Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 signalen dat je naar de kapper moet!

15 maart 2017 | Haarverzorging
5 signalen dat je naar de kapper moet!

Er zijn van die mensen die een bezoek aan de kapper steeds maar uitstellen. Wat is jouw excuus? Geen tijd of houd je niet zo van verandering? Er zijn een aantal signalen die je niet mag negeren en die erop wijzen dat het echt tijd is om naar de kapper te gaan. Ontdek hier wat deze 5 signalen zijn!

1. Gespleten haarpunten

Gespleten haarpunten zijn echt een teken dat je naar de kapper moet. Hoewel je op shampooflessen en haarmaskers vaak leest dat ze bedoeld zijn voor haar met gespleten punten, bestaat er geen enkel haarproduct dat gespleten punten kan herstellen. De enige remedie is om de gespleten punten af te knippen. Haar met gespleten punten is ook weerbarstiger en zit daardoor sneller in de knoop. Gezond haar is soepel, glanst mooi en is gemakkelijk doorkambaar.

 

Afknippen is de enige oplossing!

2. Je hebt je haar altijd vast

Heb je je haar altijd vast? Wat is daarvoor jouw reden? Het is misschien een gewoonte geworden, omdat je al tijden eigenlijk geen idee hebt, wat je er anders mee moet doen. Met een paardenstaart of een slordige knot (die op het moment dan wel in de mode is), kun je prima verbergen dat je kapsel uit model is. Ook met een hoed, pet of muts kun je wel een keer wegkomen, maar niet voor een hele lange tijd. Kom op, maak maar gauw een afspraak bij de kapper of leer nieuwe hairstyling technieken in onze Cursus Hairstyling.

Pet af alstublieft!

3. Je haar is zo droog als stro

Heb je de laatste tijd misschien wat vaker dan je haar lief is de föhn en stijl- of krultang gebruikt? Dan is de kans groot dat je haar erg droog is geworden. Dat gaat zeker op als je geen beschermende spray tegen de warmte van deze apparaten hebt gebruikt. Misschien wist je niet eens van het bestaan van dit soort sprays af? Je bent beslist niet de enige. Wat kun je doen tegen droog haar dat als stro aanvoelt? Het beste is om een afspraak bij de kapper te maken, want eenvoudige conditioners of haarmaskers zijn dan niet meer voldoende. Je kapper weet wel raad of onderga een keratine haarbehandeling. Meer weten over deze behandeling? Je leert er alles over in onze Cursus Keratinehaarbehandeling!

Niets meer mee aan te vangen!

4. Volume? Wat is dat?

Slaag je er al zo lang niet meer in om een beetje volume in je haar te krijgen, dat je niet eens meer weet hoe mooi dat er eigenlijk bij jou uitziet? Of is de stylingsmousse of haarlak die je doorgaans gebruikt niet meer opgewassen tegen jouw futloze haar? Dan is het ook zeker tijd om naar de kapper te gaan. Een professionele kapper zal jouw haar met de juiste producten behandelen, je haar mooi in model knippen en je vervolgens een brushing geven om je haar weer voldoende volume te geven.

Begrepen?!

5. Al 10 jaar hetzelfde kapsel

Als je ontdekt dat je op foto’s van zo’n 10 jaar geleden hetzelfde kapsel had als vandaag de dag, dan is het zeker tijd om eens naar de kapper te gaan voor een update. Haartrends volgen elkaar in een rap tempo op. Hoewel looks uit het verleden regelmatig terugkomen, krijgen ze meestal wel een nieuwe moderne touch mee. Dus, nee dat kapsel dat 10 jaar geleden misschien helemaal hip was, dat kan nu echt niet meer. Wil je alles leren over het kappersvak en zelf de mooiste kapsels leren creëren, dan is onze Kappersopleiding vast iets voor jou!

Tijd voor verandering?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie