Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 tips voor zomerse nail art in je nagelstudio

5 tips voor zomerse nail art in je nagelstudio

De zomer is van start gegaan! Hoewel de zomerse plannen van veel van je klanten dit jaar anders zullen zijn, zien we dat toch de meeste manicure liefhebbers weer terug naar het salon komen. Misschien dit jaar geen strandvakantie, festivalbezoeken en drukke barbecuefeesten, maar zomerse nails art kan wel! Het verandert misschien niets aan de situatie, maar voor veel mensen is het toch een lichtpuntje. Met welke zomerse nail art in je nagelstudio kun je jouw klanten verrassen? We geven je hier 5 tips voor actuele trends die je niet mag missen.

1. Neongeel is de trendkleur van de zomer van 2020

Stralend en vrolijk neongeel is de trendkleur als het gaat om zomerse nail art. In deze sombere tijden hebben we eindelijk iets fleurigs om naar uit te kijken. Geel doet denken aan zomerse elementen, zoals de zon, waterijsjes en zonnebloemen. Je kunt neongele nail art aanbrengen over de hele nagels. Dat staat prachtig. Daarnaast kun je hier ook mee experimenteren. Wat dacht je van speelse neongele glitters op de nagels? Breng dan eerst een transparante basecoat aan. Daarna ga je aan de slag met de glitters. Voor een creatief en luchtig effect breng je de glitters aan de basis van de nagels aan om ze vervolgens speels uit te laten lopen naar boven. Daarna werk je de nagels af met een transparante topcoat.

2. Zomerse nail art met vlinders

Een andere trend onder de zomerse nail art van dit jaar zijn gelnagels met vlindermotiefjes. Heb je al wat ervaring als nagelstyliste? Heb je een vaste hand voor het maken van kleine tekeningetjes? Begin dan met het oefenen van het tekenen van vlindertjes. Er is heel veel mogelijk op dit gebied. Met een beetje oefening en met wat zoeken naar inspiratie, tover je straks op de nagels van je klanten de mooiste vlindertjes tevoorschijn. Vind je dat toch nog lastig? Gebruik dan nagelstickertjes met vlinders. Met één blik op hun mooi verzorgde nagels kun je je klanten toch dat vrolijke zomergevoel meegeven. Heb je nog geen of weinig ervaring met gelnagels? Schrijf je dan hier in voor onze cursus nagelstyling gelnagels (basis).

3. Fruitige French manicure

Iedereen kent wel de French manicure. Dat ziet er stijlvol en elegant uit, maar zomers? Dat kan uitbundiger! We zien binnen de nageltrends voor de zomer van 2020, dat veel nagelliefhebbers experimenteren met fruitige varianten. Geef je French manicure eens een fruitig zomers kleurtje. Kleur de nagelplaat watermeloen roze en geef de tip een groene kleur die overeenkomt met de schil van een watermeloen. Je kunt hier nog een extra speels effect aan toevoegen door de groene tips iets schuin te laten aflopen. Wil je er een nog creatievere twist aan geven? Geef de tip dan de vorm van het kroontje van een aardbei, kleur de rest van de nagels aardbeienrood en vergeet niet om puntjes te zetten om het patroontje helemaal compleet te maken.

[gallery size="medium" ids="18755,18753"]

4. Corner French manicure

Een andere nieuwe trend onder de zomerse nail art van 2020 is de corner French manicure. Dit is alweer een nieuwe variant op dit klassieke nagelstyling concept. De corner French manicure is geschikt voor wie een wat subtielere look zoekt, met een moderne en minimalistische touch. Het ziet er in eerste instantie eenvoudig uit, maar let op want het vergt veel precisie! De kunst is om eerst de nagel perfect in vorm te vijlen. Deze look vraagt om mooie vierkante nagels. Vervolgens breng je een transparante basecoat aan. Daarna ga je hele subtiele witte lijntjes trekken in twee tegenovergestelde hoeken.

5. Tie dye nagels als zomerse nail art trend

Een te gekke manier om de nageltjes van je klanten vlot een zomerse uitstraling te geven, is door de tie dye techniek toe te passen. Dit zorgt voor een geweldige explosie van kleuren. Wie kan dat op dit moment niet gebruiken? Deze techniek is afkomstig uit de textiel en doet denken aan de hippiebeweging. Voor het toepassen van deze techniek op nagels breng je eerst verschillende kleuren nagellak in een gewenst patroon aan op de nagel. Daarna gebruik je een sponsje om een vlekkerig effect te creëren. Wil je nog veel meer bijzondere nagelstyling technieken leren? Volg dan na onze basiscursus gelnagels eveneens de cursus nagelstyling voor gevorderden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie