Inschrijven

Cursus Hair Weaving

Voller of langer haar zonder schadelijke haarbehandelingen!
Hairweaving techniek voor langer haar of meer volume
Voller of langer haar zonder schadelijke haarbehandelingen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

In deze cursus hair weaving leer je letterlijk om wonderen te verrichten met haar! Langer haar, meer volume, een andere haarkleur of spelen met kleuraccenten? Met hair weaving kun je dit gemakkelijk voor elkaar krijgen, zonder daarbij het natuurlijk haar te beschadigen. Sterker nog, dankzij hair weaves kan het eigen haar in alle rust groeien en ook de puntjes zullen minder snel splijten. Klinkt dat niet interessant? In deze cursus leer je hoe je aan alle haarwensen van je klanten kunt voldoen met behulp van hair weaves!

Hair weaving wat is dat eigenlijk?

Bij de hairweaving techniek worden er van het eigen haar vlechtjes gemaakt, die vastgezet worden op het hoofd. Hierop worden hairweaves (haarmatjes) bevestigd. Je kunt zo een heel nieuw kapsel creëren; lang, kort, stijl, golvend, krullend en elke kleur die je klant maar wilt. Doordat het eigen haar er goed beschermd onder ligt, kan dit tussentijds gezond en sterk groeien. De hairwefts kunnen 4 tot 6 weken mooi blijven zitten. In deze training leer je stapsgewijs hoe je de hairweaving techniek uitvoert. Een cursus hairweaving is, net als de cursus hairextensions, een onmisbare bijscholing voor iedere kapper.

Door je te scholen in hairweaves is geen enkel kapsel meer onmogelijk!

Inhoud cursus hair weaving

Haarvlechten, haarstukjes en pruiken; er bestaat op dit gebied een eeuwenlange geschiedenis. Hair weaving past perfect in dit rijtje en is een van de moderne ontwikkelingen, waarmee je vrijwel elk kapsel bij iedereen tevoorschijn kunt ‘toveren’. In deze hair waeving cursus leer je hoe je het natuurlijke haar van je klant nauwkeurig analyseert om de beste oplossing te kiezen. Verder leer je meer over de soorten hair weaves, alle benodigdheden en wat de mogelijkheden zijn. Daarna ga je oefenen met de technieken volgens een helder stappenplan en m.b.v. een praktische instructievideo, die je op elk moment kunt raadplegen. Je kunt ook te allen tijde rekenen op de ondersteuning van je docente!

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis
 • Haaranalyse
 • Productkennis
 • Stappenplan hairweaving
 • Instructievideo

Prijs

 

Docent

Hanna Miguel

Docent in thuisstudie

Hanna Miguel is al 23 jaar actief in het kappersvak. In al die jaren heeft ze veel ervaring opgedaan met het creëren van de mooiste kapsels. Tijdens haar werkzaamheden kreeg ze veel vragen van klanten over hoe ze hun haar weer een gezondere uitstraling konden geven. Hanna schoolde zich daarom bij in het geven van keratine haarbehandelingen en permanente straightening behandelingen; behandelingen die verbluffende resultaten geven!

Ondertussen heeft Hanna alweer ruim 12 haar ervaring met het geven van keratine en straightening behandelingen. Ze weet als geen ander hoe ze dof, stug en futloos haar met een intensieve behandeling kan omtoveren tot gezonde, zachte en glanzende lokken met een langdurig resultaat. Ondertussen ontdekken steeds meer mensen de kracht van keratine haarbehandelingen en is er steeds meer vraag naar in het moderne kapsalon.

Hanna vindt het geweldig dat ze met haar jarenlange ervaring nu ook mede-collega’s en studenten alles kan leren over het geven van keratine haarbehandelingen. “Het geeft me veel voldoening om te zien hoe anderen mijn passie delen en hun klanten superblij maken met mooi gezond en stijl haar.”

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.