• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 veelgestelde vragen over de cursus polygel

5 veelgestelde vragen over de cursus polygel

Polygel mag met recht een gamechanger genoemd worden als het om nagelstyling gaat. Dit systeem voor kunstnagels neemt een prominente plek in naast de geijkte kunstnageltechnieken gel- en acrylnagels. Er wordt vaak lovend gezegd dat polygel de goede eigenschappen van deze twee traditionele technieken verenigt en dag zegt tegen de nadelen ervan. Er is dan ook veel interesse naar onze cursus polygel. We beantwoorden hier 5 veelgestelde vragen over de cursus polygel!

1. Wat is polygel nu eigenlijk?

Een van de veelgestelde vragen over de cursus polygel is wat het nu precies voor een product is. We leggen het je uit door eerst te vertellen wat het niet is. Polygel heeft niet zoals acryl een monomeer nodig. Je hoeft dus niets te mengen en het product wordt uitgehard onder de ledlamp. Het probleem met gel is vaak het geknoei. Dit probleem heb je niet met polygel, omdat je het als een soort bolletje ‘klei’ aanbrengt. Daarnaast heb je ook niet meer het probleem van warmtepieken, zoals bij gel. Wat is polygel dan wel? Het is een alles-in-één-formule, een zogeheten TriPolymeer formule. Acrylpoeder zorgt voor de stevigheid en dit wordt gecombineerd met een gelbasis met foto-initiators. Hierdoor is polygel gemakkelijker om mee te werken. Goed nieuws voor nagelstylisten! Bekijk hier ook eens onze complete Opleiding Nagelstyliste.

2. Wat merk ik van deze betere werkbaarheid in mijn salon?

Allereerst bereid je de nagels voor zoals je dat altijd doet. Dit proces is voor gel, acryl en polygel gewoon hetzelfde. Daarna ga je met de polygel aan de slag en merk je meteen het verschil. Het proces bestaat uit de volgende stappen:

  • Knijpen en afsnijden
    Polygel zit in een tube. Je drukt een klein bolletje uit de tube en snijdt het af.
  • In vorm duwen
    Je legt het bolletje op de nagel en duwt het, zoals je misschien al gewend bent van acryl, in vorm. Je kunt hier in tegenstelling tot bij acryl zo lang over doen als je wilt. Doordat je alle tijd hebt om heel secuur en gelijkmatig te werken, hoef je daarna minder te vijlen en bespaar je tijd.
  • Uitharden
    Vervolgens kun je de nagels supersnel uitharden onder een ledlamp. Sommige klanten zijn gevoelig voor het branderig gevoel dat gelnagels uitharden soms geeft. Met polygel is dat verleden tijd.

Het aanbrengen van polygel kan dus wat vlotter gebeuren. Daarbij heb je tijdens het aanbrengen geen last van onaangename geuren, omdat polygel geurvrij is. Ook heb je minder last van rondzwevend stof bij het vijlen.

3. Heb ik nog wel een cursus polygel nodig?

'Gezien het werken met polygel zo gemakkelijk is, heb ik dan nog wel een cursus polygel nodig?' Polygel is bedoeld voor professionele nagelstylisten. Heb je al ervaring met gel en acryl, dan zul je deze techniek vlot in de vingers hebben. Een cursus polygel is wel aangeraden. Tijdens de cursus leer je alle details over het product en leer je alle fijne trucjes voor hoe je hier mooi en snel mee kunt werken. In onze praktijkgerichte cursus krijg je les van een pionier in polygel. Door de uitgebreide praktijkoefening onder deskundige begeleiding leer je het product en de techniek pas echt goed doorgronden. Na afloop kun je deze service meteen met veel succes aan je klanten aanbieden, zonder dat je hen eerst als ‘experiment’ hoeft te gebruiken!

4. Wat zeggen klanten over polygel?

Voordat je aan de cursus polygel begint, wil je natuurlijk weten hoe deze kunstnagels worden ervaren door nagelstyling klanten. Van veel van onze cursisten, die al eerder deze cursus volgden, horen we alleen maar positieve reacties. Niet alleen de praktische werkwijze, maar ook het draaggemak is een grote troef van polygel. De polygel nagels voelen stevig aan, maar je hebt niet het gevoel dat er veel dikke lagen op je nagels zitten. Je voelt het bijvoorbeeld minder goed zitten dan bij gel. Een ander voordeel van polygel is dat het hypoallergeen is, waardoor je hiermee nog meer klanten van dienst kunt zijn.

 5. Hoe lang blijft polygel zitten en hoe verwijder je het?

Over de duur van polygel nagels hoef je je ook geen zorgen te maken. De polygel blijft 3 tot 4 weken mooi zitten, zonder problemen als breken, chippen en dergelijke. Het is wel belangrijk dat de polygel op professionele wijze verwijderd wordt. Het moet net, zoals bij acryl of gel, met een vijl verwijderd worden. Je zult echter ontdekken dat de polygel lichter is en daarom gemakkelijk weg te vijlen is. Je hebt minder last van door de lucht zwevende stofdeeltjes. De polygel beschadigt de natuurlijke nagels niet. Zoals je merkt, biedt dit systeem voor kunstnagels alleen maar voordelen voor zowel de nagelstyliste als de klant en de nagels!

Schrijf je hier in voor de Cursus Polygel!

Hiermee hebben we de belangrijkste veelgestelde vragen over de cursus polygel beantwoord. Wil je meer informatie? Aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen of bezoek een van onze infoavonden. Wil je zo snel mogelijk aan de slag met polygel? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Polygel!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie