Cursus Triggerpoint massage

Leer chronische ongemakken aanpakken met triggerpoint massage
€ 325
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Mensen van chronische pijn verlichten? Dat kan in veel gevallen met triggerpoint massage. Veel massagetherapeuten krijgen te maken met klanten die last hebben van chronische pijnen of ongemakken. Door je te scholen in triggerpoint massage leer je de oorsprong van klachten op te sporen. Dit is vaak een kleine contractie in een spier die op andere plekken in het lichaam ongemakken veroorzaakt.

De vinger op de zere plek leggen

De vinger op de zere plek leggen? Dat is niet altijd zo gemakkelijk. Triggerpoints zijn pijnlijke contracties in spieren; kleine spierknoopjes kunnen voor veel klachten zorgen. Het probleem met triggerpoints is dat ze vaak op een andere plek liggen, dan waar de klachten zich voordoen. Weinig artsen zijn zich bewust van dit probleem. Triggerpoints zorgen voor voortdurende spanning of verzwakking, die door kan werken op pezen of aanhechtingspunten. Vervolgens kunnen de klachten zich uitbreiden naar de gewrichten. Het doel van triggerpoint massage is om de bron van de klacht te achterhalen en te behandelen.

Leer met de cursus Triggerpoint massage spiercontracties verhelpen

Inhoud cursus triggerpoint massage

Tijdens deze cursus triggerpoint massage leer je alles over het hoe en waarom van triggerpoint massage. Je maakt kennis met alle toepassingsdomeinen van deze massagevorm. Je leert om met de juiste lokalisatiemethoden de triggerpoints op te sporen. Daarna ga je aan de slag met het oefenen van de massagetechnieken om de triggerpoints te behandelen. Overige onderwerpen die aan bod komen zijn zonale analyse van pijnen en problemen, spanningsbevrijding en het praktisch toepassen van myofasciale therapie. Je gaat tijdens de cursus veel zelf aan de slag onder begeleiding van een ervaren triggerpoint therapeut. Doordat de cursus in kleine groepjes wordt gegeven, kun je rekenen op een prettige sfeer met veel persoonlijke aandacht.

Meerwaarde voor elke massagetherapeut

Wie al actief is in het massagevak zal kunnen bevestigen dat veel mensen met chronische pijnklachten rondlopen. Met triggerpoint massage kan een einde gemaakt worden aan het overmatig gebruik van pijnstillers, die tijdelijk de pijn wegnemen maar niet de oorzaak aanpakken. En ook het eindeloos van het kastje naar de muur sturen door artsen die niet bekend zijn met dit probleem of dit probleem niet erkennen, zonder dat de klachten worden verholpen, is hiermee verleden tijd. Triggerpoint therapie is dan ook een absolute meerwaarde voor elke massagetherapeut. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat triggerpoint massage.

Indeling

U kan kiezen tussen 2 mogelijke lesindelingen
– Weekendreeks : 2 dagen van 10u tot 17u
– Avondreeks : 4 avonden 18u30 tot 22u30.

Inhoud

 • Triggerpoint: het hoe en waarom
 • Lokalisatie van triggerpoints
 • Massagetechnieken en toepassingsdomeinen
 • Zonale analyse van pijnen en problemen
 • Spanningsbevrijding
 • Practicum myofasciale therapie

Opleidingsdata

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 24 maart 2018
Alle data: 24/03 & 25/03 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: 7 juli 2018
Alle data: 07/07 & 08/07 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Utrecht

Weekendreeks

Startdatum: 19 mei 2018
Alle data: 19/05 & 20/05 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 325 euro

Inbegrepen:

 • Werkboek Triggerpoint therapie van Amber Davis (t.w.v. 35 euro)
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docent

Jauke van Klinken

Docent in Hasselt & Utrecht

Jauke van Klinken heeft van gezond leven zijn levensstijl gemaakt. Sport, gezondheid en vitaliteit lopen als een rode draad door zijn leven. Al vanaf jonge leeftijd werkte hij als fitness docent en werd hij zich ervan bewust dat beweging een belangrijke stap is naar een gezonde leefstijl, maar hij ontdekte ook dat goed bewegen nog beter was. Daarom ging hij op zoek naar manieren om zich hierin nog verder te ontwikkelen.

Jauke volgde onder meer een opleiding tot vitaliteitstherapeut. Deze opleiding focust niet alleen op de juiste manier bewegen, maar vulde voor Jauke ook de overige ontbrekende puzzelstukjes in die belangrijk zijn voor een vitale leefstijl, zoals kennis over gezonde voeding, revalidatie, personal training, lichaamshouding en mentale weerbaarheid. Deze weg leidde tot het oprichten van zijn eigen bedrijf FIT by Jauke; een bedrijf met een uniek concept dat mensen op persoonlijke wijze begeleidt in het aanwennen van een gezonde leefstijl.

Maar de puzzel was voor Jauke nog niet compleet en daarom heeft hij zich de laatste jaren ook bekwaamd in diverse massagevormen en therapieën, om zijn klanten nog beter van dienst te zijn. Dit inspireerde hem vervolgens ook om zijn kennis en ervaringen aan anderen door te geven en aan de slag te gaan als docent aan de Wellness Academie. Op deze manier wil hij nog meer mensen warm maken voor een gezonde leefstijl!

Locaties

 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)
 • Utrecht
  Ivor Novellostraat 1
  3543 EE Utrecht  (Utrecht)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Recensies

K. Persyn (06-12)

Gevolgd in Hasselt

heel interessant om echt te gaan voelen en niet alleen maar theorie te zien

D. Sente (06-12)

Gevolgd in Hasselt

Praktijk gerichte cursus met de focus op zelf ervaren, opsporen en voelen van triggerpoints. Duidelijke instructies van de docent met een persoonlijke begeleiding voor iedere cursist.

N. Vandekerkhove (06-12)

Gevolgd in Hasselt

Een leerzame cursus! Echt iets voor wie dat extra meer aan zijn klant wil bieden!

L. Brasseur (06-12)

Gevolgd in Hasselt

boeiend, leerrijk, hands-on

I. Smets (26-03)

Gevolgd in Hasselt

Mario is een super docent blij dat ik veel van hem mag leren!!!

klanten vertellen 9,1 409 Beoordelingen