* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Liever geen shampoo? Hier enkele alternatieven!

12 juli 2016 | Haarverzorging
Liever geen shampoo? Hier enkele alternatieven!

Waar was jij je haren mee? Met shampoo natuurlijk! Voor de meeste mensen is het niet meer dan vanzelfsprekend dat ze hun haar wassen met shampoo. Maar zijn er misschien ook andere producten waar je je haar mee kan wassen? Die zijn er wel degelijk! Er bestaat zelfs een term voor: de ‘no poo methode’. Ontdek hier enkele bijzondere alternatieven voor je haar wassen met shampoo.

Baking soda in plaats van shampoo

Baking soda is een ideaal product om restjes van haarproducten mee uit je haar te verwijderen en je haar goed te reinigen. Daarnaast heeft het een verzachtende werking en zorgt het ervoor dat je haar minder snel vet wordt. En het is nog goedkoper ook dan al die dure shampoos. Voor het wassen van je haar met baking soda roer je een eetlepel van het product in een kopje water, totdat het opgelost is. Breng het vervolgens aan op je natte haar en masseer het zachtjes in. Laat de baking soda een minuutje intrekken en spoel het daarna uit. Wil je alle ins en outs over haarverzorging leren, ontdek dan hier onze Kappersopleiding. 

Appelazijn als conditioner

Gebruik je normaalgesproken een conditioner, dan kun je na het wassen van je haar met baking soda, appelazijn gebruiken als conditioner. De appelzijn geeft je haar een mooie glans, maakt het minder vet en het kan ook goed helpen tegen pluizig haar. De methode is hetzelfde als bij het wassen van het haar met baking soda. Meng wat appelazijn met water en breng het aan op je hoofdhuid en haren en spoel het na een minuutje uit met water. Appelazijn als conditioner is geschikt voor alle haartypen. Je hoeft niet bang te zijn dat je haar sterk naar de appelazijn gaat ruiken. Nadat je de appelazijn goed hebt uitgespoeld en je haar opgedroogd is, ruik je er niets meer van.

Je haar wassen met klei?

Klei is een prima product om je haar mee te reinigen. Klei staat bekend om zijn zuiverende werking, niet alleen op het haar maar ook op de huid. Koop de klei in een natuurwinkel in de vorm van brokken of kleipoeder. Voeg er water aan toe, zodat je een soort pasta krijgt. Smeer de kleipasta in je haar en masseer je hoofdhuid met het product. Laat het daarna een paar minuutjes intrekken en spoel het uit met lauw water. Klei is minder geschikt voor geverfde haren, omdat het de kleur kan vervagen. Soms kan de klei het haar een beetje dof maken. Dit kun je echter verhelpen door na de kleibehandeling je haar met appelazijn te wassen of door een beetje amandelolie of kokosolie in je haar te smeren.

Geen shampoo maar eieren

Eieren kunnen een gunstige invloed hebben op de gezondheid van het haar en de hoofdhuid. Je haar wassen met een mengsel van water en eieren reinigt het haar en functioneert tevens als een masker. Voeg twee eieren toe aan een beker water en klop het geheel op. Voor extra verzorging en glans kun je er een theelepel olijfolie aan toevoegen. Masseer het mengsel in je haar en op je hoofdhuid en laat het tussen de 5 tot 10 minuten intrekken. Spoel het daarna uit met lauw water. Vooral de zwavel in eieren stimuleert de elasticiteit en natuurlijke glans van de huid en is zeer effectief tegen roos en vet haar. Daarnaast is zwavel een belangrijk element voor de aanmaak van keratine (eiwit waaruit haar wordt gemaakt). Meer weten over haarverzorging? Bekijk dan hier onze Cursus Keratine Behandeling.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie