Cursus Japanse gezichtsmassage (Ko Bi Do)

Dit eeuwenoud Japans ritueel wordt vaak gezien als een natuurlijke facelift!
€ 265
 • Les van een topdocent!
 • Les in een beperkte groep!
 • Begrijpelijk, to-the-point en praktijkgericht!
 • 40% korting via de KMO-portefeuille!
 • Erkend certificaat!
Schrijf je hier in!

Omschrijving

Wil je de Japanse gezichtsmassage (Ko Bi Do) meester worden? Heb je een interesse in de traditionele Japanse massagekunst? En ben je op zoek naar een unieke massagebehandeling om je klanten mee te verrassen? Dan is de cursus Japanse gezichtsmassage beslist iets voor jou.

Oude tradities in de moderne tijd

We grijpen steeds vaker terug naar oude tradities, zoals eeuwenoude Japanse tradities voor het herstellen en het behoud van onze gezondheid. Schoonheid wordt in Japan al eeuwenlang gezien als de weerspiegeling van de balans tussen een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Waarin wordt dit beter weerspiegeld dan in ons gezicht? De Japanse gezichtsmassage is een unieke gezichtsmassage die wordt uitgevoerd door middel van verfijnde technieken gericht op het behandelen van de drukpunten (acupunten) en meridianen, de oppervlakkige huid, de diepere huid en de spieren.

Ko Bi Do; niet zomaar een gezichtsmassage

Over gezichtsmassages wordt vaak gezegd dat ze als natuurlijke facelift dienen; dat geldt ook voor de Japanse gezichtsmassage Ko Bi Do. Maar de Ko Bi Do massage is niet zomaar een gezichtsmassage. De positieve effecten zijn doorheen heel het lichaam voelbaar. In lijn met de traditionele Japanse geneeskunst, wordt ook bij de Japanse gezichtsmassage de levensenergie (ki) gestimuleerd waardoor men op lichamelijk, geestelijk en spiritueel niveau in balans wordt gebracht.

Een Japanse Gezichtsmassage brengt meer schoonheid én gezondheid

Word de Japanse gezichtsmassage meester

Met deze cursus Japanse gezichtsmassage word je ingewijd in de traditionele Japanse geneeskunst en massagekunst. Je leert meer over de geschiedenis en de grondbeginselen achter deze massagevorm. Je maakt kennis met de begrippen ki, meridianen en acupunten. De nadruk ligt vervolgens op het in de praktijk uitvoeren van deze gezichtsmassage uit Japan. Je oefent de diverse massagetechnieken onder de deskundige begeleiding van een vakdocent. Je leert o.a. diverse drukpunttechnieken, gezichtsmassage, nekmassage, hoofdmassage en technieken uit de manuele lymfedrainage. Ook wordt er aandacht besteed aan de indicaties en contra-indicaties voor Japanse gezichtsmassage en aan hoe je de juiste condities schept voor het geven van je massages, zodat de positieve effecten nog beter tot hun recht komen.

Erkend certificaat

Na het volgen van de cursus Japanse gezichtsmassage ontvang je een erkend certificaat. De cursus wordt in Nederland ook erkend door het BATC als bijscholing. Nederlandse cursisten verdienen dus studiepunten voor het volgen van deze cursus.

Indeling

Weekendreeks – 2 dagen van 10u tot 17u (1 weekend of 2 zondagen)

Inhoud

 • Principes traditionele Japanse geneeskunst
 • Ki, meridianen en acupunten
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Aandachtspunten behandeling
 • Nekmassage
 • Gezichtsmassage
 • Drukpunttechnieken
 • Lymfedrainage
 • Hoofdmassage

Opleidingsdata

Amsterdam

Zondagreeks

Startdatum: zondag 8 april 2018
Alle data: 08/04 & 22/04 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt

Zaterdagreeks

Startdatum: zaterdag 12 mei 2018
Alle data: 12/05 & 19/05 2018
Tijd: 10:00u tot 17:00


Prijs

Kostprijs: 265 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

 

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

 

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Docenten

Denise de Vries

Docent in Amsterdam

Denise is een gecertificeerde schoonheidsspecialiste die jarenlang ervaring heeft als vakspecialist binnen de beauty branche. Maar ze kent de branche ook door en door vanuit andere hoeken. Schoonheidsspecialiste, bedrijfsleidster, ondernemer, docente, coach; het zijn allemaal functies waarin Denise de Vries helemaal thuis is.

Denise werkte bij verschillende schoonheidsinstituten en wellness centra, waaronder vooral ook als bedrijfsleidster. Dit stimuleerde haar om vervolgens haar eigen salon aan huis op te richten. Doordat ze de branche op deze manier goed heeft leren kennen en een goed inzicht in de markt heeft ontwikkeld, is ze de aangewezen persoon om studenten schoonheidszorg goed voor te bereiden op hun carrière en ze te informeren over de vele mogelijkheden binnen de beauty branche. Ze combineert het runnen van haar eigen salon dan ook graag met haar job als docente schoonheidsverzorging.

Als bedrijfsleidster leerde ze om mensen te inspireren en te begeleiden op de werkvloer. Door deze ervaring heeft Denise een extra passie ontwikkeld voor het persoonlijk coachen van studenten die schoonheidsspecialiste willen worden. Ze deelt niet alleen haar uitgebreide vakkennis, maar ook haar persoonlijke en commerciële inzicht. Door met iedere student individueel mee te kijken en op de persoon afgestemde adviezen te geven, kan ze iedere student uitstekend begeleiden bij de start van een prachtige loopbaan!

Om haar kwaliteiten als docente en coach verder uit te bouwen volgde Denise diverse didactische trainingen voor volwassenonderwijs. Al met al een enthousiaste professional die met veel passie haar studenten begeleidt en alles van het vak en de markt aan hun overbrengt!

Mieke Strubbe

Docent in Hasselt

Locaties

 • Amsterdam
  Naritaweg 12
  1043 BZ Amsterdam  (Noord-Holland)
 • Hasselt
  Heidestraat 6-B
  3500 Hasselt  (Limburg)

Impressievideo

Stuur door

Stuur deze pagina door naar een vriend of familielid:


Mijn naam

Mijn e-mailadres

E-mailadres ontvanger

Veelgestelde vragen

 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is “Heidestraat” op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO’s en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Recensies

B. Valster (31-10)

Gevolgd in Hasselt

Wat een geweldige docent is Mieke!! Dankbaar dat ik bij haar de cursus KoBiDo heb mogen volgen!!

B. Alenis (25-04)

Gevolgd in Hasselt

deze cursus is perfect toepasbaar in de praktijk, de leerkracht is zeer betrokken en behulpzaam. Top!

C. de Klerk (17-10)

Gevolgd in Hasselt

Het was een fijne weekend en de docent is zeker een aanrader!

A. Obsteter (12-10)

Gevolgd in Hasselt

Docente hield vanaf het begin iedereen bij de les en gaf geen ruimte om af te dwalen. Dat spreekt mij aan. Docente had gedegen kennis van zaken en wist deze over te brengen.

C. Kruijzen (12-10)

Gevolgd in Hasselt

Zeer praktische cursus; gedreven docent met passie voor haar zaak. Zeker aan te bevelen

N. Molenaar (11-10)

Gevolgd in Hasselt

In een woord: geweldig!

P. Verstraeten (11-10)

Gevolgd in Hasselt

Anja is een super docente! Heel veel bijgeleerd! Zij kent haar vak door en door!

N. Sysmans (08-12)

Gevolgd in Hasselt

Aangenaam verrast, zalige cursus, totaly relaxed back home! Leren en ondertussen jezelf laten swanjeren... perfecte match!

S. Beenkens (09-06)

Gevolgd in Hasselt

Het is een hele aangename massage. Tijdens de cursus krijgt iedereen voldoende aandacht van de docent en worden foute handelingen goed gecorrigeerd. Ook vragen die tijdens de cursus naar boven komen worden goed beantwoord. De bijbehorende video is ook erg duidelijk.

B. Eussen (09-06)

Gevolgd in Hasselt

De cursus werd gegeven in praktische vorm. Geen taaie koek. Wat ik fijn vond. Meteen de praktijk in. Anja weet waar ze het over heeft. Komt professioneel over. Ik heb het als zeer prettig ervaren. Ik heb genoten.

klanten vertellen 9,1 415 Beoordelingen