Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
Actie: online cursussen -10% - Onze last minutes al gezien? Schoonheidsspecialiste in Hasselt en Utrecht in juli starten aan -15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor meer volume in je haar

22 februari 2016
5 tips voor meer volume in je haar

Het is één van de meest gehoorde wensen op haargebied: voller haar. Hoewel het wondermiddeltje dat slap futloos haar omtovert tot een dikke volle bos helaas nog steeds niet is uitgevonden, zijn er gelukkig wel trucjes om je haar een handje te helpen. Lees hier onze tips voor meer volume in je haar.

1. Vermijd hete stijl-of krultangen

Dat sissende geluid dat je je hoort als je de tang in je haar zet is eigenlijk een soort noodkreet. Krul- of stijltangen kunnen een leuke en afwisselende look geven, maar zijn een ware aanslag op je haar. Vooral als je ze te heet gebruikt. Wil je wat extra volume of slag in je haar, kies dan voor ‘vriendelijkere’ manieren zoals een goede, niet te hete föhn op bijna droog haar. Let er bij het föhnen op dat je niet te ‘plat’ föhnt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je scheiding nog niet te zetten of je haar van onderaf te föhnen.

Lees ook: 4 slechte gewoontes die je haar beschadigen

2. Gebruik een thickening of volume shampoo

Het dichtstbij een wondermiddeltje komt een goede thickening shampoo. De mix van natuurlijke bestandsdelen verstevigt, hydrateert en geeft meer volume. Thickening shampoo is in veel variaties verkrijgbaar, dus het is even zoeken welke ingrediënten jouw haar het beste voedt. En dat is, als je op de achterkant van een shampoofles kijkt, soms best ingewikkeld. Een paar richtlijnen: bestandsdelen als niacinamide en panthenol geven glans en brengen balans in de vochthuishouding, terwijl aminozuur het haar juist glad maakt.

3. Wees selectief en spaarzaam met stylingsproducten

Het ziet er vaak veelbelovend uit: zo’n ‘volume’ mousse of wax. Het probleem is alleen dat dergelijke producten het haar snel zwaar maken en vaak veel alcohol bevatten. Het resultaat: een uitgedroogde en beschadigde versie van jouw oude vertrouwde futloze kapsel. Het is dus belangrijk om samen met je kapper te kijken naar het geschikte stylingsproduct. Bij dun haar is dat meestal een sulfaat- en alcoholvrije spray of gel.

4. Kies een kapsel dat bij je haartype past

Simpele trucjes als je scheiding meer naar de zijkant plaatsen of je haar in een luchtig knotje draaien kunnen al het verschil maken tussen een slap hangend en een speels, levendig kapsel. En hoe graag je het ook wilt, lang haar is meestal niet het beste idee als je heel dun haar hebt. Haar dat net boven de schouders valt oogt voller. Een regelmatige afspraak bij de kapper om je haar bij te knippen is bovendien cruciaal om je haar gezond (lees: minder futloos) te houden.

5. Meer volume in je haar met hairextensions

En dan is daar natuurlijk altijd nog een haarstukje, donut of clip-in extension die je mini-staartje in één klap kan transformeren tot indrukwekkend opsteekkapsel. Vooral leuk voor een mooie look bij een feestje (al is het de dag daarna wel weer even slikken). Met een haarstukje geef je jouw eigen haar bovendien meteen de kans om op adem te komen; het beschermt tegen zon en andere factoren waar je je haar normaal gezien aan bloot stelt. Wil je leren om op professioneel wijze hairextensions te zetten? Volg dan onze Cursus Hairextensions!

Ontdek onze kappersopleiding!

Investeren in goede producten, het juiste kapsel kiezen en regelmatig naar de kapper gaan, eigenlijk komt het allemaal neer op één ding: Wees lief voor je haar. Hoe frustrerend het soms ook kan zijn als je haar alleen plat langs je hoofd lijkt te willen hangen, het te lijf gaan met die hete krultang of agressieve stylingsmousse zal niet veel helpen. Een voorzichtige, zorgvuldige verzorging is de enige remedie. Wil je precies leren hoe je dit doet? Ben je geïnteresseerd in het kappersvak? Schrijf je dan in voor onze Kappersopleiding en leer alle vaardigheden die je nodig hebt om als kapper aan de slag te gaan.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie