Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 vreemde gewoontes van massagetherapeuten. Herken jij ze?

27 augustus 2018 | Massage & Therapieën
5 vreemde gewoontes van massagetherapeuten. Herken jij ze?

Massagetherapeut is een ontzettend mooi beroep. Mensen komen graag naar jou toe, omdat jij ze helpt ontspannen en gezondheidsklachten kan verminderen. Het geeft een prettig gevoel om mensen weer tevreden, ontspannen en met minder pijn de deur uit te zien gaan. Maar wist je dat massagetherapeuten er ook wat vreemde gewoontes op na houden of in aparte situaties terecht kunnen komen? Misschien ben je je er als massagetherapeut niet eens meer zo van bewust! Herken jij deze vreemde gewoontes van massagetherapeuten?

1. Je kijkt niet naar uiterlijk, maar naar lichaamshouding

Je zit op een vrije middag ontspannen op een terras met een drankje. Wie doet het niet; mensen kijken? Maar in plaats van dat jij naar iemands uiterlijk in het algemeen kijkt, kijk jij alleen naar lichaamshouding! Rechte rug, ontspannen schouders, stevige pas... Aan de lichaamshouding, manier van lopen en bewegen stel je vast waar de betreffende personen last van hebben. Je hebt steeds de neiging om je visitekaartje van je massagepraktijk aan te bieden!

2. Je trekt mensen aan die graag over hun klachten praten

Hoe vaak overkomt het je niet dat je boodschappen gaat doen en de een na de ander op je afstapt met klachten over een pijntje hier en een pijntje daar? Of misschien herken je het wel, dat je op een feestje bent en je de hele avond met mensen moet praten over hun spierknopen, rugklachten en spanningshoofdpijnen! Of sterker nog, dat mensen die op een feestje vragen of je niet even ter plekke kunt voelen en een korte massage kunt geven?! Alsof jouw leven alleen maar bestaat uit het wegmasseren van andermans klachten. Wanneer mag jij eens klagen over jouw probleempjes?!!

3. Vrienden krijgen toch wel een gratis massage!

Het lijkt wel alsof massagetherapeut door sommige mensen niet wordt gezien als een echt vak! Er zijn van die vrienden die het vanzelfsprekend vinden dat je hen gratis behandelt. ‘Dat doe je toch wel even voor me’ en ‘Je bent zo goed in het geven van massages, kun je me niet even kneden?’ Snappen ze dan niet dat je een professional bent, een degelijke opleiding hebt gevolgd en dat je allerlei investeringen hebt moeten doen? Runt een vriend een winkel? Vraag eens of je gratis mag komen shoppen, eens kijken wat ze dan zeggen?!

4. In het zweet gewerkt, nee jij ruikt naar een bloemenwinkel!

Aan het einde van dag ruik je heerlijk. Heb je nooit na het verlaten van je massagepraktijk de opmerking gekregen dat je zo lekker ruikt? Misschien heb je het zelf niet eens meer door, omdat je de hele dag gewerkt hebt in een ruimte vol heerlijke aroma’s van massageolie en misschien verdamp je ook wel essentiële olie in je behandelruimte. Leer meer over het werken met essentiële olie in onze Cursus Aromatherapie! In plaats van dat je je in het zweet hebt gewerkt, ruik jij aan het einde van de dag naar een bloemenwinkel!

5. Niet iedereen begrijpt jouw humor

Je gaat met vrienden naar een koffiezaak en je zegt dat je een ‘tensor fasciae latae’ gaat bestellen. Dan moet je het niet vreemd vinden dat daar waarschijnlijk niemand om lacht. Giechel er maar liever stilletjes zelf om; als je een grap moet gaan uitleggen is het leuke er vaak al vanaf! Bewaar die grap maar liever voor als je met collega’s op stap gaat . Zie je deze vreemde gewoontes wel zitten? Schrijf je dan in voor een van onze Massage Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie