Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Doe jij al aan video marketing in jouw salon?

14 december 2018 | Schoonheidszorg
Doe jij al aan video marketing in jouw salon?

Je kunt op talloze manieren aan marketing doen voor het promoten van jouw beauty salon. Een van de marketing instrumenten die je niet meer over het hoofd mag zien is video. Video is een zeer krachtige manier om een groot publiek te bereiken en mensen over te halen om een afspraak bij jou te maken. We gaan hier in op waarom video marketing zo belangrijk is en op welke manier je video marketing in jouw salon kunt inzetten.

Waarom video marketing voor salons?

Wil je opvallen op social media, dan is video daarvoor het ideale instrument! Internetbezoekers zijn vooral visueel ingesteld. Steeds meer internetverkeer bestaat uit video’s. De verwachting voor dit jaar is dat circa 79% van al het internetverkeer uit video’s zal bestaan. Wist je bijvoorbeeld al dat Facebook een ‘video first policy’ heeft. Dit betekent dat op dit social media netwerk video’s voorrang hebben en dan in het bijzonder live video’s, die meteen op het netwerk worden geüpload. Met video kun je gemakkelijk twee keer zoveel mensen bereiken, dan met een artikel of een foto.

Leer meer over het effectief opstarten en runnen van je salon in onze Start je eigen salon.

Voordelen voor jouw salon

Videomarketing is een goede manier om je klant op afstand toch een kijkje in je salon te bieden. Het voordeel hiervan is dat de klant een beeld kan scheppen van jou, je eventuele medewerkers, je salon en je diensten. Wanneer men vervolgens binnenstapt, zal dit meteen al vertrouwd aanvoelen. Nieuwe klanten hebben het idee dat ze je al een beetje kennen. Je kunt via een filmpje de menselijke kant van je salon laten zien. Daarbij kun je bijvoorbeeld ook bepaalde behandelingen uitleggen, vaste klanten aan het woord laten en de voorzieningen in je salon tonen. Hiermee toon je je expertise en vergroot je je geloofwaardigheid. Het leuke aan het delen van deze video's via social media is dat mensen ook meteen kunnen reageren, waardoor je meer interactie kunt creëren met klanten en mogelijke nieuwe klanten. De voordelen samengevat:

 • Klant betrekken bij jouw salon
 • Menselijke kant van je salon tonen
 • Effectieve manier om klanten te activeren
 • Vergroot je geloofwaardigheid
 • Het geeft de klant een vertrouwd gevoel
 • Unieke manier om interactie te creëren

Op welke manieren kun je video marketing inzetten?

We zullen hier kort ingaan op enkele manieren waarop je video marketing kunt inzetten voor je salon:

1. Zet vernieuwende behandelingen in de kijker

Bied je vernieuwende behandelingen aan in je salon en gebruik je allerlei geavanceerde technieken, zoals microblading of microneedling? Dan is het een goed idee om deze behandeling in jouw salon te filmen, zodat geïnteresseerden een indruk kunnen krijgen van het verloop van de behandeling, de toepassingen en de resultaten. Mensen kunnen het erg spannend vinden om voor de eerste keer een dergelijke behandeling te ondergaan. Met een video kun je veel twijfels wegnemen en de drempel verlagen voor mensen om een afspraak te maken. Meer weten over vernieuwende behandelingen voor in jouw salon? Bekijk hier al onze Beauty Cursussen en Bijscholingen.

2. Stel je expertise tentoon in tutorials

In een video tutorial over huidverzorging of make-up technieken kun je jouw expertise en vaardigheden tentoonstellen. Je biedt (potentiële) klanten op deze manier gratis tips en je laat tegelijkertijd zien wat je in je mars hebt. Hiermee wek je vertrouwen bij de kijker. Heb je een keer een rustige middag in je salon, ga dan eens aan de slag met een video tutorial!

3. Producten aanprijzen

Een video over de producten die je aanbiedt in je salon is veel interessanter, dan een foto en een stukje tekst. Bespreek in de video de voordelen van het product; haal bijvoorbeeld de 3 belangrijkste ‘selling points’ aan. Vertel ook meer over de ingrediënten, hoe werken ze en welke effecten kun je hiermee bereiken. Vervolgens ga je in op hoe je de producten gebruikt, op de prijzen en eventuele alternatieven.

4. Korte teasers

Organiseer je binnenkort een speciale workshop of een evenement in jouw salon? Kondig dit dan aan met een video. Daarnaast kun je ook ander nieuws binnen jouw salon in beeld brengen of maak een video over een beurs of beauty evenement dat je bezoekt. Hiermee kun je je klanten een kijkje laten nemen binnen jouw branche en in jouw interesses, plus dat je hiermee laat zien dat je steeds de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied volgt, zodat ze weten dat ze bij jou in goede handen zijn!

5. Breng je klanten in beeld

Misschien zijn er wel klanten die het leuk vinden om gefilmd te worden voor en na een behandeling, die ze in jouw salon hebben ondergaan. Je kunt ze laten vertellen over hoe ze hun bezoek aan jouw salon en hun behandeling hebben ervaren. Zorg ervoor dat je klanten deze filmpjes gemakkelijk kunnen delen via social media en daarmee vrienden en bekenden aansporen om ook van jouw diensten gebruik te maken. Net als de traditionele mond-tot-mondreclame, is dit hele betrouwbare en geloofwaardige publiciteit.

Video marketing hoeft niet ingewikkeld te zijn!

Veel ondernemers denken dat video marketing ingewikkeld is of dat je hier een duur bedrijf voor moet inhuren, maar dat hoeft helemaal niet. Met een minimum aan apparatuur of simpelweg met je smartphone kun je al direct met video-marketing aan de slag. Zorg ervoor dat je met je video's actief bent op de belangrijkste digitale netwerken, Facebook en YouTube, en dat je goed te vinden bent op Google.

Ondernemer worden in de beauty branche?

Een eigen beauty salon iets voor jou? Maak dan een goede start met een volwaardige beauty opleiding van Wellness Academie. Check hier onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie