Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Beauty salon starten: hoe pak ik dat aan?

31 maart 2023 | Schoonheidszorg
Beauty salon starten: hoe pak ik dat aan?

Hoe is het gesteld met jouw toekomstdromen? Zou je graag je eigen beauty salon starten? Wat houd je nog tegen? Combineer je passie voor wellness en schoonheid en creëer een lucratieve carrière door een beauty salon te starten. Maar waar begin je? Hier bij Wellness Academie staan we voor je klaar om je perfect voor te bereiden op deze geweldige carrièrekans. Je kunt bij ons niet alleen een opleiding schoonheidsspecialist volgen, maar ook de onmisbare cursus start je eigen salon! Lees hier gauw meer en maak werk van jouw droom!

Onze beauty opleidingen bereiden je perfect voor!

Heb je nog geen diploma schoonheidsspecialiste? Dan raden we je aan om je vandaag nog in te schrijven voor onze opleiding schoonheidsspecialiste. Hierin word je door de beste docenten in de sector opgeleid tot een volwaardig beauty professional. Alle facetten die komen kijken bij het vak van schoonheidsspecialiste komen aan de orde:

 • Gelaats- en lichaamsverzorging
 • Manicure en pedicure
 • Make-up
 • Ontharingstechnieken
 • Ontspanningsmassage

De focus ligt op de praktijk, maar ook de onmisbare theorie voor het vak van schoonheidsspecialist wordt op een toegankelijke wijze onderwezen. Denk hierbij aan:

 • Anatomie, pathologie & fysiologie
 • Salonmanagement
 • Veiligheid
 • Hygiëne

Na afloop van de opleiding schoonheidsspecialist ben je een volleerde professional. Wil je een salon beginnen? Dan is het een aanrader om ook de cursus start je salon te volgen.

Cursus start je salon (portfolio ondernemingsvaardigheden)

Het diploma van de opleiding schoonheidsspecialiste van Wellness Academie is een schooldiploma. Hiermee kun je in loondienst of als zelfstandige aan de slag. Je kunt je hiermee niet aansluiten bij de brancheorganisatie ANBOS. Daarvoor heb je een landelijk erkend examen nodig. Daarvoor dien je extern examen af te leggen bij Exuive.

Wij kunnen je wel uitstekend voorbereiden op dit examen via de cursus start je salon (portfolio ondernemingsvaardigheden). In deze cursus leer je alles wat je moet weten voor het opstarten van je eigen salon. Na afloop doe je examen bij Exuive (niet inbegrepen in het lesgeld). Geslaagd? Dan kun je je aansluiten bij ANBOS en kun je tevens goed voorbereid je zaak beginnen! Hier vind je nog meer informatie over de examens en diploma’s. Heb je nog vragen over dit inspirerende traject? Neem dan gerust contact met ons op!

Stappenplan voor een beauty salon starten

We helpen je graag op weg met een stappenplan voor een beauty salon starten, zodat je alvast een indruk hebt van wat hierbij komt kijken:

Doe marktonderzoek

Voordat je jouw beauty salon opent, is het essentieel om eerst de markt en de concurrentie in jouw regio onder de loep te nemen. Analyseer de vraag en het aanbod van schoonheidsspecialisten. Bepaal hoe jij daarin straks het verschil kunt maken. Kortom, definieer wat jouw unique selling points zijn. Heb je dat voor elkaar, dan is het tijd voor het opstellen van een business plan.

Stel een business plan op

Dit plan dient een goed beeld te geven van jouw visie, doelstellingen, marketingstrategie, financiële oplossingen en dergelijke. In dit plan neem je bijvoorbeeld ook op welke diensten je gaat aanbieden, met welke producten je gaat werken, wat je tarieven zullen zijn en hoe je je zaak gaat inrichten.

Kies een locatie

Het succes van je zaak hangt voor een groot deel af van de locatie die je kiest. Dit moet een locatie zijn die gemakkelijk te vinden en die goed bereikbaar is voor je potentiële klanten. Let er ook op of er voldoende parkeergelegenheid is en of je zaak eventueel goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Een ander aandachtspunt is de huurprijs of aankoopprijs. Staat deze in verhouding tot de omzet die je verwacht te maken?

Regel vergunningen en verzekeringen

Onderzoek welke vergunningen je nodig hebt voor het openen van je zaak door je hierover goed te laten informeren bij de gemeente. Denk aan vergunningen op het gebied van brandveiligheid, hygiëne en milieu.

Apparatuur en voorraad

De volgende stap bij een beauty salon starten, is het investeren in producten en apparatuur. Onderzoek wat je nodig hebt en in welke hoeveelheden. Ga het gesprek aan met meerdere leveranciers en analyseer welke de beste kwaliteit en service biedt tegen de aantrekkelijkste prijs.

Ga aan de slag met je marketingstrategie

Oftewel, je gaat jouw beauty salon onder de aandacht brengen van je potentiële klanten. Je kunt daarvoor allerlei kanalen inzetten, waaronder advertenties in bladen, flyers, social media en mond-tot-mondreclame. Zorg ook voor een mooie en overzichtelijke website met jouw diensten, tarieven en contactgegevens. Tip: een online boekingssysteem is onmisbaar in een moderne beauty salon!

Je kunt blijven rekenen op Wellness Academie!

Ook als je eenmaal een goedlopende beauty salon hebt, kun je blijven rekenen op de steun van Wellness Academie. Je bent bij ons op de juiste plek om je bij te scholen als beauty professional. We breiden regelmatig ons opleidingsaanbod uit met cursussen over de meest actuele beauty behandelingen. Neem hier een kijkje in ons complete aanbod aan wellness en beauty cursussen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie