Inschrijven

Cursus Buccal massage

Leer buccal massage als natuurlijke facelift behandeling!
Wellness Academie biedt een cursus buccal massage aan.
Leer buccal massage als natuurlijke facelift behandeling!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 299

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Heb je al van buccal massage gehoord? Deze trend onder Hollywood sterren krijgt ook hier voet aan de grond. Wil je een pionier zijn op het gebied van huidverbeterende behandelingen? Dan mag buccal massage niet in jouw salon missen. Wellness Academie staat voor je klaar om je de meest actuele beauty behandelingen te leren. Je ontdekt in onze cursus buccal massage hoe je het gelaat vanuit de binnenkant van de mond masseert, om de huid te verstevigen en te laten stralen!

Wat is een buccal massage?

‘Buccal’ verwijst naar de binnenzijde van de wang. In deze buccal massage cursus leren we je dan ook om de binnenkant van de mond te masseren. Een volledige behandeling houdt echter nog meer in. Je leert zowel massagetechnieken voor de gelaatshuid als massages die je in de mond uitvoert. Deze methode is populair geworden, vanwege de vele celebrities die bij deze behandeling zweren. Niet vreemd, want buccal massage verbetert de contouren van het gelaat, ontspant het kaakgebied, verstevigt de huid en bevordert de bloedcirculatie. Hierdoor krijg je een fantastische glow! Naast onze cursus buccal massage, zullen onze cursus huidverbeterende massage of de cursus facial cupping je mogelijk ook interesseren.

Cursus buccal massage: leer hoe je het gelaat meer volume en glow geeft!

Inhoud cursus buccal massage

De cursus buccal massage start met een korte inleiding over de theorie, achtergronden en opkomst van deze bijzondere gelaatsmassage. Er is aandacht voor een intake uitvoeren, huidanalyse, indicaties en contra-indicaties en vakgerelateerde anatomie. Daarna volgen de praktijklessen, waarin je leert hoe je deze behandeling uitvoert, met aandacht voor klantenomgang, hygiëne en natuurlijk de beste resultaten!

Je leert massagetechnieken voor het gelaat om op correcte wijze een verstevigende en liftende massage uit te voeren voor gelaat, hals en decolleté. Ook leer je de massagetechnieken voor binnen in de mond, waarmee je inwerkt op de spieren diep in de wang en in de kaakregio. We gaan in deze buccal massagecursus de effecten van deze behandeling bestuderen en je leert om je klanten perfect te adviseren over de verzorging van hun huid.

Wat kun je met deze cursus voor je klanten betekenen?

Met buccal massages kun je je klanten de volgende voordelen bieden:

 • Huidconditie verbeteren
 • Bloedcirculatie bevorderen
 • Onderhuidse verklevingen opheffen
 • Aanmaak bindweefsel
 • Stimuleren van de celdeling
 • Betere huidstructuur en teint
 • Rimpels, fijne lijntje en littekens vervagen

Waarom kiezen voor onze buccal massage cursus?

Allereerst is Wellness Academie een pionier op dit vlak. Buccal massage is namelijk nog vrij onbekend in onze regio. We hebben echter topdocenten voor je klaarstaan, die je deze innoverende behandeling perfect aanleren. Bovendien krijg je les in kleine groepen, waardoor je docent elke cursist uitstekend kan begeleiden. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt.

Na afloop van de cursus buccal massage ontvang je een certificaat. Hiermee kun je je op bijzondere wijze onderscheiden binnen de beauty branche! Een noodzaak, want consumenten worden steeds kritischer en willen alleen maar het beste van het beste, zeker als het gaat om hun huid en uitstraling. Bij jou zijn ze in goede handen!

 

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van - gelaatsverzorging - schoonheidsspecialist(e) - skin expert.

Studiebelasting

Voor deze cursus is er een studiebelasting van circa 14 contacturen en circa 7 uren zelfstudie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Wat is buccal massage?
 • Anatomie van de huid
 • Effecten van massage op de huid
 • Intake en uitvoeren huidanalyse
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Hygiëne
 • Voorbereiding op de behandeling
 • Massagetechnieken
 • Gelaat
 • Hals
 • Decolleté
 • Technieken buccal massage
 • Binnenzijde wangen
 • Binnenzijde kaken
 • Lippen
 • Klantenadvies huidverzorging

Prijs

299 euro

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 1 juli 2023
Alle data: 01/07 & 02/07 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 8 juli 2023
Alle data: 08/07 & 09/07 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Marina Martinovic

Docent in Amsterdam & Hasselt

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.