* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
* Grijp je kans, vandaag, 10% korting *
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat brunettes niet meer willen horen!

3 februari 2017 | Haarverzorging
Wat brunettes niet meer willen horen!

Blond, zwart, rood, grijs of bruin haar? Alle haarkleuren hebben zo hun voor- en nadelen. Vandaag focussen we ons op brunettes. Welke opmerkingen krijgen zij vaak naar hun hoofd gegooid? Ben je een brunette dan zul je een of meerdere van de volgende opmerkingen vast weleens gehoord hebben. 

1. Jou staat natuurlijk alles!

Wat heb jij een gemakkelijke haarkleur, jou staat natuurlijk alles! Het gras bij de buren is altijd groener, dat geldt ook in de wereld van de haarkleuren. Er zijn heel wat mensen die van nature geen bruine haren hebben, maar die dit de allermooiste haarkleur vinden. Dit vooral vanwege de misvatting dat alles past bij bruin haar. Er past veel bij bruin haar, maar ‘alles’ is wat overdreven. Zo kunnen brunettes zachte pasteltinten in kleding of in haar maar beter vermijden. Deze tinten in je kleding, maken je bruine coupe fletser en minder levendig. Pasteltinten in je haar? Vergeet het maar, want daar is niets van te zien! Meer weten over de mooiste kleurcombinaties, volg dan onze Cursus Kleurconsulente.

Natuurlijk ben ik de mooiste! Mij staat alles!

2. Welk nummer haarverf gebruik je?

Niet alle mooie haarkleuren komen uit een pakje? Alsof mooi diepbruine haren niet gewoon puur natuur kunnen zijn! Als brunette zul je mogelijk regelmatig de vraag krijgen welke haarverf en welk nummer haarverf je gebruikt. Puur natuur? Er zijn van die mensen die het maar niet willen geloven dat die mooie bruine kleur jouw natuurlijke haarkleur is. Ze blijven maar aandringen dat je hen jouw geheim verklapt! Deze opmerkingen en vragen wil je als brunette niet meer horen!

Ik ben gewoon een 'natural beauty'

3. Je wordt wel eerder grijs!

Deze opmerking komt natuurlijk van mensen die stiekem een beetje jaloers zijn op jouw mooie natuurlijke haarkleur. Worden brunettes echt sneller grijs dan mensen met een andere haarkleur? Laat je niet uit het veld slaan door deze opmerking, want het is niet eens waar. Het zijn juist de blondines die sneller grijs worden, omdat zij minder pigment in hun haar hebben dan mensen met andere haarkleuren. Oké heb je bruin haar, dan valt een grijze haar misschien wel sneller op! Maar daar weet een professionele kapper wel raad mee. Wil je alles weten over haarverzorging, haarkleuringen en kapsels, bekijk dan hier onze Kappersopleiding in Amsterdam, Hasselt, Antwerpen.

Maar ook daar bestaat een oplossing voor...

4. Deze haarkleur is voor jouw donkere kleur niet geschikt

Ook als brunette wil je weleens wat anders! Daarom stap je vol goede moed naar de kapper om voor de afwisseling je haar eens te laten verven. Je weet precies wat je wilt; je wilt je haar eens een stuk lichter maken. Wanneer je jouw wens aan je kapper voorlegt en de lichte kleur aanwijst die je graag wilt, krijg je de opmerking: ‘Die kleur is niet geschikt voor jouw donkerbruine haren.’ Je haar donkerder laten verven is geen probleem, maar wil je een lichtere tint, dan is er meer werk nodig en moet je ook nog oppassen dat je haar niet oranje uitslaat.

Dan maar op zoek naar een andere kapper?

5. Blondines hebben meer plezier!

Dit is misschien wel de grootste dooddoener! Waarom denkt iedereen toch altijd dat blondjes meer plezier hebben? Is het dan echt niet mogelijk om deze stereotypen voor eens en voor altijd te verbannen? Als brunette ben je misschien ook weleens in de situatie terechtgekomen waarin je op een feestje ineens de aandacht kreeg van die leuke gozer, maar die na de volgende opmerking toch niet zo leuk bleek te zijn: ‘Heb je ook een blond vriendin?’

Next....

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie