Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor de perfecte wenkbrauwboog

13 december 2021 | Visagie
5 tips voor de perfecte wenkbrauwboog

Loop je steeds te worstelen met je wenkbrauwpotlood om die perfecte wenkbrauwboog te tekenen? Dat kan behoorlijk frustrerend zijn. Je bent niet de enige, want het is ook behoorlijk lastig. Daarentegen kan ook jij het met enkele handige tips en trucs leren. We verklappen je hier alvast een paar van deze trucs. Wil je nog veel meer weten over het perfect aanbrengen van (wenkbrauw) make-up? Vergeet dan niet om je in te schrijven voor de cursus visagie van Wellness Academie; superleuk, leerzaam en inspirerend!

Tip 1: ga voor een wenkbrauwboog die bij jou past

Het is heel verleidelijk om naar voorbeelden van prachtige wenkbrauwbogen te kijken bij andere dames. ‘Zo wil ik het ook!’ Wat bij de een fantastisch staat, hoeft niet het beste te zijn voor jouw gelaat. De natuur weet heel goed wat hij doet. Waarschijnlijk komen jouw wenkbrauwen al heel dicht in de buurt van wat bij jou het mooiste staat. Vervolgens is het alleen nog een kwestie van finetunen om die perfecte wenkbrauwboog beter tot zijn recht te laten komen. Daarvoor moet je weten welke haartjes je wel en niet mag epileren.

Tip 2: richtlijnen voor een perfecte wenkbrauwboog

We helpen je hier alvast op weg. Ga eens recht voor de spiegel staan en kijk naar jouw gezichtsvorm. Is je gezicht eerder lang, vierkant of juist rond? Dit is een belangrijk uitgangspunt voor het bepalen van de perfecte wenkbrauwboog. Als richtlijn zorg je bij een lang gezicht voor een niet al te hoge boog, want anders lijkt je gezicht al snel langer. Bij een vierkant gezicht is een wat hogere boog juist aangeraden. Heb je een rond gezicht, dan is een wenkbrauwboog met een knik erin juist erg mooi. Maar hoe voer je dit thuis allemaal praktisch uit voor de spiegel?

Tip 3: laat een wenkbrauwstyliste de perfecte vorm tekenen

Als je één keer een professionele wenkbrauwstyliste de perfecte wenkbrauw laat tekenen en epileren, dan is het daarna gemakkelijker om het zelf bij te houden. Wil je dit ook zelf kunnen? Volg dan de Cursus Brow mapping & shaping. In deze cursus leer je alle professionele inzichten en technieken om niet alleen bij jezelf maar bij iedereen de perfecte wenkbrauwboog te creëren. Je leert om specifieke punten op de wenkbrauw te markeren, waarmee je aangeeft waar deze moet beginnen, waar het hoogste punt van de boog komt en waar de wenkbrauw moet eindigen. Vervolgens kun je een strakke wenkbrauw tekenen en deze perfect invullen.

Tip 4: thuis je wenkbrauwen opmaken met de outline-techniek

Heb je eenmaal de perfecte wenkbrauwboog, dan kun je deze thuis gemakkelijk bijhouden en benadrukken met make-up. Ken je bijvoorbeeld de eenvoudige outline techniek al? Dit betekent dat je met een wenkbrauwpotlood een streepje zet in het midden van je wenkbrauw. Vervolgens gebruik je een wenkbrauwborsteltje om het uit te strijken over je hele wenkbrauw voor mooi ingekleurde wenkbrauwen. Tot slot kam je de haartjes van je wenkbrauw omhoog. Let op: gebruik een potloodje dat net één tint donkerder is dan je wenkbrauwen. Het te donker inkleuren, is een veelgemaakte fout en zorgt voor een onnatuurlijke look. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie.

Tip 5: trucs voor epileren en kleuren

Een belangrijk advies voor het epileren en het behouden van een perfecte wenkbrauwboog, is om alleen haartjes onder de wenkbrauw weg te halen. Ga niet aan de bovenkant plukken, want daarmee kun je je wenkbrauw vervormen. Het is dan lastig om de wenkbrauwboog weer op een natuurlijke manier mooi te krijgen. Verschijnt er een grijs wenkbrauwhaartje, dan is de verleiding misschien groot om die uit te trekken. Doe dat niet, want het haartje komt mogelijk niet terug. Je kunt er dan beter voor kiezen om je wenkbrauwen te verven. Dat is sowieso een goed idee als je niet elke dag met wenkbrauwpotlood in de weer wilt.

Wenkbrauwstyliste worden iets voor jou?

Voor een fantastische look is dus niet alleen een perfecte wenkbrauwboog belangrijk, maar ook de kleur van je wenkbrauwen en de juiste make-up zijn van belang. Wil je hier alles over leren? Neem dan ook eens een kijkje bij onze complete Opleiding Brow Expert! Iets voor jou? Wellness Academie staat voor je klaar om je op te leiden tot een professionele wenkbrauwstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie