Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 slechte gewoontes van saloneigenaren

1 januari 2016
5 slechte gewoontes van saloneigenaren

Het aftellen is begonnen. Het nieuwe jaar staat voor de deur. Het ideale moment voor goede voornemens! Heb jij al nagedacht over welke slechte gewoontes je komend jaar wilt doorbreken? Voor een succesvolle carrière als saloneigenaar is het belangrijk dat je je sterke en zwakke punten kent. Op welke punten zou jij jezelf nog kunnen verbeteren? Herken je misschien de volgende slechte gewoontes?

1. Slecht plannen

Het is heel verleidelijk om je agenda helemaal vol te plannen. Maar wat als er dan iets onverwachts gebeurt? Dan loopt meteen je hele dagplanning in de soep. Voor ondernemers geldt natuurlijk ‘time is money’. Maar als je geen goede planning maakt en je klanten daardoor tekort doet, bestaat de kans dat je daardoor klanten verliest. Trek elke week wat tijd uit om een reële dag- en weekplanning te maken. Plan de afspraken ruim in en houd elke dag hier en daar wat ruimte vrij in je agenda om uitloop op te vangen!

beter leren plannen I got tons of work to do honey

2. Geen pauzes nemen

Dit ligt in het verlengde van de bovengenoemde slechte gewoonte. Plan niet alleen maar ruimte in je agenda in om uitloop op te vangen, maar ook voor ‘echte’ pauzes waarin je jezelf de kans geeft om even op adem te komen. De boog kan niet altijd gespannen zijn, dat is ongezond voor je. Je lichaam en geest raken anders overbelast. Je zult ontdekken dat je door op tijd pauze te nemen meer energie krijgt, waardoor je je klanten beter van dienst kunt zijn en waardoor je in minder tijd meer gedaan krijgt!

Plan pauzes in Time out!

3. Te veel aan multitasking doen

Terwijl je bezig bent met het uitvoeren van een gezichtsbehandeling, toch even snel de telefoon opnemen die tussendoor rinkelt? Dat zal je door je klanten niet in dank afgenomen worden. Je klanten komen niet alleen naar jouw toe om er mooier uit te zien, maar ook voor een momentje oprechte aandacht en ontspanning. Focus je op één taak en stap af van multitasking. Het is veel efficiënter om eerst een taak helemaal af te ronden, voordat je aan iets anders begint. Kun je het werk niet meer alleen aan? Dan is het een goed idee om personeel in dienst te nemen of om een samenwerking aan te gaan!

Multitasking Multitasking

4. Je werk in een sleur laten raken

Waarom ben je saloneigenaar geworden? Veel schoonheidsspecialistes en andere beauty professionals maakten deze keuze omdat ze zelf wilden bepalen wat ze wilden doen. Ze kozen voor de vrijheid van het ondernemerschap! Was dat voor jou ook een belangrijke reden? Pas dan op dat je niet vastroest in routines en je werk alsnog een sleur wordt. Stap uit je comfortmodus, stel je flexibel op en ga eens een nieuwe uitdaging aan in het nieuwe jaar. Wat dacht je van een nieuwe bijscholing in 2016! Bekijk hier ons aanbod aan cursussen schoonheidsverzorging!

Routines doorbreken Wow, this is boring.

5. Geen ‘nee’ durven zeggen!

Zeker als startende ondernemer heb je misschien de neiging om overal op in te gaan en om iedereen tevreden te willen stellen. Je wilt voldoen aan zowel alle verzoeken van klanten als van eventuele werknemers of zakenpartners. Pas op dat je enthousiasme geen overmoed wordt, zodat je uiteindelijk niet alle beloftes die je doet waar kunt maken. Stel prioriteiten en durf om soms kordaat maar vriendelijk ‘nee’ te zeggen om je eigen belangen te beschermen!

nee durven zeggen No!

Wil je weten of een eigen schoonheidssalon iets voor jou is? Lees dan ook: Is een eigen salon iets voor mij?

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie