• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Is ambulant werken iets voor mij?

28 december 2016 | Overige
Is ambulant werken iets voor mij?

Ben je bijna klaar met je opleiding schoonheidsspecialiste? Of heb je net de opleiding kapper afgerond? Hoewel je misschien al jaren droomt van een eigen salon, kan het voordelen hebben om in eerste instantie als ambulant beauty professional te werken. Wij zetten de voordelen van ambulant werken op een rij.

1. Opstartkosten als je ambulant gaat werken

Apparatuur, inrichting, borg, vergunningen: het starten van een salon vergt een flink budget. Een budget dat je niet altijd direct voorhanden hebt als je net je opleiding hebt afgerond. Wil je geen concessies doen en perse die droomlocatie in het centrum van de stad? Wil je liever geen torenhoge lening afsluiten? Dan kan het een goede keuze zijn om eerst een aantal jaren ambulant te werken. Je bouwt dan, behalve aan je budget, ook direct aan het vestigen van je naam en de opbouw van een klantenkring. Zaken waar je straks, als dat droomsalon op die droomlocatie toch een feit is, alleen maar veel baat bij hebt!

2. Bedrijfsplan

Bovendien kun je met een aantal jaar ervaring je bedrijfsplan nog scherper insteken. Want welke apparatuur is het absoluut waard om extra in te investeren? En welk apparatuur zal in een hoekje van je salon staan weg te stoffen? Hoe ziet je klantenkring eruit en hoe kun je jouw locatie daar goed op laten aansluiten? Welke accessoires doen het goed onder je klanten en met welke producten werk je zelf het liefste? Hoewel je hier tijdens je opleiding al een goed idee van krijgt, wordt dit met wat jaren ervaring des te duidelijker.

3. Groter bereik

Niet alleen geografisch heb je als ambulant werker een groter bereik. Ook de mogelijkheden voor het type klanten is groter. Want wat dacht je bijvoorbeeld van klanten voor wie het lastig is om het huis uit te gaan zoals ouderen? Of drukbezette carrièremensen die in de week nauwelijks een gaatje kunnen vinden voor een kappersbezoek in hun drukbezette leven? Als ambulant werker kun je eventueel een vaste afspraak maken met een verzorgingstehuis in de buurt en met die carrièretijger afspreken dat je gewoon aan huis komt.

4. Ambulant werken en teamwerk

Als ambulante beauty professional kijk je veel verder dan de muren van een salon. Je kunt bijvoorbeeld nadenken over interessante samenwerkingen met andere ondernemers, instellingen of concullega’s. Zoals een pedicure-middag in je favoriete kledingwinkel. Of een wekelijkse kappersafspraak bij dat ene bedrijfspand. Als schoonheidsspecialiste een allround service aanbieden in samenwerking met een kapster en een pedicure tijdens een bruiloft: de mogelijkheden zijn talrijk!

5. Is ambulant werken tijdbesparend?

Het enige nadeel dat het ambulant werken met zich mee brengt, is de tijd die je meer reistijd kwijt bent. Los dit op door zoveel mogelijk op vaste locaties te werken en je afspraken te clusteren. Ben je een keer zat om weer rondjes te rijden in die ene wijk? Bedenk dan bovendien dat je ondertussen met een grondig marktonderzoek bezig bent! Straks als je droomsalon eindelijk een feit is, verdien je al die investering dubbel en dik terug.

Droom jij van het starten van een eigen schoonheidssalon of wil je als ambulant kapper aan de slag gaan? Schrijf je in voor onze cursus maak je salon succesvol en bereid je optimaal voor op je ondernemerschap.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie