieuwe massagetechnieken? Dan is de bindweefselmassage cursus van Wellness Academie misschien wel iets voor jou! Dit is een massage die zich richt op het stimuleren van het dieper gelegen bindweefsel. Deze cursus kan een waardevolle investering zijn, omdat je hiermee het welzijn van je klanten doeltreffend kunt bevorderden. Hoe zit dat precies? Ontdek hier 5 goede redenen voor een cursus bindweefselmassage!

1. Breid je massagevaardigheden uit!

Wie eenmaal de wondere wereld van massages ontdekt, ontdekt dat er talloze soorten massages bestaan. Onze cursus ontspanningsmassage is een aanrader als fundament voor je carrière als massagetherapeut. In deze cursus leer je alle klassieke basis massagetechnieken. Daarna valt er nog veel meer te ontdekken, waaronder de bindweefselmassage. Deze massage is steviger en werkt dieper in op het lichaam, dan de ontspanningsmassage. Door je steeds meer technieken eigen te maken, kun je steeds beter je massages afstemmen op de behoeften van de individuele klant. Het toevoegen van bindweefselmassage aan je diensten stelt je in staat om betere resultaten te behalen en je klanten een breder scala aan oplossingen te bieden! Kortom, dit is een van de goede redenen voor een cursus bindweefselmassage.

2. Goede redenen voor een cursus bindweefselmassage: pijnverlichting

Een van de goede redenen voor een cursus bindweefselmassage, is dat je met deze nieuwe technieken veel ongemakken en pijntjes kunt verlichten. Je leert in onze cursus bindweefselmassage, onder de beste begeleiding, namelijk diepe en gerichte druk uitvoeren. Het doel van deze technieken is om verklevingen in het bindweefsel los te maken en de bloedcirculatie te bevorderden. Dit maakt dat bindweefselmassages verlichting kunnen brengen bij klachten, zoals:

 • Fibromyalgie
 • Spierpijn
 • Stijve spieren
 • Gewrichtsklachten
 • Verminderde mobiliteit
 • Spanningshoofdpijn

Met deze behandelwijze kun je dus op een effectieve manier het welzijn van mensen bevorderden. Andere cursussen die we je aanraden, zijn de cursus triggerpoint massage en de cursus fibromyalgie massage (fibromyssage).

3. Massage voor het verbeteren van de huidconditie

Nog een van de redenen voor een cursus bindweefselmassage, is dat je hiermee de huidconditie van je klanten kunt verbeteren. Doordat je met deze massagetechnieken diep inwerkt op het bindweefsel, wordt de aanmaak van collageen en elastine bevorderd. Dit zijn twee belangrijke bouwstoffen, die de huid zijn stevigheid en souplesse geven. Wist je bijvoorbeeld dat bindweefselmassage steeds vaker wordt aangeboden door schoonheidsspecialisten als een niet-invasieve anti-aging behandeling? Zou je je daar graag verder in verdiepen? Ook dat kan bij Wellness Academie via onze cursus huidverbeterende massage (bindweefselmassage voor het gelaat).

4. Verminderen van stress

Stress en spanningen; het is in onze samenleving aan de orde van de dag. Te veel stress heeft een negatieve invloed op het welzijn. Als massagetherapeut kun je een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van stress. Er zijn allerlei soorten massages, die je voor dit doel kunt inzetten. Wil je een nieuwe behandeling leren? Dan is een cursus bindweefselmassage een goed idee. Let op: de massage is behoorlijk stevig en zal dus niet direct als ontspannend aanvoelen. Wel kun je met diepe druk en langzame bewegingen de zenuwuiteinden stimuleren, waardoor het lichaam beter ontspant en de aanmaak van stresshormonen vermindert. Luister daarom altijd goed naar je klant en stem je massage hier op af. Het is belangrijk dat je klant wel van een stevige massage houdt. In dat geval zal deze behandeling verkwikkend werken.

5. Nog meer carrièremogelijkheden!

Nog een van de goede redenen voor een cursus bindweefselmassage is, dat je hiermee nog meer mooie carrièremogelijkheden voor jezelf creëert. Is het jouw doel om een succesvolle carrière op te bouwen in de wellness – en beauty wereld? Dan kun je met bindweefselmassages je doelgroep uitbreiden en je onderscheiden van andere professionals. Daarmee speel je in op meer klanten, hogere inkomsten én meer voldoening in je werk. Ben je nieuwsgierig naar deze massagecursus van Wellness Academie of wil je je meteen inschrijven, dan vind je hier alle informatie over onze cursus bindweefselmassage! Kortom, ontdek de wereld van bindweefselmassage en ervaar de positieve impact ervan op jezelf en anderen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie