* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor leren masseren via een online cursus

14 april 2020 | Massage & Therapieën
5 tips voor leren masseren via een online cursus

Het zijn vreemde tijden en iedereen probeert zich aan te passen aan deze nieuwe realiteit, waarin het coronavirus de scepter zwaait. Hoe moet dat nu met je carrièreplannen? Blijf niet bij de pakken neerzitten, maar blijf groeien. Wilde je altijd al graag leren hoe je anderen kunt verwennen en hun gezondheid kunt bevorderen met massage? Volg dan een online massagecursus. Maar hoe werkt dat dan? We geven je hier tips voor leren masseren via een online cursus.

1. Leg een stevige theoretische basis

Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat massagetherapeut een praktisch beroep is dat je vooral leert door veel te doen. Vergeet echter niet dat het ook een vak is waarvoor een theoretische basis essentieel is, zodat je verantwoorde behandelingen kunt geven. Leren masseren via een online cursus betekent ook dat je voldoende kennis op moet doen van het menselijk lichaam, de soorten massages, de mogelijke effecten van een behandeling en de indicaties en contra-indicaties. Hoe beter je deze theoretische kennis beheerst, hoe beter je massagebehandelingen straks uit de verf komen. Door je al deze kennis goed eigen te maken, heb je dit straks veel beter paraat! Bekijk hier onze Online Cursus Ontspanningsmassage.

2. Ga proactief aan de slag!

Zowel voor een ‘fysieke’ als een online cursus geldt dat jíj als cursist zelf zo veel mogelijk uit je cursus moet halen. Je krijgt bij Wellness Academie het beste studiemateriaal aangeleverd en er staat online een topdocent voor je klaar. Haal hier alles uit wat er inzit. Bestudeer aandachtig de lesstof, herhaal en toets jezelf. Wat begrijp je nog niet en waar wil je nog meer over weten? Ga daarmee aan de slag. Vuur je vragen af op je docent. Je kunt daarnaast nog veel meer doen; ga het gesprek aan met collega-studenten en experts op online forums, ga online op zoek naar meer informatie, volg aanverwante webinars en bekijk online instructiefilms. Dit alles steeds met een proactieve, onderzoekende en kritische instelling!

3. Oefenen, oefenen, oefenen!

Leren masseren via een online cursus betekent veel oefenen. Het lesmateriaal van de online massagecursussen van Wellness Academie zijn praktisch opgesteld. Er wordt op heldere wijze verwoord hoe elke behandeling stap voor stap uitgevoerd moet worden. Hiermee kun je thuis aan de slag door te oefenen op een huisgenoot. Woon je alleen, dan is dat lastiger. We raden je in dat geval aan om het praktijkgedeelte net als de theorie goed te bestuderen en de instructievideo’s goed in je op te nemen. Ontdek welke massagetechnieken er zijn, hoe je ze uitvoert en waartoe ze dienen. Leer de volgorde van de technieken en hoe je een volledige massage opbouwt. Als de lockdown voorbij is, kun je alsnog gaan oefenen en heb je de massage gegarandeerd snel in de vingers.

4. Focus je op de voordelen van online leren masseren

Misschien had je liever klassikale lessen gevolgd op locatie. Dit is momenteel niet mogelijk. Probeer alles daarom vanuit een ander perspectief te bekijken en focus je op de voordelen van leren masseren via een online cursus. Een van de voordelen is dat je de online massagecursussen tegen een lagere prijs kunt volgen, terwijl de lesinhoud hetzelfde is als die van de klassikale cursussen. Je kunt daarbij evengoed rekenen op de begeleiding van een topdocent. Daarnaast kun je de lessen volgen wanneer je daar zin in hebt en je bepaalt zelf hoelang je over de cursus doet. Verder kun je ook voor deze cursussen online examen doen en een certificaat van deelname behalen.

5. Breid je kennis uit met aanverwante cursussen

Nu je even niet je handen uit de mouwen kunt steken en mensen kunt behandelen met massages, kun je wel je kennis uitbreiden met aanverwante kennis die je helpt om straks betere behandelingen te geven. Hoewel elke praktische cursus massage steeds bestaat uit een onmisbaar gedeelte theorie, kun je je hierin nog verder verdiepen. Leer bijvoorbeeld het fijne van het menselijk lichaam in de Online Cursus Anatomie, Pathologie & Fysiologie. Met deze kennis zul je de klachten van je klanten nog beter begrijpen en aandoeningen gemakkelijker herkennen. Of leer in onze Cursus Anamnese om je klanten zo goed mogelijk te ontvangen en hun klachten en wensen nog beter te analyseren, zodat je je behandeling hier perfect op af kunt stemmen. Kortom, laten we in deze tijd niet denken in problemen, maar in oplossingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Anatomie, pathologie & fysiologie
Anatomie, pathologie & fysiologie
 • 2 dagen
 • v.a. € 289
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie