Cursus Shiatsu cyclus I – A (basiskennis)

Krijg de kunst van de Japanse drukpuntmassage in de vingers!
€ 265
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • BSF erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Een cursus shiatsu therapie volgen? Daarvoor ben je bij de Wellness Academie aan het juiste adres. De hedendaagse shiatsu therapie vindt zijn oorsprong in de eeuwenoude traditionele Japanse geneeskunst. Shiatsu is erop gericht om door middel van een drukpuntmassage de energiehuishouding te optimaliseren om lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen of te verzachten.

Shiatsu therapie: blik op de mens in zijn geheel

Daar waar binnen de westerse wereld vaak enkel gekeken wordt naar de klacht van een persoon, kijkt men bij shiatsu therapie naar de mens in zijn geheel. Een klacht wordt gezien als een lichamelijke of geestelijke manifestatie van een verstoring in de energiebalans. Met shiatsu therapie kan je de energiebalans herstellen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam aanspreken. Veelvoorkomende klachten die je met shiatsu kunt behandelen zijn vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, slechte weerstand, spijsverteringsproblemen en concentratieproblemen. Nog beter is om shiatsu in te zetten als preventieve therapie.

Inhoud cursus shiatsu therapie 1A

In de cursus shiatsu therapie 1A leer je de basisprincipes van shiatsu. De onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn meridianen en acupunten, Do-in, meditatie, meridiaanstrekkingen, opwarmoefeningen en voorbereiding op de behandeling. Daarna leer je om de basis massagetechnieken shiatsu en de basisbehandeling shiatsu uit te voeren, gericht op de volledige rugzijde van het lichaam (rug, schouders, nek en hoofd). Je leert om op de juiste manier druk uit te oefenen op de acupunten en meridianen.

Onze cursus Shiatsu Therapie is erkend door de Belgische Shiatsu Federatie

Erkend certificaat shiatsu therapie

Na het volgen van deze cursus ontvang je een erkend certificaat shiatsu therapie. In België wordt de cursus erkend door de Belgische Shiatsu Federatie (BSF). De cursus wordt in Nederland erkend door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij het BATC, verdienen met deze cursus studiepunten. Je kunt na de cursus shiatsu 1A je verder bekwamen in de shiatsu therapie en ook de cursus Shiatsu therapie 1B volgen.

Indeling

1 weekend (van 9u30 tot 17u30)

Inhoud


 • Wat is shiatsu?
 • Meridianen
 • Do-in
 • Meditatie
 • Meridiaanstrekkingen
 • Opwarmoefeningen
 • Voorbereiding op de behandeling
 • Massagetechnieken
 • Behandeling rug, schouders, nek en hoofd

Prijs


265 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)
 • Rotterdam
  Marten Meesweg 8
  3068 AV Rotterdam  (Zuid-Holland)

Opleidingsdata

Amsterdam

Zaterdagreeks

Startdatum: zaterdag 2 februari 2019
Alle data: 02/02 & 09/02 2019
Tijd: 10:00u tot 17:30

Startdatum: zaterdag 13 juli 2019
Alle data: 13/07 & 20/07 2019
Tijd: 10:00u tot 17:30

Rotterdam

Weekendreeks

Startdatum: 18 mei 2019
Alle data: 18/05 & 19/05 2019
Tijd: 09:30u tot 17:30

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 1 juni 2019
Alle data: 01/06 & 02/06 2019
Tijd: 09:30u tot 17:30

Startdatum: 5 januari 2019
Alle data: 05/01 & 06/01 2019
Tijd: 09:30u tot 17:30


ImpressiebeeldenDocenten

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam & Rotterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Mireille Gybels

Docent in Hasselt

Mireille Gybels (1952) maakte in 2002 de beslissing om haar levenspatroon te veranderen; ze volgde een opleiding tot shiatsubeoefenaar. Dit was het begin van een boeiende carrière, waarin ze de zelfhelende kracht van het lichaam ontdekte.

In 2005 werd Mireille door de Belgische Shiatsu Federatie erkend als volwaardige shiatsubeoefenaar. Vanwege haar talent werd ze aangenomen als assistent aan de Internationale Shiatsu School in Westmalle. In 2007 voldeed ze aan de voorwaarden om erkend te worden als volwaardige shiatsu docente. Vervolgens zette ze voor de Wellness Academie een Shiatsu Opleiding op, erkend door de Belgische Shiatsu Federatie.

Mireille bleef zich bijscholen door cursussen te volgen als structurele shiatsu en shiatsu door Saul Goodman. Ze interesseerde zich ook voor andere facetten van de oosterse en complementaire geneeswijzen en volgde tevens de cursussen: shin tai, oosterse geneeskunde, kooklessen macrobiotiek, shiatsu en kinderen, dorn, cupping en moxa.

Mireille is lid van de Algemene Vergadering en lid van de Werkgroep Scholing in de schoot van de Belgische Shiatsu Federatie. Ze heeft scholing en aandacht voor de individuele student hoog in het vaandel staan. Ze is daarom de aangewezen docente voor de Opleiding Shiatsubehandelaar aan de Wellness Academie.

Recensies

J. Hagelen (23-10)

Gevolgd in Amsterdam

De basiscursus is top, met een zeer kundig en professionele docent. Heel veel geleerd en ik overweeg om Shiatsu 1B ook te gaan doen.

C. Hustinx-Segers (20-10)

Gevolgd in Hasselt

Het was een zeer leerzame cursus waarbij de begeleiding van de docente heel goed was samen met de assistente van de zondag. Kan iedereen aanraden een cursus bij jullie te volgen.

N. Smeets (01-03)

Gevolgd in Hasselt

Een geweldig gedreven en enthousiaste docent. Dit werkt zo aanstekelijk dat je me zeker terug zal zien in Shiatsu 1B!!!

T. Strous - Storms (01-03)

Gevolgd in Hasselt

Een hele leuke cursus, heel leerzaam, gemakkelijk toe te passen in praktijk. vooral fijn als op je houding gelet wordt, voorkomt onnodige problemen. omdat docent zeer ervaren is met veel voorbeelden te benoemen helpt enorm en is handig om in je eigen praktijk te gebruiken.

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • Cupping

  Cupping is een behandeling met behulp van vacuüm gezogen cups om verstorende energieën en gifstoffen aan het lichaam te onttrekken. Meer info

  • Shiatsu cyclus I - B

   De cursus shiatsu therapie 1B is het vervolg op de cursus shiatsu therapie 1A. Je gaat je verder verdiepen in de helende werking van Shiatsu. Meer info

   • Shiatsubehandelaar

    Shiatsu is een complete gezondheidsleer met zachte en grondige drukpuntmassages. Blokkades worden opgelost! Meer info

    • Hasselt