Cursus Ayurvedische massage

Leer de kneepjes van het vak van een topdocent!
€ 280
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Gratis instructiefilm!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Met certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je Ayurvedische massages leren geven? Ben je van mening dat er meer aan preventieve gezondheidszorg moet worden gedaan? En houd je ervan om mensen eens echt te verwennen? Dan is de cursus Ayurvedische massage beslist iets voor jou! Ontdek hier wat je van deze cursus kunt verwachten.

Complete gezondheid bevorderen

Achter de Ayurvedische massage, die afkomstig is uit India, schuilt een eeuwenoude gezondheidsleer die circa vijf- tot zesduizend jaar geleden op schrift is gesteld. Ayurveda is Sanskriet voor ‘kennis van het leven’. Dit is iets wat veel mensen tegenwoordig goed kunnen gebruiken; we zijn vaak veel te druk bezig, waardoor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid in het geding komt. Met de cursus Ayurvedische massage kun je mensen helpen hun lichaam en geest te ontspannen, te reinigen en te voeden met nieuwe energie. De ayurvedische massage is bedoeld om de complete gezondheid te bevorderen.

Ontdek de eeuwenoude Indische gezondheidsleer in de cursus Ayurvedische massage 

Achtergronden van de ayurvedische massage

Tijdens deze cursus Ayurvedische massage worden de wijsheden en de lange geschiedenis van de Ayurveda uit de doeken gedaan. Je maakt kennis met de drie dosha’s Vata (ether, lucht), Pitta (vuur) en Kapha (water, aarde), die in balans dienen te zijn voor een goede gezondheid. Er wordt aandacht besteed aan het belang van afschermen, de soorten Ayurvedische massages en de oliën die worden gebruikt. Andere thema’s die aan bod komen zijn thee, mentale toestanden en de dynacharia (zelfverzorging).

Ayurvedische massage in de praktijk

Een uitgebreide kennis van de achtergronden van de Ayurveda is heel belangrijk om jouw Ayurvedische massages straks goed tot hun recht te laten komen. Je leert tijdens deze cursus twee soorten Ayurvedische massages geven: de zachte en kalmerende sattvische massage en de stevige en oppeppende rajasieke massage. Doordat de lessen in kleine groepjes worden gegeven is er veel ruimte om te oefenen onder begeleiding van een ervaren vakdocent.

BATC erkend certificaat

Na het volgen van de cursus Ayurvedische massage aan de Wellness Academie ontvang je een  certificaat. De cursus wordt ook in Nederland erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten verdienen studiepunten door het volgen van deze cursus.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 18u.

Inhoud


 • Geschiedenis ayurveda
 • Dosha’s
 • Guna’s
 • Afschermen
 • Soorten massage
 • Soorten oliën
 • Ayurvedische thee
 • Dynacharia
 • Uitvoeren sattvische massage
 • Uitvoeren rajasieke massage

Prijs


280 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)
 • Utrecht
  Ivor Novellostraat 1
  3543 EE Utrecht  (Utrecht)

Opleidingsdata

Utrecht

Weekendreeks

Startdatum: 30 maart 2019
Alle data: 30/03 & 31/03 2019
Tijd: 10:00u tot 18:00

Hasselt

Weekendreeks

Startdatum: 8 juni 2019
Alle data: 08/06 & 09/06 2019
Tijd: 10:00u tot 18:00

Amsterdam

Weekendreeks

Startdatum: 9 november 2019
Alle data: 09/11 & 10/11 2019
Tijd: 10:00u tot 18:00


Docenten

Ann Vandenbogaerde

Docent in Hasselt

Ann Vandenbogaerde is een diplomeerde osteopate en ayurvedisch therapeut. Ze volgde haar opleiding osteopathie aan The International Academy of Osteopathy in Gent en behaalde hier in 2005 haar diploma. Haar onbegrensde interesse in het menselijk lichaam en de verhalen achter de mens leidde ertoe dat ze ook een opleiding volgde tot ayurvedisch therapeut. De ayurveda leerde haar om op een andere manier naar het menselijk lichaam en gezondheidsklachten te kijken.

Al sinds 2000 reist Ann regelmatig af naar India, de bakermat van de ayurveda. Hier werd haar interesse in yoga en ayurveda geboren. Hier ontstond ook het idee om zich te scholen tot ayurvedisch therapeut. In 2005 rondde ze haar opleiding af tot ayurvedisch therapeut. Ze volgde daarna diverse bijscholingen op het gebied van yoga, kinderyoga, zwangerschapsyoga en ayurvedische massage.

Ondertussen heeft Ann al vele jaren ervaring als professionele osteopate en ayurvedisch therapeut. Ann ziet het als haar missie om ook anderen warm te maken voor de gezondheidsvoordelen die de ayurveda te bieden heeft. Haar job als docente ayurvedische massage bij Wellness Academie is daarvoor de uitgelezen kans. Met veel enthousiasme deelt ze hier haar kennis en ervaring in de ayurveda!

Katrien De Caestecker

Docent in Utrecht

Recensies

M. Depuydt (16-10)

Gevolgd in Hasselt

Deze docente is door haar passie, kennis, ervaring de juiste dame op de juiste plaats.

M. Nijs (01-11)

Gevolgd in Hasselt

een aanrader, net wat ik zocht!

B. Schaller (26-04)

Gevolgd in Hasselt

Een holistische wijze van massage met een unieke achtergrond en levensfilosofie.

M. Van Espen (26-04)

Gevolgd in Hasselt

Het kan niet beter zijn. Bovendien heeft de lesgeefster mij op twee dagen tijd - als leek - kunnen klaarstomen voor de basismassage ayurvedische massage onder de knie te krijgen. Chapeau!

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren