* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor make-up verwijderen zonder remover

2 augustus 2017 | Visagie
5 tips voor make-up verwijderen zonder remover

Het kan gebeuren dat je op het einde van de dag ineens geen make-up remover bij de hand hebt. Je make-up remover is op, je blijft onverwachts ergens anders slapen of je bent op vakantie of op een festival en je bent vergeten je make-up remover in te pakken! Wist je dat er interessante alternatieven zijn voor make-remover? Waaronder enkele natuurlijke alternatieven, die goed zijn voor je huid en die ook nog eens goedkoper zijn! We geven je hier 5 tips voor make-up verwijderen zonder remover.

1. Kokosolie

Wil je je make-up op een natuurlijke en zachte manier van je gezicht verwijderen, gebruik dan eens kokosolie. Kokosolie is de laatste tijd ontzettend populair als beauty product. Deze olie is heel mild. Doe wat olie op een wattenschijfje en verwijder je make-up. Op deze manier kun je snel en effectief je make-up verwijderen en je huid ziet er ook nog eens verzorgd en gehydrateerd uit.

2. Melk met amandel- of olijfolie

Melk was een geliefd beautyproduct van de ‘beauty queen’ Cleopatra. Zij baadde in melk, omdat het goed zou zijn voor haar huid. Make-up kun je ook prima met melk verwijderen en dan het liefst met volle melk. De proteïnen en het vet in de melk zorgen daarbij dat je huid gehydrateerd wordt. Heb je zware make-up op, dan kun je eventueel wat amandel- of olijfolie aan de melk toevoegen om de make-up nog beter te verwijderen. Leer alles over huidverzorging en make-up aanbrengen en verwijderen in onze Opleiding Visagiste.

3. Babydoekjes en babyolie

Ook als je geen baby hebt, is het een aanrader altijd babydoekjes bij je te hebben. Ze kunnen in allerlei situaties van pas komen. Ze zijn ook ideaal om je make-up mee te verwijderen als je geen remover bij de hand hebt. In tegenstelling tot de vaak te agressieve make-up remover doekjes zijn babydoekjes veel zachter. Ze irriteren de huid doorgaans niet en hebben ook geen uitdrogend effect. Babyolie is eveneens een goed en mild alternatief voor make-up remover.

4. Baking soda en honing

Dit is ook een veelgehoorde tip van de echte beauty goeroes! Baking soda (zuiveringszout of natriumbicarbonaat) is een veelzijdig beautyproduct. Gebruik baking soda eens met wat druppels water als face wash. Je wast er gemakkelijk je make-up mee van je gezicht. Het heeft op deze manier zelfs een scrubbende werking, waardoor je huid niet alleen schoon, maar ook heerlijk zacht wordt. Voor een nog beter effect en om je huid te voeden kun je de baking soda mengen met wat honing. In onze Opleiding Schoonheidsspecialiste leer je de beste beauty trucs van ervaren professionals.

5. Komkommer in de blender

Dat komkommer veel voor je huid kan doen, dat weet iedereen. Maar wist je ook al dat het een effectief product is voor het verwijderen van je make-up? Stop komkommer in je blender en maak er een komkommerpasta van. Gebruik het vervolgens als gezichtsreiniger. Bij zware make-up kun je er wat olijfolie of melk aan toevoegen. Komkommer heeft daarbij een ontstekingsremmende en kalmerende werking op de huid. Dat is mooi meegenomen, vooral als je een gevoelige of geïrriteerde huid hebt of als je last hebt van acne. Leer alles over het verzorgen van de huid met acne in onze Cursus Acne Specialisatie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie