Inschrijven

Cursus Fading technieken (haar opscheren)

Verfijn je barber skills met een cursus fading technieken!
praktische traing voor fading technieken en haar opscheren.
Verfijn je barber skills met een cursus fading technieken!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je jouw heren kapperstechnieken naar een hoger niveau tillen? En wil je in het bijzonder een expert worden in fading technieken, oftewel in technieken voor het opscheren van haar? Dan is deze cursus fading technieken precies wat je zoekt. Stap voor stap leer je in deze cursus hoe je een goede fade aanbrengt in allerlei soorten herencoupes.

Hoe zet je de perfecte fade?

Vind je het leuk om je te verdiepen in mannenkapsels? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres voor deze praktische cursus fading technieken. Dit zijn lastige technieken, die je goed aangeleerd moet krijgen en die veel oefening vergen. Wat dacht je ervan als je straks een perfecte taper fade of een geweldige skin fade kunt zetten? Met deze nieuwe skills trek je nog meer mannen naar je salon en verhoog je je omzet. Voor je het weet, sta je in jouw omgeving bekend als een vakkundige barbier. Ontdek hier ook onze Opleiding Barbier!

In de cursus fading technieken leer je skills die je als echte barbier niet mag missen!

Inhoud Cursus Fading technieken

De cursus fading technieken begint met een korte theoretische inleiding over de techniek en de producten en materialen die je hiervoor nodig hebt. Je krijgt ook meer uitleg over bij welke soort kapsels je deze technieken kunt inzetten en welke soorten fades er zijn. Daarnaast zal je docent laten zien hoe je fading in de praktijk toepast. Uiteraard ga je ook zelf de technieken oefenen. Je leert om zowel de tondeuse als de schaar en het open mes te hanteren als een pro voor het creëren van klassieke, elegante en stoere herenkapsels met een fade. Het doel van deze cursus is dat je na afloop het geleerde direct in de praktijk kunt brengen. Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat.

Doelgroep

Kappers die deze techniek op een professionele manier willen leren uitvoeren.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van kapper/kapster.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie fading technieken
 • Herenkapsels en stijlen
 • Producten en materialen
 • Soorten fades
 • Demonstratie opscheren
 • Praktijktraining

Prijs

169 euro

Opleidingsdata

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan ik studiefinanciering krijgen?+

  In Nederland bestaat er zoiets als studiefinanciering. Er zijn 2 soorten studiefinancieringen: Studiefinanciering via DUO: Dit bestaat enkel voor voltijdse opleidingen (5 volle dagen per week). Wellness Academie biedt enkel deeltijdse opleidingen aan, dus de studiefinanciering via het DUO is voor onze opleidingen helaas niet mogelijk. Studiefinanciering via UWV: Onze opleidingen komen wel in aanmerking voor studiefinanciering via UWV. Dit kan enkel indien u aangemeld bent bij het UWV met een AG-status (arbeidsongeschikt) of als 50-plusser met een werkloosheidsuitkering. Voor meer informatie kan u best contact opnemen met UWV zelf op het nummer: 0900-9294.
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Wanneer moet mijn cursus / opleiding betalen?+

  De inschrijving wordt bevestigd naarmate de betalingen binnenkomen. Omdat de plaatsen beperkt zijn kunnen wij enkel aanraden het cursusgeld z.s.m. over te maken. Zo ben je zeker van je plaats. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat de cursus volzet gaat zijn.
 • Kan ik mijn opleiding in schijven betalen?+

  Bedragen vanaf 900 € kan je in schijven betalen. Hiervoor bieden wij een 50%-25%-25% regeling aan. Dit betekend concreet dat je de helft van het cursusgeld dien over te maken voor aanvang van de les en 2 x 25% in de loop van je opleiding. Hier kan iedereen gebruik van maken en hoef je niet aan te vragen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Is de campus in Rotterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Rotterdam is bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Alexander. Er zijn ook diverse bushaltes in de korte omgeving van onze locatie.
 • Is de campus in Amsterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Amsterdam is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Sloterdijk.