• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 tekenen dat jouw massages een succes zijn!

20 juni 2018 | Massage & Therapieën
5 tekenen dat jouw massages een succes zijn!

Wil je graag een succesvolle massagetherapeut worden? Dat begint met een volwaardige Opleiding Massagetherapeut van Wellness Academie. Eenmaal aan de slag in de praktijk, dan blijft het belangrijk om goed naar je klanten te luisteren en je bij te blijven scholen. Merk je de volgende 5 tekenen op in je dagelijkse werkzaamheden als massagetherapeut, dan mag je ervan uitgaan dat jouw massages een succes zijn! 

1. Je klant wil niet van de massagetafel af komen!

Een ontspannende massage wordt vaak beschreven als een reis in jezelf. Het is voor veel mensen niet gemakkelijk om echt te ontspannen. Ze kunnen er moeite mee hebben om zich aan de massage over te geven. Als massagetherapeut is het jouw taak om mensen op hun gemak te laten voelen en een ontspannen sfeer te creëren. Als je het goed doet, zal het vaak gebeuren dat een klant aan het einde van de massage geen zin heeft om van de tafel af te komen. Het is een aanrader om altijd wat tijd in te plannen om je klant na een behandeling rustig bij te laten komen! Klinkt er gesnurk vanaf je massagetafel? Ook dat is een teken dat je je werk goed hebt gedaan! 

2. Je klant lijkt je praktijk uit te zweven!

Een ontspannende massage kan ervoor zorgen dat je klant als het ware even ‘helemaal van de wereld’ is geweest. Laat je klant langzaam opstaan. Wanneer iemand na een massage te snel opstaat kan hij of zij duizelig worden en zelfs vallen. Wanneer je klant diep ontspannen is kan hij of zij zich licht in het hoofd voelen. Het kan een ‘verdoofd’ gevoel geven en het lijkt wel of je klant de praktijk uit zweeft! Het is belangrijk om je klant op het hart te drukken rustig aan te doen en rustig ‘wakker’ te worden. Het kan gevaarlijk zijn als je klant meteen vanuit je praktijk het drukke verkeer ingaat. Het is een aanrader om je klant bijvoorbeeld eerst even een glaasje water te laten drinken.

3. Als je niet weet waar je nieuwe klanten vandaan komen!

Een goede ontspanningsmassage ondergaan hoort een bijzondere en aangename beleving te zijn. Daarnaast ben je als massagetherapeut ook in staat om bepaalde gezondheidsklachten te verminderen, denk aan stijve of pijnlijke spieren, spanningshoofdpijn, rugklachten, slaapproblemen, etc. Als jij je klanten een positieve ervaring biedt, is de kans groot dat ze hier met anderen over praten en jou als massagetherapeut aanbevelen. Dan kan het zomaar gebeuren dat er veel gratis mond-tot-mondreclame ontstaat en er ineens klanten binnenkomen waarvan je in eerste instantie niet weet waar ze zomaar ineens vandaan komen! 

4. Klanten die ook zonder klachten terug blijven komen

Veel klanten die bij jou aankloppen doen dit omdat ze bepaalde klachten hebben, zoals hierboven beschreven. Jouw massages kunnen deze klachten verzachten en soms zullen de klachten helemaal verdwijnen. Als je een goede service en weldadige behandelingen biedt, hoef je niet bang te zijn dat je klanten na het oplossen van de klachten wegblijven. Ze zullen blijven hunkeren naar dat ultieme moment van ontspanning en ook de preventieve kracht van massage inzien. Daardoor zullen ze juist met regelmaat een massage blijven boeken. Er is niets beter dan gezondheidsklachten voor zijn! Massage kan daarin een sleutelrol spelen.

5. Als geen minuut voelt als werk!

Je massages zijn alleen succesvol als jij je prettig voelt. Masseren kan een flinke lichamelijke belasting zijn. Als je echter de technieken goed aanleert met aandacht voor ergonomie en zelfzorg, dan beperk je dat probleem tot een minimum. In onze Cursus Lomi Lomi Samudra Massage leer je bijvoorbeeld veel over de bewegingsleer Tai Chi, die je helpt om je lichaam op een effectieve manier te gebruiken bij het masseren, zodat het een minimale inspanning vergt. In onze Cursus Shiatsu leer je om in plaats van spierkracht je lichaamsgewicht in te zetten bij het geven van de behandeling. Welke massagesoort je ook geeft, het geeft veel voldoening als je merkt dat je een grote rol speelt in het welbevinden van je klanten. We horen dan ook veel massagetherapeuten, die hun opleiding genoten bij Wellness Academie, zeggen: ‘Geen minuut voelt als werk.’

Wil je ook deze weg inslaan en een carrière beginnen als massagetherapeut? Bekijk dan hier alle Massage Opleidingen van Wellness Academie in België en Nederland.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie