10% korting op alle inschrijvingen tot 25/04!

Cursus Shiatsu cyclus I – A (basiskennis)

Krijg de kunst van de Japanse drukpuntmassage in de vingers!
€ 265
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Een cursus shiatsu therapie volgen? Daarvoor ben je bij de Wellness Academie aan het juiste adres. De hedendaagse shiatsu therapie vindt zijn oorsprong in de eeuwenoude traditionele Japanse geneeskunst. Shiatsu is erop gericht om door middel van een drukpuntmassage de energiehuishouding te optimaliseren om lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen of te verzachten.

Shiatsu therapie: blik op de mens in zijn geheel

Daar waar binnen de westerse wereld vaak enkel gekeken wordt naar de klacht van een persoon, kijkt men bij shiatsu therapie naar de mens in zijn geheel. Een klacht wordt gezien als een lichamelijke of geestelijke manifestatie van een verstoring in de energiebalans. Met shiatsu therapie kan je de energiebalans herstellen en het zelfherstellend vermogen van het lichaam aanspreken. Veelvoorkomende klachten die je met shiatsu kunt behandelen zijn vermoeidheid, spier- en gewrichtspijn, hoofdpijn, slechte weerstand, spijsverteringsproblemen en concentratieproblemen. Nog beter is om shiatsu in te zetten als preventieve therapie.

Inhoud cursus shiatsu therapie 1A

In de cursus shiatsu therapie 1A leer je de basisprincipes van shiatsu. De onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn meridianen en acupunten, Do-in, meditatie, meridiaanstrekkingen, opwarmoefeningen en voorbereiding op de behandeling. Daarna leer je om de basis massagetechnieken shiatsu en de basisbehandeling shiatsu uit te voeren, gericht op de volledige rugzijde van het lichaam (rug, schouders, nek en hoofd). Je leert om op de juiste manier druk uit te oefenen op de acupunten en meridianen.

De cursus Shiatsu Therapie is erkend door de Belgische Shiatsu Federatie

Erkend certificaat shiatsu therapie

Na het volgen van deze cursus ontvang je een erkend certificaat shiatsu therapie. In België wordt de cursus erkend door de Belgische Shiatsu Federatie (BSF). De cursus wordt in Nederland erkend door het BATC als bijscholing op HBO-niveau. Nederlandse cursisten aangesloten bij het BATC, verdienen met deze cursus studiepunten. Je kunt na de cursus shiatsu 1A je verder bekwamen in de shiatsu therapie en ook de cursus Shiatsu therapie 1B en de cursus Shiatsu therapie 2de graad volgen.

Indeling

1 weekend (van 9u30 tot 17u30)

Inhoud

 • Wat is shiatsu?
 • Meridianen
 • Do-in
 • Meditatie
 • Meridiaanstrekkingen
 • Opwarmoefeningen
 • Voorbereiding op de behandeling
 • Massagetechnieken
 • Behandeling rug, schouders, nek en hoofd

Opleidingsdata

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 2 juni 2018
Alle data: 02/06 & 03/06 2018
Tijd: 09:30u tot 17:30

Startdatum: 5 januari 2019
Alle data: 05/01 & 06/01 2019
Tijd: 09:30u tot 17:30

Amsterdam

Weekendreeks

Startdatum: 20 oktober 2018
Alle data: 20/10 & 21/10 2018
Tijd: 09:30u tot 17:30


Prijs

Kostprijs: 265 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Anne Klein

Docent in Amsterdam

Anne Klein wilde alles weten over de werking van het menselijk lichaam. Vanuit deze interesse volgde ze een opleiding tot doktersassistente en apothekersassistente. Maar ook het lesgeven trok haar aan en daarom volgde ze eveneens een lerarenopleiding in Utrecht.

Anne bleef nieuwsgierig naar wat er allemaal nog meer te leren was, vooral op het gebied van gezonde voeding. Daarom studeerde ze verder en volgde een opleiding over natuurlijke en macrobiotische voeding. Tijdens deze opleiding werd haar interesse voor shiatsu en meridianen geboren. In 2008 behaalde ze haar diploma shiatsu therapeut. Sindsdien runt ze haar eigen praktijk voor stoelmassage en shiatsu massage en werkt ze als docent ‘zorg en welzijn’ op een vmbo-school in Rotterdam. 

Verder heeft ze zich verdiept in het sjamanisme, reiki, quantum touch en de Egyptische Mysterie School als mooie aanvullingen op haar massages. ‘Wat ik vooral zo mooi vind aan de massages is de zelfhelende kracht van het lichaam en de rust die de cliënt (en de gever) ervaart in lichaam en geest. Door het geven van massages ervaar ik zelf rust en open mijn hart, dit wil ik graag overdragen aan mijn cursisten en klanten.’

Mireille Gybels

Docent in Hasselt

Mireille Gybels (1952) maakte in 2002 de beslissing om haar levenspatroon te veranderen; ze volgde een opleiding tot shiatsubeoefenaar. Dit was het begin van een boeiende carrière, waarin ze de zelfhelende kracht van het lichaam ontdekte.

In 2005 werd Mireille door de Belgische Shiatsu Federatie erkend als volwaardige shiatsubeoefenaar. Vanwege haar talent werd ze aangenomen als assistent aan de Internationale Shiatsu School in Westmalle. In 2007 voldeed ze aan de voorwaarden om erkend te worden als volwaardige shiatsu docente. Vervolgens zette ze voor de Wellness Academie een Shiatsu Opleiding op, erkend door de Belgische Shiatsu Federatie.

Mireille bleef zich bijscholen door cursussen te volgen als structurele shiatsu en shiatsu door Saul Goodman. Ze interesseerde zich ook voor andere facetten van de oosterse en complementaire geneeswijzen en volgde tevens de cursussen: shin tai, oosterse geneeskunde, kooklessen macrobiotiek, shiatsu en kinderen, dorn, cupping en moxa.

Mireille is lid van de Algemene Vergadering en lid van de Werkgroep Scholing in de schoot van de Belgische Shiatsu Federatie. Ze heeft scholing en aandacht voor de individuele student hoog in het vaandel staan. Ze is daarom de aangewezen docente voor de Opleiding Shiatsubehandelaar aan de Wellness Academie.

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

C. Hustinx-Segers (20-10)

Gevolgd in Hasselt

Het was een zeer leerzame cursus waarbij de begeleiding van de docente heel goed was samen met de assistente van de zondag. Kan iedereen aanraden een cursus bij jullie te volgen.

N. Smeets (01-03)

Gevolgd in Hasselt

Een geweldig gedreven en enthousiaste docent. Dit werkt zo aanstekelijk dat je me zeker terug zal zien in Shiatsu 1B!!!

T. Strous - Storms (01-03)

Gevolgd in Hasselt

Een hele leuke cursus, heel leerzaam, gemakkelijk toe te passen in praktijk. vooral fijn als op je houding gelet wordt, voorkomt onnodige problemen. omdat docent zeer ervaren is met veel voorbeelden te benoemen helpt enorm en is handig om in je eigen praktijk te gebruiken.

klanten vertellen 9,2 508 Beoordelingen