Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 veelgemaakte fouten bij manicure!

23 september 2016 | Nagelstyling & Pedicure
5 veelgemaakte fouten bij manicure!

Hoe verzorg jij je nagels? Er bestaan veel misverstanden over wat een goede nagelverzorging is. Er zijn nog steeds mensen die thuis aan de slag gaan met het verzorgen van hun nagels en daarbij steeds weer dezelfde fouten maken. Fouten, die op den duur desastreus kunnen zijn voor hun nagels. Ga liever regelmatig langs bij een professionele manicure. We helpen je hier alvast op weg met het advies om de volgende 5 veelgemaakte fouten bij manicure te voorkomen!

1. Je nagels in twee richtingen vijlen

Even je nagels vijlen? Het lijkt een simpele handeling, maar hier gaat het al gauw verkeerd. Zeg eens eerlijk; zigzag jij ook met de vijl over je nagels? Dat is namelijk wat de meeste mensen doen. Je hoeft je dus niet te schamen als je deze fout maakt, maar het is wel tijd om deze gewoonte te veranderen. Wanneer je je nagels in twee richtingen vijlt, ontstaat er namelijk wrijving tussen de verschillende nagellagen. Door deze wrijving kunnen de nagellagen van elkaar losraken. Je kunt je wel voorstellen dat je nagels hierdoor zwakker worden en sneller breken. Dit probleem voorkom je door in één richting te vijlen.

2. Een nagelaandoening negeren

Ben je een fervente nagellakgebruiker, dan ligt ook deze veelgemaakte fout op de loer. Je denkt misschien dat de schade of verkleuringen aan je nagels worden veroorzaakt door nagellak. Maar ze kunnen ook op een nagelaandoening wijzen, zoals als een nagelinfectie of een schimmelnagel. Ook dit start vaak met een verkleuring van de nagel. Ook broos geworden nagels of verdikte nagels kunnen aanwijzingen zijn van een nagelaandoening. In plaats van dit maar gauw te verdoezelen met weer een nieuwe laag nagellak, is het beter om een arts te raadplegen om de juiste diagnose te laten stellen en je nagels op de juiste manier te laten behandelen.

3. Je nagelriemen wegsnijden

Je nagelriemen beginnen over een groot deel van je nagels heen te groeien. Dat vind je er niet uitzien, maar wat doe je eraan? Je bent niet de enige die dit ‘probleem’ oplost door de nagelriemen weg te snijden. Nooit doen! Je nagelriemen zijn ontzettend belangrijk voor een goede gezondheid van je nagels en zorgen dat bacteriën geen kans krijgen. Door ze weg te snijden, kunnen er wondjes ontstaan die tot nare infecties kunnen leiden. In het artikel ‘Help, gebarsten nagelriemen!’ gaan we dieper in op het belang van gezonde nagelriemen. In plaats van het wegsnijden van de nagelriemen, duw je ze naar achter met een instrument als een houten bokkenpootje. Maar ook dit dient zorgvuldig te gebeuren!

4. Geen base coat gebruiken

Ook dit is een veelgemaakte fout door dames die thuis zelf hun manicure uitvoeren. Je nagels lakken? Dat doe je met nagellak! Natuurlijk, maar vergeet niet een base coat aan te brengen! ‘Een wat…?’ Een base coat doet dienst als een barrière tussen je nagels en de nagellak. Het zorgt ervoor dat je nagels niet verkleuren door de nagellak en dat bepaalde ingrediënten in de nagellak je nagels niet kunnen beschadigen en uitdrogen. Een goede base coat is voorzien van verzorgende ingrediënten voor je nagels, bijvoorbeeld biotine.

5. Je nagels geen pauze geven

Wanneer je gewend bent om altijd nagellak te dragen, kan het ‘naakt’ aanvoelen als je enkele dagen zonder nagellak rondloopt. Er zijn dan ook heel wat dames die hun nagels nooit een pauze geven. Dat is wel aan te raden. Je nagels kunnen dan herstellen van eventuele chemische stoffen die de nagels beginnen aan te tasten. En de nagels kunnen na een lange tijd bedekt te zijn door nagellak ook toe zijn aan wat extra hydratatie. Gebruik deze pauze om inspiratie op te doen voor in welke kleur je ze daarna weer wilt gaan lakken. Om je nagels toch wat extra glans te geven, kun je een glansvijl gebruiken. Alles weten over nagelverzorging? Dan raden wij onze Opleiding Pedicure aan. Deze kan je volgen in Hasselt, Antwerpen en Amsterdam.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie