Inschrijven

Cursus Brow mapping & styling

Leer alles over mappen, shapen en stylen van wenkbrauwen!
Leer alles over mappen, shapen en stylen van wenkbrauwen!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 179

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

‘Als je wenkbrauwen maar goed in model zitten!’ Dat is vandaag de dag een belangrijke basisvoorwaarde voor een mooie uitstraling. Wil je weten hoe je dat in de praktijk klaarspeelt als een pro? Schrijf je dan in voor deze cursus brow mapping en styling. Na deze cursus kun je je eerste stappen zetten in de beauty branche als professionele wenkbrauwstyliste.

Wenkbrauwstyling heeft toekomst!

De laatste jaren ligt binnen de beauty branche sterk de focus op mooie wenkbrauwen. We kunnen je garanderen dat dit een trend is die blijft! Brow mapping en het shapen van wenkbrauwen middels harsen en epileren, behoren momenteel tot de meest gevraagde beauty behandelingen. Wil je zeker weten dat je dadelijk snel aan de slag kunt, dan is het volgen van deze beauty cursus beslist een goede zet. Je leert om op een professionele manier wenkbrauwen uit te meten en te shapen voor het creëren van een stralende uitstraling voor alledag of voor speciale gelegenheden. Het mooie aan deze discipline is dat er steeds weer iets nieuws te leren is. Bekijk hier ook onze Cursus Threading of de Cursus 3D wenkbrauwextensions.

In deze cursus maak je kennis met het vak van wenkbrauwstyling!

Inhoud cursus brow mapping & styling

De cursus start met een korte theoretische introductie. Het is belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de anatomie van het haar en inzicht hebt in de haargroei om de praktische vaardigheden goed tot hun recht te laten komen. Je gaat vervolgens onder deskundige begeleiding aan de slag met meet- en tekentechnieken, harsen, epileren en kniptechnieken. Je leert alle brow mapping technieken die je nodig hebt om voor elk gelaat de perfecte wenkbrauwen te creëren. Ook is er aandacht voor productenleer en wenkbrauwen verven. Kortom, je wordt wegwijs gemaakt in diverse technieken die je helpen om wenkbrauwen optimaal tot hun recht te laten komen en je klanten te laten stralen!

Les in een ongedwongen sfeer!

Wellness Academie staat voor lessen in kleine groepen in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Dat is volgens ons de beste manier om een ideale en inspirerende leeromgeving te creëren. Dit bereiken we bovenal ook dankzij de toewijding en bekwaamheid van onze docenten. Deze 1-daagse cursus brow mapping & styling is voor iedereen toegankelijk met interesse in het verzorgen en stylen van wenkbrauwen. Na afloop ontvang je een volwaardig certificaat.

Lesindeling

1 dag van 10h00 tot 18h00

Inhoud

 • Anatomie haar
 • Haargroei
 • Productenleer
 • Meet- en tekentechnieken
 • Verven van wenkbrauwen
 • Brow mapping technieken
 • Automatisch pincet
 • Harsen
 • Kniptechnieken

Prijs

179 euro (+ 15 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 26 september 2020
Tijd: 10:00u tot 18:00

Zondagreeks

Datum: zondag 6 december 2020
Tijd: 10:00u tot 18:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Datum: donderdag 8 oktober 2020
Tijd: 10:00u tot 18:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 5 december 2020
Tijd: 10:00u tot 18:00

Zondagreeks

Datum: zondag 6 september 2020
Tijd: 10:00u tot 18:00

Eindhoven
Adres tonen
Boutenslaan 2-A, 5615 CW Eindhoven (Nederland)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 11 juli 2020
Tijd: 10:00u tot 18:00

Datum: zaterdag 12 september 2020
Tijd: 10:00u tot 18:00

Privéles

Je kunt een privéles aanvragen voor jezelf (of voor een klein groepje). Na betaling zal de docent contact met je opnemen voor het vastleggen van een geschikte datum.

Katrien Vandormael

Diepenbeek
1 persoon € 435,00
2 personen € 325,00 p.p.
3 personen € 288,00 p.p.
Priveles aanvragen

Docenten

Katrien Vandormael

Docent in Diepenbeek

Katrien Vandormael maakte kennis met de wereld van de visagie tijdens haar danscarrière. Ze danste als jonge meid in ‘Het Swingpaleis’ en bij tal van artiesten. Ze was voortdurend op tournee. Dat betekende niet alleen vliegtuig in, vliegtuig uit, maar ook make-up stoel in en make-up stoel uit. Nu wist ze wat ze wilde: make-up artist worden!

Katrien werd make-up artist bij Gemey Maybelline. Ze wilde echter het fijne weten van dit vakgebied en volgde de opleiding schoonheidszorgen. Eenmaal afgestudeerd kwam ze bij ICI Paris XL terecht. Haar talent bleef niet onopgemerkt. Steeds vaker mocht ze de make-up verzorgen voor photoshoots. Daarnaast ontwikkelde ze de Opleiding Visagie voor de Wellness Academie, waar ze sinds 2007 docente visagie is.

Verder legt ze zich volop toe aan haar eigen schoonheidsinstituut Kara Vita. Ook blijft ze haar creativiteit prikkelen door deel te nemen aan wedstrijden en niet zonder succes. Ze werd o.a. verkozen tot IPXL Make-up Talent by Dior in 2012 en ze won de Besko Avond- en Fantasie make-up prijs en de prestigieuze Benelux Beauty Award!

 

Lees verderInklappen

Nathalie Vermeir

Docent in Hasselt

Nathalie Vermeir werd op jonge leeftijd ‘gebeten’ door het beauty en wellness virus. Haar job binnen de Wellness Academie diende als sterke impuls om zich nog verder te verdiepen binnen bepaalde takken van de beauty wereld. Hieruit vloeide een grote passie voort voor alles wat te maken heeft met lash & brow styling.

Met haar leergierigheid en gedrevenheid deed ze de nodige kennis op om zich deze disciplines eigen te maken. Disciplines die momenteel een grote vlucht maken binnen de beauty branche. Inmiddels is Nathalie een volleerde lash & brow styliste, die prat gaat op het volgen van de nieuwste trends en innovaties binnen deze wereld. Het is voor haar dan ook een ‘must’ om zich voortdurend bij te scholen.

Haar liefde voor het vak bleef alsmaar groeien en is op het punt gekomen, dat ze zich geroepen voelt om haar kennis en kunde over te brengen aan anderen. Met veel bezieling voor haar vak begeleidt Nathalie haar cursisten van Wellness Academie. “Ik zie mijn functie als docente als een essentieel verlengde van mezelf en als een heerlijke uitlaatklep voor het kunnen uitoefenen van mijn passie.”

Lees verderInklappen

Rayshri Bhaggoe

Docent in Amsterdam, Eindhoven & Rotterdam

Rayshri Bhaggoe is een bezige bij binnen de beauty branche. Ze heeft een brede interesse en beheerst vele disciplines binnen de branche. Schoonheidsverzorging was altijd een grote passie. Het was dan ook een logische stap om haar kennis en vaardigheden naar een professioneel niveau te tillen en de nodige diploma’s te behalen. Zo behaalde ze onder meer met excellente resultaten haar kappersdiploma aan de Nederlandse Kappersakademie in Rotterdam.

Het kappersvak kent voor Rayshri geen geheimen. Knippen, stylen, kleurtechnieken, baarden verzorgen; ze weet overal raad mee. Ondertussen heeft ze haar kennis en vaardigheden ook uitgebreid op het gebied van wimper- en wenkbrauwstyling; twee facetten binnen de branche waar veel toekomst in zit. Ze beheerst behandelingen als de one-by-one techniek, 3D wimperextensions, Russian Volume, hybride wimpers, threading, wimpers verven, wenkbrauwen verven, henna brows en harsen. Daar bleef het niet bij, want Rayshri behaalde eveneens haar diploma nagelstyliste.

Momenteel werkt ze als zzp’er in een beautysalon, terwijl ze daarnaast openstaat voor nieuwe uitdagingen die op haar pad komen, zoals de mogelijkheid om als docente aan de slag te gaan bij Wellness Academie. Haar ervaring binnen de sales heeft ervoor gezorgd dat ze over uitstekende communicatievaardigheden beschikt. Daardoor weet ze als geen ander om haar cursisten te enthousiasmeren en haar kennis en vaardigheden op een toegankelijke en inspirerende wijze over te dragen.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.