Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Triggerpoint massage

Leer chronische ongemakken verzachten met triggerpoint massage
Cursus Triggerpoint massage
Voordelen
€ 335
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Mensen van chronische pijn verlichten? Dat kan in veel gevallen met triggerpoint massage. Veel massagetherapeuten krijgen te maken met klanten die last hebben van chronische pijnen of ongemakken. Door je te scholen in triggerpoint massage leer je de oorsprong van klachten op te sporen. Dit is vaak een kleine contractie in een spier die op andere plekken in het lichaam ongemakken veroorzaakt.

De vinger op de zere plek leggen

De vinger op de zere plek leggen? Dat is niet altijd zo gemakkelijk. Triggerpoints zijn pijnlijke contracties in spieren; kleine spierknoopjes kunnen voor veel klachten zorgen. Het probleem met triggerpoints is dat ze vaak op een andere plek liggen, dan waar de klachten zich voordoen. Weinig artsen zijn zich bewust van dit probleem. Triggerpoints zorgen voor voortdurende spanning of verzwakking, die door kan werken op pezen of aanhechtingspunten. Vervolgens kunnen de klachten zich uitbreiden naar de gewrichten. Het doel van triggerpoint massage is om de bron van de klacht te achterhalen en te behandelen. Deze cursus triggerpoint massage is ook ideaal te combineren met een cursus hot stone massage of een cursus bindweefselmassage

Leer met de cursus Triggerpoint massage spiercontracties verhelpen

Inhoud cursus triggerpoint massage

Tijdens deze cursus triggerpoint massage leer je alles over het hoe en waarom van triggerpoint massage. Je maakt kennis met alle toepassingsdomeinen van deze massagevorm. Je leert om met de juiste lokalisatiemethoden de triggerpoints op te sporen. Daarna ga je aan de slag met het oefenen van de massagetechnieken om de triggerpoints te behandelen.

Overige onderwerpen die aan bod komen zijn zonale analyse van pijnen en problemen, spanningsbevrijding en het praktisch toepassen van myofasciale therapie. Je gaat tijdens de cursus veel zelf aan de slag onder begeleiding van een ervaren triggerpoint therapeut. Doordat de cursus in kleine groepjes wordt gegeven, kun je rekenen op een prettige sfeer met veel persoonlijke aandacht. Let op: voor het volgen van deze cursus dien je eerst de cursus anatomie, pathologie & fysiologie te volgen.

Meerwaarde voor elke massagetherapeut

Wie al actief is in het massagevak zal kunnen bevestigen dat veel mensen met chronische pijnklachten rondlopen. Triggerpoint therapie is dan ook een absolute meerwaarde voor elke massagetherapeut. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat triggerpoint massage. Neem hier eveneens een kijkje bij onze volledige opleiding massagetherapeut of de opleiding sportmassage.

Indeling
U kan kiezen tussen 2 mogelijke lesindelingen
- Weekendreeks : 2 dagen van 10u tot 17u
- Avondreeks : 4 avonden 18u30 tot 22u30.

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van basiskennis anatomie

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Triggerpoint: het hoe en waarom
 • Lokalisatie van triggerpoints
 • Massagetechnieken en toepassingsdomeinen
 • Zonale analyse van pijnen en problemen
 • Spanningsbevrijding
 • Practicum myofasciale therapie

335 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 2 november 2024
Alle data: 02/11 & 03/11 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 12 oktober 2024
Alle data: 12/10 & 13/10 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Antwerpen (Wilrijk)

Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)

 • Gratis parking
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 28 september 2024
Alle data: 28/09 & 29/09 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jauke van Klinken
Jauke van KlinkenDocent in Amsterdam, Hasselt en Antwerpen (Wilrijk)

Jauke van Klinken heeft van gezond leven zijn levensstijl gemaakt. Sport, gezondheid en vitaliteit lopen als een rode draad door zijn leven. Al vanaf jonge leeftijd werkte hij als fitness docent en werd hij zich ervan bewust dat beweging een belangrijke stap is naar een gezonde leefstijl, maar hij ontdekte ook dat goed bewegen nog beter was. Daarom ging hij op zoek naar manieren om zich hierin nog verder te ontwikkelen.

Jauke volgde onder meer een opleiding tot vitaliteitstherapeut. Deze opleiding focust niet alleen op de juiste manier bewegen, maar vulde voor Jauke ook de overige ontbrekende puzzelstukjes in die belangrijk zijn voor een vitale leefstijl, zoals kennis over gezonde voeding, revalidatie, personal training, lichaamshouding en mentale weerbaarheid. Deze weg leidde tot het oprichten van zijn eigen bedrijf FIT by Jauke; een bedrijf met een uniek concept dat mensen op persoonlijke wijze begeleidt in het aanwennen van een gezonde leefstijl.

Maar de puzzel was voor Jauke nog niet compleet en daarom heeft hij zich de laatste jaren ook bekwaamd in diverse massagevormen en therapieën, om zijn klanten nog beter van dienst te zijn. Dit inspireerde hem vervolgens ook om zijn kennis en ervaringen aan anderen door te geven en aan de slag te gaan als docent aan de Wellness Academie. Op deze manier wil hij nog meer mensen warm maken voor een gezonde leefstijl!

9,5

Voor mij een prachtige aanvulling op opleiding massage therapeut en opleiding sportmasseur.

AlbertAmsterdam
9,5

Hele fijn cursus, erg leerrijk. Jauke is iemand om naar op te kijken, hij inspireert en zijn kennis rijkt erg ver!

JustineHasselt
9,3

Goede anatomie over het spierstelsel. Zeer nuttige training om het lichaam beter te laten functioneren. Niet verwacht dat er zoveel triggerpoints actief waren.

ToonHasselt
8,1

Leerzame cursus met een fijne docent die de kennis in pacht heeft en deze duidelijk en met enthousiasme overdraagt aan de cursisten!

ArienAmsterdam
8,5

zeer to the point techniek, die je goed kunt integreren in andere massage vormen, no pain no gain is hier wel van toepassing...

SusanneAmsterdam
10,0

Top docent en boeiende cursus. Heel tevreden!

KarlaHasselt
8,9

Interessant en goed gegeven

WilfriedHasselt
9,9

Zeer interessante opleiding die een mooie toevoeging geeft aan mijn basiskennis

BartHasselt
9,4

heel interessant om echt te gaan voelen en niet alleen maar theorie te zien

KarenHasselt
7,8

Praktijk gerichte cursus met de focus op zelf ervaren, opsporen en voelen van triggerpoints. Duidelijke instructies van de docent met een persoonlijke begeleiding voor iedere cursist.

DirkHasselt
9,8

Een leerzame cursus! Echt iets voor wie dat extra meer aan zijn klant wil bieden!

NathalieHasselt
9,8

boeiend, leerrijk, hands-on

LieselotteHasselt
9,5

Mario is een super docent blij dat ik veel van hem mag leren!!!

InnekeHasselt
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie