* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De beste wegwerphandschoenen voor kappers

21 november 2018 | Haarverzorging
De beste wegwerphandschoenen voor kappers

Wat is het belangrijkste instrument van een kapper? Dat is niet de schaar, maar de handen van de kapper! Wil je graag kapper/kapster worden of ben je al werkzaam als kapper? Dan is het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat je je handen goed moet beschermen. Tijdens je werkzaamheden komen je handen voortdurend in aanraking met water, haarverzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen en chemische stoffen. Handschoenen zijn geen overbodige luxe. Er bestaan verschillende soorten wegwerphandschoenen. Wat zijn de beste wegwerphandschoenen voor kappers?

Soorten wegwerphandschoenen voor kappers

We kunnen drie soorten wegwerphandschoenen onderscheiden: vinyl, latex en nitril handschoenen. We vertellen je hieronder meer over de materiaalsoort, waarvoor je de verschillende handschoenen kunt gebruiken en waar je rekening mee moet houden.

1. Vinyl wegwerphandschoenen

Vinyl is een synthetische kunststof. Deze handschoenen zijn voordelig en gemakkelijk in gebruik. Het is een aanrader om er altijd wat op voorraad te hebben. Je kunt vinyl wegwerphandschoenen gebruiken bij alledaagse werkzaamheden, zoals de haren wassen. Je voorkomt hiermee dat je de hele dag met je handen in het water en de shampoo zit, waardoor je huid kwetsbaar wordt. Deze handschoenen zijn ook geschikt voor het uitvoeren van de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden in je salon. Opnieuw kun je hiermee je handen beschermen tegen water en schoonmaakmiddelen die je huid aantasten.

2. Latex wegwerphandschoenen

Latex is een natuurlijke rubbersoort. We raden je aan om latex wegwerphandschoenen voor kappers te dragen als je chemische behandelingen gaat uitvoeren, zoals het uitvoeren van haarkleuringen of permanent. Vinyl wegwerphandschoenen zijn hiervoor niet geschikt, omdat deze snel poreus worden. Chemische stoffen kunnen dan door de handschoenen heen dringen en alsnog je huid aantasten. Latex handschoenen bieden wel voldoende bescherming, zijn voordelig en prettig om te dragen. Maar pas op: veel mensen zijn allergisch voor latex! Wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat mensen, die gedurende lange tijd latex wegwerphandschoenen dragen, een latex allergie kunnen ontwikkelen. Houd er ook rekening mee dat niet alleen jij als kapper allergisch kunt zijn voor latex, maar ook je klanten kunnen hier allergisch voor zijn! Leer alles over het professioneel uitvoeren van haarkleuringen in onze Opleiding Haarkleuren (hair coloring)!

3. Nitril wegwerphandschoenen

Nitril is een synthetische rubbersoort. Ben je allergisch voor latex, wil je voorkomen dat je een latexallergie ontwikkelt of heb je klanten die allergisch zijn voor latex? Dan zijn nitril wegwerphandschoenen een goed alternatief. Ook deze handschoenen bieden voldoende bescherming bij het uitvoeren van chemische behandelingen in het kapsalon. Wel zijn nitril handschoenen iets dikker dan latex handschoenen, wat nadelig kan zijn voor je tastgevoel. Veel kappers vinden deze handschoenen iets minder prettig om mee te werken. Dat neemt niet weg, dat ze wel optimale bescherming bieden. Let op, want in sommige merken nitril wegwerphandschoenen zit ook latex. Vraag daarom bij een latexallergie expliciet naar latexvrije nitril wegwerphandschoenen.

Gepoederde en poedervrije handschoenen

Een ander aandachtspunt bij het kiezen van de beste wegwerphandschoenen voor kappers is of je kiest voor gepoederde of poedervrije wegwerphandschoenen. Gepoederde handschoenen bevatten maiszetmeel. Het voordeel hiervan is dat je ze gemakkelijker aantrekt, dan ongepoederde handschoenen. Wanneer je wegwerphandschoenen lang aan hebt, kunnen ze vanwege het zweten onprettig gaan aanvoelen. Het poeder zorgt ervoor dat het zweet opgenomen wordt. Een nadeel van gepoederde handschoenen is dat ze allergische reacties kunnen geven en de poeder in de handschoenen zou in de haarproducten terecht kunnen komen, bijvoorbeeld in haarverf, waardoor dit het eindresultaat negatief kan beïnvloeden.

Aan de slag als professionele kapper?

Zou je ook graag aan de slag gaan als professionele kapper of wil je misschien wel je eigen kapsalon oprichten? Maak dan een goede start door de Allround Kappersopleiding van Wellness Academie te volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie