Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Shiatsu cyclus I - A (basiskennis)

Krijg de kunst van de Japanse drukpuntmassage in de vingers!
Cursus Shiatsu cyclus I - A (basiskennis)
Voordelen
€ 305
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Een cursus shiatsu therapie volgen? Daarvoor ben je bij de Wellness Academie aan het juiste adres. De hedendaagse shiatsu therapie vindt zijn oorsprong in de eeuwenoude traditionele Japanse geneeskunst. Shiatsu is erop gericht om door middel van een drukpuntmassage de energiehuishouding te optimaliseren en talloze klachten te voorkomen of te verzachten.

Shiatsu therapie: blik op de mens in zijn geheel

Daar waar binnen de westerse wereld vaak enkel gekeken wordt naar de klacht van een persoon, kijkt men bij shiatsu therapie naar de mens in zijn geheel. Een klacht wordt gezien als een manifestatie van een verstoring in de energiebalans. Met shiatsu therapie kan je de energiebalans herstellen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam aanspreken. Veelvoorkomende klachten die je met shiatsu kunt behandelen zijn vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, slechte weerstand, spijsverteringsproblemen en concentratieproblemen. Nog beter is om shiatsu in te zetten als preventieve therapie.

Met shiatsu herstel je de energiebalans en activeer je het zelfherstellend vermogen

Inhoud cursus shiatsu therapie 1A

In de cursus shiatsu therapie 1A leer je de basisprincipes van shiatsu. De onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn meridianen en acupunten, Do-in, meditatie, meridiaanstrekkingen, opwarmoefeningen en voorbereiding op de behandeling. Daarna leer je om de basis massagetechnieken shiatsu en de basisbehandeling shiatsu uit te voeren, gericht op de volledige rugzijde van het lichaam (rug, schouders, nek en hoofd). Je leert om op de juiste manier druk uit te oefenen op de acupunten en meridianen.

Certificaat shiatsu therapie

Na het volgen van deze cursus ontvang je een certificaat shiatsu therapie van Wellness Academie. Je kunt na de cursus shiatsu 1A je verder bekwamen in de shiatsu therapie door de Cursus Shiatsu therapie 1B te volgen.

Indeling

1 weekend (van 9u30 tot 17u30)

Doelgroep

Iedereen die deze behandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 16 contacturen en circa 8 uren zelfstudie.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Wat is shiatsu?
 • Meridianen
 • Do-in
 • Meditatie
 • Meridiaanstrekkingen
 • Opwarmoefeningen
 • Voorbereiding op de behandeling
 • Massagetechnieken
 • Behandeling rug, schouders, nek en hoofd

305 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 23 november 2024
Alle data: 23/11 & 24/11 2024
Tijd: 09:30 tot 17:30

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 16 november 2024
Alle data: 16/11 & 17/11 2024
Tijd: 09:30 tot 17:30
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven

Startdatum: 17 mei 2025
Alle data: 17/05 & 18/05 2025
Tijd: 09:30 tot 17:30

Inschrijven
Jolié Ennik
Jolié EnnikDocent in Amsterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Mireille Gybels
Mireille GybelsDocent in Hasselt

Mireille Gybels (1952) maakte in 2002 de beslissing om haar levenspatroon te veranderen; ze volgde een opleiding tot shiatsubeoefenaar. Dit was het begin van een boeiende carrière, waarin ze de zelfhelende kracht van het lichaam ontdekte.

In 2005 behaalde Mireille haar diploma als volwaardige shiatsubeoefenaar, waarmee ze zich aansloot bij de Belgische Shiatsu Federatie. Vanwege haar talent werd ze aangenomen als assistent aan de Internationale Shiatsu School in Westmalle. In 2007 voldeed ze aan de voorwaarden om aan de slag te gaan als volwaardige shiatsu docente. Vervolgens zette ze voor de Wellness Academie de Shiatsu Opleiding op.

Mireille bleef zich bijscholen door cursussen te volgen als structurele shiatsu en shiatsu door Saul Goodman. Ze interesseerde zich ook voor andere facetten van de oosterse en complementaire geneeswijzen en volgde tevens de cursussen: shin tai, oosterse geneeskunde, kooklessen macrobiotiek, shiatsu en kinderen, dorn, cupping en moxa.

Mireille is lid van de Algemene Vergadering en lid van de Werkgroep Scholing in de schoot van de Belgische Shiatsu Federatie. Ze heeft scholing en aandacht voor de individuele student hoog in het vaandel staan. Ze is daarom de aangewezen docente voor de Opleiding Shiatsubehandelaar aan de Wellness Academie.

10,0

Fantastisch, ik heb heel veel geleerd en kan zelfverzekerd te werk gaan

SharonHasselt
10,0

De passie en kennis die Mireille kan overbrengen en de manier waarop is zo goed en mooi! Dankbaar dat ik dit mocht ervaren en meenemen. Top!

NatalieHasselt
9,7

De basiscursus is top, met een zeer kundig en professionele docent. Heel veel geleerd en ik overweeg om Shiatsu 1B ook te gaan doen.

JudithAmsterdam
9,1

Het was een zeer leerzame cursus waarbij de begeleiding van de docente heel goed was samen met de assistente van de zondag.Kan iedereen aanraden een cursus bij jullie te volgen.

ConnyHasselt
9,5

Een geweldig gedreven en enthousiaste docent. Dit werkt zo aanstekelijk dat je me zeker terug zal zien in Shiatsu 1B!!!

NadineHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie