Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
Actie Pedicure opleiding -15% - Infoavond van Eindhoven is verplaatst naar 27/8! (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Nieuw: henna contouring! (video)

16 september 2015
Nieuw: henna contouring! (video)

‘Contouren’ is dit jaar hét woord binnen de beautybranche! Contouring is sinds kort ook opgenomen in het leerplan van onze cursus visagie voor gevorderden. Er wordt heel wat af ‘gecontoured’. De ene nieuwe contouring techniek is nog maar net onder de aandacht of er wordt alweer een nieuwe vorm van contouring gepresenteerd. Een van deze nieuwe contouring make-up technieken is henna contouring. Lees hier meer over contouren, henna contouren en zie hoe henna contouring wordt toegepast.

Highlighten, contouren én henna contouring

Contouren en highlighten zijn twee begrippen die momenteel niet weg te denken zijn binnen de visagiebranche. Het zijn benamingen voor technieken om het gezicht vorm te geven, ook wel ‘shapen’ genoemd. Ze worden gebruikt om bijvoorbeeld de botstructuur van de jukbeenderen te benadrukken, om de mooie kanten van iemands gelaatsvorm te accentueren en om de minder mooie kanten af te zwakken. Contouren en highlighten zijn vooral populair geworden door de Amerikaanse reality-ster Kim Kardashian. Ze wordt ook wel de ‘meester van het contouren en highlighten’ genoemd. Henna contouring is een van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Ben je nieuw in de wereld van make-up? Volg dan eerst onze cursus visagie (basis).

Populaire contouring trends van dit jaar

Er kwamen dit jaar nog meer contouring technieken voorbij naast henna contouring; de ene nog extremer, dan de andere. We zetten hier de contouring trends van afgelopen tijd voor je op een rij:

 • Clown contouring
  Clown contouring houdt in dat je overdreven make-up aanbrengt, zoals bij een clown, om vervolgens de make-up te blenden waardoor je een perfecte make-up look creëert waarin de gelaatstrekken op hun best naar voren komen.
 • Baking
  Na het aanbrengen van de foundation breng je dikke lagen reflecterende poeder aan op de plekken die benadrukt moeten worden (onder de ogen, jukbeenderen, neusbrug, voorhoofd en kin). Laat de poeder 10 tot 30 minuten zitten (bakken) en veeg het daarna weg met een kwast.
 • Strobing
  Deze countouring techniek is minder tijdrovend. Strobing houdt in dat je op extreme wijze highlighter gaat toepassen op die delen van het gezicht waar normaalgesproken het licht op valt. Het geeft de huid een extra sun-kissed uiterlijk.
 • Tontouring
  Een andere bijzondere variant op de ‘normale’ contouring techniek is tontouring. Wil je deze make-up techniek toepassen, dan moet je wel heel goed weten waar je mee bezig bent. Het betekent dat je gaat contouren met zelfbruiner. Gaat het mis, dan blijft het enkele dagen zitten.

De allernieuwste contouring trend is henna contouring!

Henna contouring is in het leven geroepen door de Pakistaanse make-up artist Sahur Saleim en de make-up artist Shahina Aslam uit Zimbabwe. Zij lieten zich inspireren door hun eigen henna traditie en de moderne contouring make-up technieken. Hun henna contouring techniek houdt in dat ze op een artistieke manier met foundation en concealers henna tekeningen op hun gezicht aanbrengen en die vervolgens blenden tot een egale stralende look, zoals je in onderstaand filmpje kunt zien:

Ben je een echte make-up fan?

Blijf je altijd graag op de hoogte van de nieuwste make-up technieken? Doe je niets liever dan experimenteren met make-up? Heb je er plezier in om anderen met make-up te laten stralen? Maak dan hier kennis met de Opleiding Visagiste van de Wellness Academie en maak van je hobby je beroep!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie