Inschrijven

Cursus Facial cupping

Leer gelaatsmassages met vacuüm cups voor anti-aging!
Facial cupping staat voor gelaatsmassages met vacuum cups
Leer gelaatsmassages met vacuüm cups voor anti-aging!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 219

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Ben je op zoek naar een natuurlijke anti-aging behandeling voor in je salon? Volg dan onze cursus facial cupping. Je leert om gelaatsmassages uit te voeren met kleine cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Hiermee kun je de tekenen van het ouder worden aanpakken en je klanten helpen met het perfect in conditie houden van hun huid. Fijne lijntjes en rimpels vervagen, de huid wordt steviger en krijgt een gezonde glow. Het is inmiddels een ware hit in veel beauty salons!

Op natuurlijke wijze een frissere huid!

Wil je je specialiseren in anti-aging? Dan mag je deze cursus facial cupping niet missen. De cups worden vacuüm gezogen op het gelaat. De diepe massage die je hiermee leert uitvoeren, bevordert de bloed- en lymfecirculatie en activeert de huidvernieuwing. Ook de fibroblasten, die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en elastine in de huid, krijgen een boost. Daarbij heeft facial cupping een kalmerende werking op het zenuwstelsel en de gelaatsspieren. Het laat geen blauwe plekken achter, zoals bij de behandeling die je leert in de Cursus Cupping (lichaam).

Facial cupping: een natuurlijke behandeling voor een jongere huid en meer ontspanning!

Inhoud cursus facial cupping

De cursus facial cupping start met een introductie over de herkomst en toepassingen van deze behandeling, die momenteel heel populair is in moderne beauty salons. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn: anatomie, hygiëne, het zenuwstel en contra-indicaties. Het is belangrijk om voor een behandeling een goede huidinspectie uit te voeren en de behandeling op deze bevindingen en op de wensen van je klant af te stemmen. Je leert daarbij om voor elke huidsoort de juiste cups te kiezen en om de behandeling met de juiste intensiteit uit te voeren. Tijdens de cursus ga je veel oefenen met het correct masseren van het gezicht met de cups. Na afloop ontvang je een certificaat!

Doelgroep

Iedereen die deze bedhandeling op een professionele manier wilt leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie facial cupping
 • Herkomst
 • Toepassingen
 • Contra-indicaties
 • Anatomie en fysiologie
 • Huidinspectie
 • Soorten cups
 • Voorbereiden van de huid
 • Basis massagetechnieken
 • Facial cupping technieken
 • Klantenomgang
 • Advies huidverzorging

Prijs

219 euro

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 2 juli 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 3 maart 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 19 november 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Elke Coppens

Docent in Amsterdam & Hasselt

Na haar sportopleiding en na enkele jaren werkzaam te zijn geweest binnen de sportsector, maakte Elke de overstap naar de beauty sector. Twee sectoren die veel met elkaar gemeen hebben; in beide staat gezondheid voorop! De basis voor een stralend uiterlijk is immers een optimale gezondheid. Ze combineerde haar kennis van sport en beauty binnen het vak van bewegingscoach en in het geven van voedingsadvies.

Elke is een gediplomeerde schoonheidsspecialiste, nagelstyliste en docente. Ze werkt ondertussen al zeven jaar als zelfstandig ondernemer en runt haar eigen praktijk in de Vlaamse-Ardennen. Ze profileert zich als specialist in voetverzorging en als specialist in ontspannende lichaams- en gelaatsbehandelingen. Verder heeft ze ook ervaring opgedaan als visagiste bij photoshoots.

Naast passie voor haar vak en het behandelen van haar klanten, is ze ook bevlogen in het opleiden van andere mensen die interesse hebben in het vak van schoonheidsspecialiste. Haar doel: andere mensen tot even gepassioneerde schoonheidsspecialistes opleiden!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan ik studiefinanciering krijgen?+

  In Nederland bestaat er zoiets als studiefinanciering. Er zijn 2 soorten studiefinancieringen: Studiefinanciering via DUO: Dit bestaat enkel voor voltijdse opleidingen (5 volle dagen per week). Wellness Academie biedt enkel deeltijdse opleidingen aan, dus de studiefinanciering via het DUO is voor onze opleidingen helaas niet mogelijk. Studiefinanciering via UWV: Onze opleidingen komen wel in aanmerking voor studiefinanciering via UWV. Dit kan enkel indien u aangemeld bent bij het UWV met een AG-status (arbeidsongeschikt) of als 50-plusser met een werkloosheidsuitkering. Voor meer informatie kan u best contact opnemen met UWV zelf op het nummer: 0900-9294.
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Wanneer moet mijn cursus / opleiding betalen?+

  De inschrijving wordt bevestigd naarmate de betalingen binnenkomen. Omdat de plaatsen beperkt zijn kunnen wij enkel aanraden het cursusgeld z.s.m. over te maken. Zo ben je zeker van je plaats. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de cursus volzet gaat zijn.
 • Kan ik mijn opleiding in schijven betalen?+

  Bedragen vanaf 900 € kan je in schijven betalen. Hiervoor bieden wij een 50%-25%-25% regeling aan. Dit betekend concreet dat je de helft van het cursusgeld dien over te maken voor aanvang van de les en 2 x 25% in de loop van je opleiding. Hier kan iedereen gebruik van maken en hoef je niet aan te vragen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Is de campus in Rotterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Rotterdam is bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Alexander. Er zijn ook diverse bushaltes in de korte omgeving van onze locatie.
 • Is de campus in Amsterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Amsterdam is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Sloterdijk.