Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Contouring kent tegenwoordig geen grenzen!

29 april 2016
Contouring kent tegenwoordig geen grenzen!

Contouren hier, contouren daar. Binnen de visagie wereld hoor je niets anders meer. Het contouren van het gelaat volgens Kim Kardashian was revolutionair en werd wereldwijd meteen opgepikt door zowel professionele visagisten als make-up liefhebbers. Ook in onze opleiding visagie besteden we er aandacht aan. Maar de contouring woede begint behoorlijk door te slaan. Tegenwoordig kun je werkelijk alles contouren! Kun jij het woord ‘contouren’ nog wel horen?

Nek- en hals contouring

Wie eenmaal begint met contouren kan niet meer ophouden. Na het gezicht komt ook de hals en… ja ook de nek. Je hals contouren om bijvoorbeeld een dubbele kin weg te werken, daar kunnen we ons wel iets bij voorstellen, nietwaar? Maar wat valt er nu te contouren in je nek? Volgens de beauty vlogger van MakeupWearables Hairstyles is nek contouring ideaal voor als je opgestoken kapsels wilt dragen. Dan hoort je nek er mooi uit te zien. Dit doe je heel eenvoudig door een lichte contouring make-up aan te brengen over je nekwervels en aan beide zijden breng je vervolgens wat donkere make-up aan. Blenden maar en klaar! Ben je nog niet zo ervaren met make-up en wil je alles van begin af aan perfect aanleren. Mis dan niet onze cursus visagie!

Giraffen neck Zo moet het dus niet! Blenden is het sleutelwoord!

Creatieve clown contouring

Je kunt het met contouren zo gek maken als je zelf wilt. Tijdens het aanbrengen van de strepen make-up op je gezicht kun je jezelf omtoveren tot een indiaan of tot een clown. We hebben de meest creatieve varianten voorbij zien komen. Er zijn zelfs mensen die hennaschilderingen op hun gezicht maken als contouring techniek. Waarom al dat kunstige werk als je alles daarna met elkaar gaat blenden? Toch blijkt het voor velen goed te werken. Och, waarom niet? Wil je na het volgen van onze basis cursus visagie je professionele make-up technieken verfijnen en je creativiteit verder ontwikkelen? Volg dan ook onze cursus visagie voor gevorderden.

Clown contouring Clown contouring

Leg contouring

Maar het kan nog veel gekker in ‘contouring land’. Wat dacht je van leg contouring? Met contouren kun je namelijk ook je benen shapen en er slanker uit laten zien. Daarbij geef je je benen meteen een mooi kleurtje. Zo hoef je op de eerste mooie dagen van het jaar niet bang te zijn om je blote benen te showen onder je favoriete rokje. Make-up artieste Nikki French laat zien hoe je leg contouring kunt uitvoeren met vloeibare bronzers en highlighters. Ook hebben we ondertussen al gespot hoe mensen contouring inzetten om hun buikspieren of hun hele bovenlichaam te contouren. Het kan niet op! 

Mooie beentjes! Mooie beentjes!

Butt contouring

Misschien begin je langzaamaan uit te kijken naar die zomerse strandvakantie die je op de planning hebt staan. Dan kan de bikini weer uit de kast. Bang om je achterste te tonen, ook dan biedt contouring de oplossing. Het is heus waar: onlangs verschenen de eerste online tutorials voor butt contouring! Met het afwisselen tussen donkere en lichte foundation op de billen, kun je ze ronder, voller en eventueel breder laten lijken. Veel gekker kan het toch niet meer worden?!

Is dat de moeite waard? Is dat de moeite waard?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie